TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Maurice Lacroix Pontos S Diver Hakkında Fikir

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Maurice Lacroix Pontos S Diver Hakkında Fikir

Mesaj Stingray » 10 Ağu 2015, 11:35

Herkese iyi gunler,

Yakin zamanda bir Maurice Lacroix Pontos S Diver almayi planliyorum,diger seceneklerimden Aquatimer ve Memovox butce sebebiyle dogrudan elenmek zorunda kaldi,Legend Diver hakkinda ise kararsiz kaldim.ML'de Sellita SW200 makina var,ETA 2824-2 klonu..ETA Swatch Group disina makina vermeyi biraktigi icin sanirim bunu kullaniyolar,netteki arastirmalarimda cokta kotu bir makina olmadigi hakkinda yorumlar okudum,gunluk sapmasi ortalama 3 sn civarinda oldugu soyleniyor,forumda ML'nin kolda cok kalin durdugundan bahsedilmis,olculerine bakarsak 43mm-15.3 mm olarak gozukuyor,Memomovox 18 mm Aquatimer ise 14.5 mm,bana cok farkli degilmis gibi geldi,kolumdada deneme firsatim oldu rahatsiz edici bir durum goremedim.Fiyat konusuna gelirsek liste fiyati 8900 Tl olarak gozukuyor,ancak pazarlikla 6000 Tl bandina inmek mumkun,tabii Legend Diver da bu durumda fiyat olarak dahada alt seviyede kaliyor secenek olarak...sormak istedigim ML'nin fiyat performans orani hakkinda sizin gorusleriniz ve eger kullanan arkadaslarimiz varsa onlarinda fikirlerini almak isterim,tesekkurler..
Resim
Kullanıcı avatarı
Stingray

Re: Pontos S Diver hakkinda..

Mesaj khef » 10 Ağu 2015, 11:51

Iki model de güzel seçim. ML daha iri ve gosterisli fakat diğer birçok Diver saat gibi kaba degil. Legend Diver ise bence en zarif diverlardan. Ben olsam hem fiyat hem de gerçek bir efsane olmasından dolayı Legend Diver'i tercih ederdim.
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj AKadir » 10 Ağu 2015, 11:56

Legend Diver 'ı kullanıyorum.
Fiyat ve performansına baktığımda performansı oldukça yüksek geliyor Bana.
Ekran derinliği Maurice Lacroix 'e göre daha az ve daha ince (veya insana öyle bir his veriyor).
Alırken her iki saati de kolumla denemiştim.
Daha önce iki saatin yine bu bölümde 12-13-14 mayıs 2013 güzel bir karşılaştırması yapılmıştı.
Ayrıca:
manil yazdı:Bugün Maurice Lacroix'yı uzun uzun inceledim, Longines'de ise sadece internetteki HD tanıtım videolarından edindiğim izlenim ve Longines markasının bugüne kadar ortaya koyduğu (şahit olduğum) işçilik, malzeme kalitesi gibi hususlar var bunun sonucunda oyumu Longines'den yana veriyorum. ML'nın hakkını yememek gerek ve bu sadece estetik kaygılarla verilen bir karar; bir başkası tam da aynı sebeplerle LLD'ı seçmeyebilir, bunu da unutmamak lazım. Sebepleri hemen yazayım;

-Vintage görünüm için Longines. Çünkü zaten rakam stilinden, kubbeli camına kadar orijinal olanın reprodüksiyonu. Bence tek falsosu gereksiz yere tarihi de eklemesi. Bence saatin bütünlüğünü ve konseptini bozuyor.

-Kadran için Longines. Bu da tamamen öznel bir yargı. Maurice'in kadranına birebir uzunca süre farklı açılardan ışık gelecek biçimde baktım, bi süre sonra bende fazla plastik malzeme kullanılmış hissiyatı oluşturdu. Malzemesinin plastik olup olmadığını dahi bilmiyorum ama biraz ucuz duygusu veriyor.

-Kadran rakamları için Longines. ML'nın iç döner bezeldeki rakamları biraz küçük kalıyor gibi. Yani tam rakam mı olacak yoksa işaret mi tam kararsız kalmış ara bir boyutta.

-Akrep-Yelkovan tasarımı için Longines. Hafif zıpkına benzeyen ve diver saat duygusunu güçlendiren tarz bir tasarım. ML biraz fazla sade kalıyor.

-Kurma kolları için ML. bir vida nasıl estetik tasarlanır bence çok güzel bir örneği. elimde iki üç tur çevirdim, işçiliği v.s. gayet güzel. tok ve net hareketli. Bununla birlikte, yukarıdaki maddede belirttiğim akrep yelkovan tasarımındaki düz tasarım, ML'nin kurma kolu estetiğini 2.plana alıyor.

-Tarihi gösteren rakamlar için Longines. ML'yı bu açıdan anlamak ta mümkün değil, adamlar iç bezelde kullandıkları yazı karakteri görece tahoma benzeri iken siyah bezelde beyaz renk tarih koyup ön plana çıkartmışlar ve rakamın karakteri de Times New Roman tarzı. Zıtlıklar birbiri ile uymuyor ve gereksiz yere bir göze çarpması söz konusu. Keşke tarih rakamlarını siyah zemine yine iç bezeldeki karakter ile yazsalardı bence daha iyi olurdu.
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj Stingray » 10 Ağu 2015, 12:07

tesekkur ederim,okudum tabi bunlarida,esasen bir haftadir hem forumda hemde nette diger kaynaklarda Pontos S Diverla ilgili ne varsa okuyorum,enteresan olan herkes cok begenmesine karsin,hep bir cekince var.Gorece yeni bir marka olmasi,keske Eta kullansaydi keske arka kapak safir cam olsaydi,keske tarih siyah zemin uzerine olsaydi...neticede cok begeniliyor,ama sonucta butcenizi yukseltebilirseniz Aquatimer yada kult olmasi sebebiyle Legend Diver deniyor...Tabii sonuc olarak kisisel tercihler,kolunda begendiysen sorun yok denilebilir ama forumdada kullanan kimseyi gormeyince biraz kafa karisikligi olabiliyor..
Kullanıcı avatarı
Stingray

Re: Maurice Lacroix Pontos S Diver Hakkında Fikir

Mesaj Caner1983 » 10 Ağu 2015, 17:21

Ben olsam düşünmeden legend diver alırdım benim fikrim tabi
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj leonardo06 » 10 Ağu 2015, 17:37

Legend! adı üstünde efsane :champ:
Kullanıcı avatarı
leonardo06

Mesaj Cct » 10 Ağu 2015, 17:42

ML Pontos Diver gayet güzel bir Compressor Case diver. Diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi en büyük rakibi Longines Legend Diver. İkisi arasındaki seçim tamamen kişisel zevkinize kalmış.

Longines daha nostajik bir modelken Pontos S modern saat tasarımlarına göz kırpıyor.

Ben olsam sanırım Longines'i seçerdim. İki saatte nostajik bir kasa tipi kullanıyor ama Legend Diver zaten geçmişten gelen bir model, bu sebeple daha oturaklı duruyor :thumbup:

Resim

Kısacası Pontos'un kabahati yok, rakibi iyi :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj mosef » 10 Ağu 2015, 18:25

ben de iki saati çok beğenen biri olarak tercihimi legend diver'dan yana kullanırdım :D
Kullanıcı avatarı
mosef

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 159 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners