bybatu yazdı:omega gördüm bittimhiç konuyu okumadım bile
ozanozi yazdı:arkadaşlar elbette f/p oranında fena sayılmayacak bir noktada gibi gözükebilir orient ama eta mekanizmayla arasındaki tek farkı kötü işçilik ile basite indirgemek bence eta ya haksızlık oluyor gibi. bugün eta mekanizmaya sahip bir swiss made i elinize aldığınız da size hissettirdiği ilk şey kalite hissiyatıdır. bu sadece marka imajından kaynaklı bir şey değil. hiç saatten anlamayan birilerine de verseniz iki mekanizma arasındaki kaliteyi size direkt söyleyebilecektir. eta mekanizma kullanan bir saatin bi kere standartları vardır hele ki swiss made ise. diğerlerinin zaten pazar da eta ile rakip olması kanaatimce çok mümkün değil. zaten kendilerini farklı bir kulvara çekmiş durumdalar. eta mekanizmaları mercedes audi wolkswagen bentley porche gibi görelim diğerlerinide renault fiat mazda vb. böylece konu daha iyi anlaşılmış olabilir diye düşünüyorum. her iki klasman da sağlamdır fiyatına göre belkide orient daha makuldur ancak hiç bir zaman bir eta hele de swiss made değildir. ...
raven yazdı:ozanozi yazdı:arkadaşlar elbette f/p oranında fena sayılmayacak bir noktada gibi gözükebilir orient ama eta mekanizmayla arasındaki tek farkı kötü işçilik ile basite indirgemek bence eta ya haksızlık oluyor gibi. bugün eta mekanizmaya sahip bir swiss made i elinize aldığınız da size hissettirdiği ilk şey kalite hissiyatıdır. bu sadece marka imajından kaynaklı bir şey değil. hiç saatten anlamayan birilerine de verseniz iki mekanizma arasındaki kaliteyi size direkt söyleyebilecektir. eta mekanizma kullanan bir saatin bi kere standartları vardır hele ki swiss made ise. diğerlerinin zaten pazar da eta ile rakip olması kanaatimce çok mümkün değil. zaten kendilerini farklı bir kulvara çekmiş durumdalar. eta mekanizmaları mercedes audi wolkswagen bentley porche gibi görelim diğerlerinide renault fiat mazda vb. böylece konu daha iyi anlaşılmış olabilir diye düşünüyorum. her iki klasman da sağlamdır fiyatına göre belkide orient daha makuldur ancak hiç bir zaman bir eta hele de swiss made değildir. ...
Kasa kalitesi değil mekanizmalar kıyaslanıyor
AKadir yazdı:Kısıtlı da olsa elimdeki saatler içinde bezeli, kasası ciddi çizilen tek saat Orient.eraslani yazdı:benim izlenimim kasa ve camların çizilmelere karşı hassas olduğu..f/p olarak başarılı saatler ancak ederinin çok altında satıldığına katılmıyorum.
+1
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 58 misafir
|