TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Otomatik Mekanizmanın Eta ve Miyota ile Karşılaştırma

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Otomatik Mekanizmanın Eta ve Miyota ile Karşılaşt

Mesaj ozanozi » 28 Eyl 2015, 23:15

arkadaşlar elbette f/p oranında fena sayılmayacak bir noktada gibi gözükebilir orient ama eta mekanizmayla arasındaki tek farkı kötü işçilik ile basite indirgemek bence eta ya haksızlık oluyor gibi. bugün eta mekanizmaya sahip bir swiss made i elinize aldığınız da size hissettirdiği ilk şey kalite hissiyatıdır. bu sadece marka imajından kaynaklı bir şey değil. hiç saatten anlamayan birilerine de verseniz iki mekanizma arasındaki kaliteyi size direkt söyleyebilecektir. eta mekanizma kullanan bir saatin bi kere standartları vardır hele ki swiss made ise. diğerlerinin zaten pazar da eta ile rakip olması kanaatimce çok mümkün değil. zaten kendilerini farklı bir kulvara çekmiş durumdalar. eta mekanizmaları mercedes audi wolkswagen bentley porche gibi görelim diğerlerinide renault fiat mazda vb. böylece konu daha iyi anlaşılmış olabilir diye düşünüyorum. her iki klasman da sağlamdır fiyatına göre belkide orient daha makuldur ancak hiç bir zaman bir eta hele de swiss made değildir. ...
Her zaman doğruyu söyle, ama her zaman her doğruyu değil.
Kullanıcı avatarı
ozanozi

Mesaj raven » 29 Eyl 2015, 00:19

bybatu yazdı:omega gördüm bittim :D hiç konuyu okumadım bile :D

okumamak da bir "bitme" alametidir ;) :(
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj raven » 29 Eyl 2015, 00:20

ozanozi yazdı:arkadaşlar elbette f/p oranında fena sayılmayacak bir noktada gibi gözükebilir orient ama eta mekanizmayla arasındaki tek farkı kötü işçilik ile basite indirgemek bence eta ya haksızlık oluyor gibi. bugün eta mekanizmaya sahip bir swiss made i elinize aldığınız da size hissettirdiği ilk şey kalite hissiyatıdır. bu sadece marka imajından kaynaklı bir şey değil. hiç saatten anlamayan birilerine de verseniz iki mekanizma arasındaki kaliteyi size direkt söyleyebilecektir. eta mekanizma kullanan bir saatin bi kere standartları vardır hele ki swiss made ise. diğerlerinin zaten pazar da eta ile rakip olması kanaatimce çok mümkün değil. zaten kendilerini farklı bir kulvara çekmiş durumdalar. eta mekanizmaları mercedes audi wolkswagen bentley porche gibi görelim diğerlerinide renault fiat mazda vb. böylece konu daha iyi anlaşılmış olabilir diye düşünüyorum. her iki klasman da sağlamdır fiyatına göre belkide orient daha makuldur ancak hiç bir zaman bir eta hele de swiss made değildir. ...

Kasa kalitesi değil mekanizmalar kıyaslanıyor ;)
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj ozanozi » 29 Eyl 2015, 23:45

raven yazdı:
ozanozi yazdı:arkadaşlar elbette f/p oranında fena sayılmayacak bir noktada gibi gözükebilir orient ama eta mekanizmayla arasındaki tek farkı kötü işçilik ile basite indirgemek bence eta ya haksızlık oluyor gibi. bugün eta mekanizmaya sahip bir swiss made i elinize aldığınız da size hissettirdiği ilk şey kalite hissiyatıdır. bu sadece marka imajından kaynaklı bir şey değil. hiç saatten anlamayan birilerine de verseniz iki mekanizma arasındaki kaliteyi size direkt söyleyebilecektir. eta mekanizma kullanan bir saatin bi kere standartları vardır hele ki swiss made ise. diğerlerinin zaten pazar da eta ile rakip olması kanaatimce çok mümkün değil. zaten kendilerini farklı bir kulvara çekmiş durumdalar. eta mekanizmaları mercedes audi wolkswagen bentley porche gibi görelim diğerlerinide renault fiat mazda vb. böylece konu daha iyi anlaşılmış olabilir diye düşünüyorum. her iki klasman da sağlamdır fiyatına göre belkide orient daha makuldur ancak hiç bir zaman bir eta hele de swiss made değildir. ...

Kasa kalitesi değil mekanizmalar kıyaslanıyor ;)

mekanizmaların kalitesinden bahsetmiştim bende ;) :)
Her zaman doğruyu söyle, ama her zaman her doğruyu değil.
Kullanıcı avatarı
ozanozi

Mesaj adamentium » 30 Eyl 2015, 00:21

Kasa kalitesi , görsellik ve estetik başlık dışı olduğu için o konuya değinmiyorum. Marka itibarı , lüks hissiyatı ve prestij kavramlarını da es geçecek olursak ;

500 TL ' ya aldığımız bir Orient saatin bakım zamanı geldiğinde mekanizması için revizyon , orjinal conta değişimi , kasa ve kordonun kaliteli isviçre yağlarıyla yıkama yağlama gibi işlemleri ortalama ne kadar tutar acaba ?

İşini layıkıyla yapan gerçek bir saat ustası bu iş için ne kadar ücret isteyecektir ? Ve sizce bu masrafı vermeye değecek midir? Milyon dolarların zikredildiği saat endüstrisinde pek çoğumuz için lüks ancak birçokları için de giriş seviyesi olan bir Longines gibi bir marka olsa bu masrafı ne kadar önemseriz ?

Bu gibi sorulara da bir cevap bulmak lazım diye düşünüyorum. Benim cevabım aslında sorumda gizli.
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj kilimanjaro » 30 Eyl 2015, 12:19

Bir mekanizmanın ele alındığında vereceği kalite hissiyatını ben anlamayamadım.Lütfen cehaletime verin hatta vermekle kalmayıp beni aydınlatın.Mutlu olacağım :?
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj hawkeye5429 » 11 Şub 2016, 23:22

Babam uzun yıllar nacar elle kurmalı, citizen otomatik ve seiko 5 kullandi.mennun kaldığı citizen otomatik.en son seiko nun sapma olayından dolayı elimdeki eco drive titanum citizeni verdim ona.
Kullanıcı avatarı
hawkeye5429

Mesaj umutgulac » 14 Ara 2016, 14:40

AKadir yazdı:Kısıtlı da olsa elimdeki saatler içinde bezeli, kasası ciddi çizilen tek saat Orient.
eraslani yazdı:benim izlenimim kasa ve camların çizilmelere karşı hassas olduğu..f/p olarak başarılı saatler ancak ederinin çok altında satıldığına katılmıyorum.

+1

Hak veriyorum, babamın Orient Symphony saatinin camını 15 aylık oğlumuz çatlatabildi. Tamam mineral cam da bu kadar kolay çatlaması bence normal değil, tamam fiyatı uygun da moda saati de değil yani bence hiç sağlam değil.
Kullanıcı avatarı
umutgulac

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners