TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Otomatik Saatinizi Alıyor Olsanız ? / 5000 TL Bütçeli

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İlk otomatik saatinizi alıyor olsanız?...

Mesaj mosef » 02 Eyl 2015, 11:20

eyimen yazdı:
izmeil yazdı:Çok teşekkürler, yorumlarınız için, ETA tartışması çok faydalı oldu, ayrıca teşekkürler, cehaletimi az da olsa gidermiş oldum :D . Longines'e duyduğum sempati Hydroconquest tarzı saatlere yöneltti beni. Tissot'yu hiçbir zaman sevemedim, Tag Aquaracer için ederinin üzerinde rakamlar istendiği konuşuluyor, 1000tl altındaki ürünler de aradığım kalite hissini vermiyor. Omega Seamaster'a gelince güzel saat ama rakam yüksek. Mutlaka bazı teknik üstünlükler vardır ama sonuç olarak Longines Hyroconquest'in 3000tl liste fiyatıyla, yaklaşık 5000tl lik Tag'den ya da 7000tl'lik omega'dan ne eksiği var diye soruyorum kendime. Kaliteyse kalite, prestij, görüntü, rahatlık, garanti vs..Yanılıyor muyum?

Hydroconquest mutlaka iyidir ama bircok review'da rahatlik acisindan Aquaracer'a gore yetersiz bulduklarini okudum. Tabi ki bir saatcide deneyip gormek de fayda var. Bu arada 7000 TL'ye Omega auto bulunmuyor(forumda bir arkadas ikinci elini o fiyata satiyordu), Hydro arasinda daglar kadar fark var ne yazik ki.. Ozellikle makina anlaminda.

7500-7700 aralığında bulunuyor.
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj eraslani » 02 Eyl 2015, 11:48

mosef yazdı:
eraslani yazdı:
MelihGS yazdı:Nomos denmediğine inanamıyorum.

Nomos biraz mazda gibi.

nasıl yani hocam :roll:

herkes beğenip tavsiye ediyor,ama gidip vw vs satın alınıyor :D
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Baran » 02 Eyl 2015, 12:00

Valla ben 2-3 tane oris aldim sattim 2.elde uyguna bulmak munkun ki bana gore TagHeuer den daha karakterli modelleri var.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj mosef » 02 Eyl 2015, 13:05

@eraslani

Evet türkiyedeki imajı satış sonrasının zayıflığı dolayısıyla yıllarca düşük kaldı. Halbuki diğer taraftan klasikleşmiş bir modele sahip karakterli bir marka. Ayrıca amerikalılar çok sever. Amerikanın en çok tercih edilen markası olmuşluğu dahi var :)
En son mosef tarafından 02 Eyl 2015, 13:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj eraslani » 02 Eyl 2015, 13:11

Mx-5 :champ:
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Tgm » 02 Eyl 2015, 13:58

Mx-5'in en büyük talihsizliği Z3'ün rakibi olmasıydı :)
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj mosef » 02 Eyl 2015, 14:12

Tgm yazdı:Mx-5'in en büyük talihsizliği Z3'ün rakibi olmasıydı :)

Mx-5 piyasaya 1989 yılında çıktığında Z3'ün doğmasına daha 6 sene vardı. Ayrıca Mx-5 Guinness Rekorlar Kitabına dünyanın en çok satan iki koltuklu spor otomobili olarak geçmiştir. Hala da öyledir. Yalnızca kendi rekorunu kırmak için uğraşıyor :D

Bmw Z3 de çok güzel bir otomobildir ama Mx-5'in otomobil dünyasındaki yeri başkadır. :)
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj Tgm » 02 Eyl 2015, 14:29

mosef yazdı:
Tgm yazdı:Mx-5'in en büyük talihsizliği Z3'ün rakibi olmasıydı :)

Mx-5 piyasaya 1989 yılında çıktığında Z3'ün doğmasına daha 6 sene vardı. Ayrıca Mx-5 Guinness Rekorlar Kitabına dünyanın en çok satan iki koltuklu spor otomobili olarak geçmiştir. Hala da öyledir. Yalnızca kendi rekorunu kırmak için uğraşıyor :D

Bmw Z3 de çok güzel bir otomobildir ama Mx-5'in otomobil dünyasındaki yeri başkadır. :)

Evet biliyorum MX-5'in 1989 yılında üretilmeye başlandığını. Ben emsal otomobiller demedim zaten, rakiplerdi dedim. Uluslararası satış miktarlarını bilmiyorum açıkçası. Ama Türkiye'de 1995 yılından -Z3'ün üretiminin sonlandığı 2003 yılına kadar- z3, mx-5'e güçlü bir alternatif olmuştur.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: fikrigul ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners