Clk yazdı:Neden Tag/Breitling vs. sorusunun cevabi aslinda basit. Öncelikle imaj. Ama aslinda üzerine cok konusulmasa da bu markalarin üretmis oldugu saatlere dokunmus oldugun anda sana verdigi kalite hissi.
Mekanizma cok önemli bir faktör ancak design, iscilik, finishing, detaylar v.s. gibi toplam kaliteyi belirleyici faktörler bizleri bu markalara cekiyor. Imaj kavraminin bizde yaratmis oldugu uyusturucu etkiyle de saplanti durumuna geliyor![]()
Bu konuda yalniz olmadigini bizlerin de aynen senin gibi sürekli ikilem icine düstügümüzü bilmeni isterim. Para kolay kazanilmiyor maalesef.
ÖZET : Hepimiz ayni hastaliktan yakiniyoruz
Cok güzel ozetlemissin durumu

Ben de siyah kadranli bir saat arayisinda oldugum icin su anda begendiklerim arasinda Tag, RW, ML ve Oris arasinda kaldim. Bu firmalarin giris seviye saatlarinin retail fiyatlari birbirine oldukca yakin ama yurtdisindan almaya kalkinca en pahalisi TAG oluyor. Hatta Turkiye ile ayni fiyat neredeyse. Muhtemelen diger firmalar daha az populer oldugu icin retail fiyatinin oldukca altina alinabiliyor. Peki sorum su olacak: Bu firmalarin giris seviye saatleri arasinda bahsettigin iscilik, finishing, detaylar arasinda fark var midir? Dizayna girmiyorum, cunku hepsinde en azindan bir tane begendigim tasarim var.