Bg17 » 05 Eki 2015, 03:31
Marka algisi: dunya genelinde ve horoloji dunyasinda degerlendirildiginde jaeger fersah fersah onde. Turkiye de zenith imaji daha yerlesik.
Iscilik: iki markada basarili. Ikisinde de kronik sorun ve uretim hatasi gormedim. Dress watch da jaeger derim, spor saatlerde model bazinda karsilastirmak gerekir.
Makenizma: patek, vc, ap ye makenizma tasarlayan ve ureten, ozellikle vc in marka imajini yaratan, 5711 ve 15202 nin makenizmasini yapan, horoloji dunyasina sayisiz katkida bulunan bir firma jaeger. Zenith kotu degil ama sanirim en buyuk basarisi bir donem daytona ya makenizma yapmasi. 36000 lik makenizma daha iyi zaman tutma saglamadigi icin artisini anlayabilmis degilim. Ust duzey makenizmalara deginmiyorum bile, zenith in prestij icin cikardigi bir iki makenizmasi mevcut ama jaeger in rakibi sanirim ancak patek olur. Bu konuda jlc horolojinin lideridir.
Kalite, ikinci el: turkiyede ikinci elde iki marka da berbat. Sifir da ikisinde de iyi indirimler almak mumkun. Ama ozellikle jaeger de turkiyebliste fiyatlari cok yuksek. Ikinci elde cok ciddi deger kaybi var. zenith de farkli degil. Kalite biraz goreceli, zenith hic kullanmadim, ama jaeger in tek eksigi giris modellerde finishing e cok ozenmemis olmasi.
Cok da tarafsiz olmadan makenizma ve marka algisinda jaeger le zenith ayni sikletde degil diyebilirim.
Tasarim biraz zevke kalmis.
Tarihce ve horolojiye katkida jaeger fersah fersah onde.
Bu kadar soyledikten sonra zenith e karsi kotu bir dusuncem olmadigini soyleyebilirim. Mesela iwc zenith karsilastirmasinin tartismasiz galibidir zenith... Ulysee nardin le zenith de es rakiplerdir.
Jlc yi blancpain le veya breguet ile karsilastirmak daha dogru olur.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...