TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Markalar, Modeller, Fiyatlar vs.

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Markalar, Modeller, Fiyatlar vs.

Mesaj Eterna » 01 Eyl 2010, 09:03

Değerli Dostlar,

Yeni saatim den diğer başlıkta bahsettim size. Ama saatimi alana kadar çok mağaza gezdim, çok saat inceledim. Bazılarını çok beğendim. Hatta almaya niyetlendiğim ve pazarlık ettiğim modeller oldu.

Küçük bir ekleme yapayım. Aşağıdaki saatlerin hepsini beğendim. Ve bazılarında ciddi pazarlığa oturdum. Ama bir tanesinde eğer azıcık indirim alsaydım şu an kolumdaydı. Meistersinger i çokkk beğendim ve etkilendim. Ama mağaza beni hayal kırıklığına uğrattı. Tevfik Aydın da yaşadıklarımı ayrı bir başlıkta anlatacağım.

Klasik saatler, spor modeller, diver tarzı olanlar vs. pek çok saat...

Sizlerle kaç liraya hangi saatleri bulduğumu ve beğendiğimi paylaşmak istedim. Acaba içlerinden bu kaçmazdı falan veya bu para bu saate verilmezdi iyiki almamışsın diyeceğiniz modeller çıkacak mı? Belki bir dostumuzun işine yarayabilir. Düşünceleriniz bekliyorum.

Victorinox - 2800 TL - Pazarlık yapmadım

Resim

Eterna - 1500 TL - Son fiyat

Resim

F. Constant - 1500 TL - Son fiyat

Resim

F. Constant - 1400 TL - Son fiyat gibi

Resim

Longines - 1650 TL - Son fiyat gibi

Resim

Meistersinger - 1500 TL - Son fiyat

Resim
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Markalar, modeller, fiyatlar vs.

Mesaj winterdrops » 01 Eyl 2010, 11:20

Fiyatı hakkında bir fikrim yok ama bunların için de en güzeli victorinox bence.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Clk » 01 Eyl 2010, 11:29

Hepsi icin avrupa fiyatlari verilmis. Bu saatleri magazadan avrupada da daha ucuza almak imkansiz gibi birsey. Internet fiyatlari hicbir zaman magaza fiyatlari ile ayni olmaz, olamaz ama sonucta saate dokunmanin ve hissetmenin de bir maliyeti olmali.

Bence yapilan secim en mantiklisi olmus. Bu markalar ve modellerden hicbir tanesi maurice ile bas edebilecek sifatta degil. Meistersinger bence kolda hic rahat duran bir saat degil. Bugüne kadar binlerce saat denedim ve yüzlercesini kullandim en rahatsiz olani Meistersinger idi. Oysa ki ne kadar begenerek almistim.

Frederique Constant fiyat/performans olarak cok iyi bir saat ama isin icine imaj girince ki bu asla atlanilamayacak bir nokta Maurice 2 FC 0 derim :D

Her ne kadar zevk meselesi olsa da Eternanin bu modeli herhalde saatler dünyasinda sececegim en son model olurdu.

VSA hem kaliteli hem güzel duruyor ama bu fiyata insanlarin aklinda hep su soru gelecektir. VSA mi yoksa .....

Longines güzel, kaliteli ama yinede dizayn olarak zayif kaliyor bence.

Tekrar basa dönersek, Maurice bu sartlar altinda en dogru karardir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 01 Eyl 2010, 12:28

@clk:
VSA kısaltmasını hangi saat için kullandığını anlayamadım :(
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj drk » 01 Eyl 2010, 12:44

VSA= Victorinox Swiss Army

Yukarıda gösterdiklerinizden en beğendiğim victorinox, ama yeni saatinizin de eksiği yok fazlası var.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj sedir » 01 Eyl 2010, 12:50

Teşekkürler drk.
Eterna, ben de almış olduğun saat ile açık yürekli FC arasında kalırdım. Birinin fonksiyonları, diğerinin görüntüsü. Hangisini seçerdim bilemedim.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj razz » 01 Eyl 2010, 13:18

Optik anlamda en başarılı VSA.. Oldukça şık ve kaliteli duruyor..
Yine optik açıdan en zayıf olanı da Eterna Monterey.. Garip kasası, entegre bileziği ve biçimsiz bezeli beyaz kadranın mütevaziliğiyle birleşince sonuç: Natural Born LOSER..
FC'lar güzel ancak benim için fazla dress.. Longines'in arabic indeksi bir diver'la özdeşleşmeyecek nitelikte.. MeisterSinger ise klasik kadranı ve regulator özelliği ile malesef ben de analog tip kasap tartılarından öte birşey çağrıştımıyor :)

Aldığınız Maurice Lacroix Masterpiece bunların tamamını açık ara farkla geride bırakacak bir saat.. ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 01 Eyl 2010, 13:36

Kasap dedin de mesleklerimiz ve saatlerimiz basligi aklima geldi :D

Bizim mahallenin kasabina bir Meistersinger aldirayim calisirken fotografini cekeyim süper fikir :lol:

:thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners