TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Kolda Değilken Hangi Pozisyonda Durmalı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Kolda Değilken Hangi Pozisyonda Durmalı

Mesaj metalnova » 16 Tem 2015, 10:15

Herkese merhaba. Konuyu doğru yere acmisimdir umarım. Benim şöyle bir sorum var. Orient mako saatimi kullanmadigim zaman ilk baslarda yere paralel şekilde koyuyordum, tepe ustu koymanın sapmayı azaltacağını öğrendim ve öyle koymaya başladım daha sonra değişik pozisyonları da denemeye başladım en iyi hassasiyeti 6 rakamı yere gelecek şekilde dik pozisyonda sağladığını gördüm saatin. Kullanmadigim zamanlarda sürekli bu şekilde kalması mekanizmada sıkıntı yaratır mi? Yağların falan bir yerde birikmesine sebep olup saatin ömrünü kısaltır mı? Yoksa saat hangi pozisyonda saklanirsa saklansin ayni etkiler mi görülür?

Forumda aradım google da aradım bu kadar saçma bir soru aklına gelen hic olmamış sanirim :)
Kullanıcı avatarı
metalnova

Re: Saat Kolda Değilken Hangi Pozisyonda Durmalı

Mesaj Anesthesia » 16 Tem 2015, 10:28

Hergun farklı pozisyonda deneyin, hem değişiklik olur, saatinize daha bir bağlanırsınız :D:D :D
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj metalnova » 16 Tem 2015, 10:32

Anesthesia yazdı:Hergun farklı pozisyonda deneyin, hem değişiklik olur, saatinize daha bir bağlanırsınız :D:D :D

Hocam yalniz bunun ileri derecesi haram diye biliyorum ben ama :D sıkıntı olmasın obur tarafta sonra.
Kullanıcı avatarı
metalnova

Mesaj Anesthesia » 16 Tem 2015, 10:42

Saatten bahsediyoruz hala değil mi, ne haramı anlamadım :) Saatinizi helal kazancınızla aldıysanız ona vereceğiniz her pozisyon helâlinizdir. (Fetva mı vermiş oldum şimdi ben :D :D)

Son gelişmeler ışığında derin şekilde boğazınıza sokmaya çalışmamanızı öneririm (bu fetva bana ait değil)
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj Attor » 16 Tem 2015, 10:54

:lol: Allahta sizi güldürsün emi :champ:
Kullanıcı avatarı
Attor

Mesaj JohnFante » 16 Tem 2015, 11:02

Yaa metalnova kardeş çok rahat konuşuyordun. :D :D :D
Kullanıcı avatarı
JohnFante

Mesaj metalnova » 16 Tem 2015, 11:03

Valla bilemeyecigim hic denemedim denemem de boğaz olayını da sordugum bir soruyu neden boyle hic ettiniz anlamadim. Ben saat forumunda saatle ilgili bir şey sordum soruda pozisyon, denemek gibi kelimeler geçiyor diye alaycı bir tavırla cevap vermenizden - daha doğrusu cevap vermemenizden - dolayı rahatsız oldum. Bir önceki mesajimla konuya ben de siz gibi yaklaştım ki konu kapanır belki diye. Ama hala ayni şekilde devam ediyorsunuz. Sordugum soruda bir yanlışlık varsa belirtin lütfen.

Kotu bir niyetiniz olmadığına eminim ama bu mesajlariniz beni üzdü. Bilmenizi isterim.
Kullanıcı avatarı
metalnova

Mesaj Anesthesia » 16 Tem 2015, 11:14

Estağfurullah metalnova, sadece esprili bir şekilde sorunuza yanıt vermeye çalışmıştım.

Forumda daha önce de işlenmiş olan bir konu bu, ve teknik bilgim olmamakla beraber eski başlıktan çıkardığım sonuç saati bileğinizden çıkardıktan sonra her seferinde farklı tarafı üzerine koymanın saatin sapmasını azalttığı yönünde. Kullandığım otomatik saati her çıkardığımda değişik pozisyonda bırakıyorum, ve yaptığımı size önerdim. Kullandığım üslup biraz yakışıksız olduysa afedersiniz, sadece esprili olsun istemiştim
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, EczAtes, Merdo ve 206 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners