TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Camda Buğu Sorunu Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Camda Buğu Sorunu Bilgi ve Yorum

Mesaj erdemkesli » 15 Tem 2015, 04:08

selam arkadaşlar. ismim erdem.
öncelikle saatimin su kaçırmadığını test ettim dün ve bugün. lavoboyu tıkayıp 1 dakika suda beklettim kuruladım hiçbir sorun olmadı.
sorunum şu ki ; ıslak nemli bir bezin üzerinde yaklaşık 1 dakika cam tarafı nemli beze temas edecek şekilde kaldı.
bu olayın akabinde camında buğulanma oldu. birkaç dk içerisinde eski haline geldi. aynı sorun soğuk bir havada evden çıkınca da oluyordu.
bununla ilgili bir kriminal başlattım :) ama tecrübesizliğim bilgi toplamamı engelliyor.
herhangi tutarlı bir bilgisi olan kullanıcıların tecrübelerine başvurmak istiyorum.
Kullanıcı avatarı
erdemkesli

Re: camda buğu sorunu

Mesaj Anesthesia » 15 Tem 2015, 17:47

Içeride buğu oluşuyorsa su var demektir :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj kethuda57 » 15 Tem 2015, 21:18

Saat için uygulanmasında sakınca var mıdır bilmiyorum. Suya düşen telefonların pirinçte bekletmenin işe yaradığını okumuştum. saat için de bu yöntem denenebilir sanırım. Veya havluya sarıp 1 -2 gün bekletmek de işe yarayabilir. Eğer buna rağmen çözülmüyorsa hemen bir saat ustasına götürmeli derim. Tabi ilk yol olarak saatçiye götürmek daha doğru olacaktır onu da belirteyim :thumbup:
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj Clk » 16 Tem 2015, 07:41

Anesthesia yazdı:Içeride buğu oluşuyorsa su var demektir :)

:D :thumbup:

Erdem, yaptigin test güzel ama bu test bir anlam ifade etmiyor. Saatinin icerisinde nem olusmasinin bir kac nedeni olabilir.

1- Tepeyi tam sikmadigin bir gün saatin su ile temasi sonucu kasanin icerisine su girmis olmasi

2- Saatin cam yada arka kapagindan saatin icerisine su girmesi. Unutmamak lazim ki saati camina yada arka kapagina ekstra yük bindigi zaman cm2'ye düsen basinc artiyor. Örnek vermek gerekirse saati temizlerken saatin camina yada arka kapagina uygulamis oldugun kuvvet,

3- Saatin arka kapaginin yada contasinin yanlis monte edilmis olmasi

4- Saatin "su gecirmez degil"

Bu seceneklerden hangisi olursa olsun saat kasasinin icerisinde su var ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Camda Buğu Sorunu Bilgi ve Yorum

Mesaj kilicturan » 17 Tem 2015, 00:49

Pirinç nem tutucu olduğundan nemi almak için kullanılır, havludan çok daha etkilidir çünkü nem sever olduğundan nemi çeker.
Saat buğulandıysa su vardır ve olayı akışına bırakmak iyi bir çözüm olmayacaktır, bir saat ustasına götürüp hem kurutulmasını hem de contalarını kontrol edip gerek olursa düzeltmesini isteyebilirsiniz.
Ustaya götürmeden evde ne yapılabilir dersek saati açıp mekanizmayı pirince gömmek ve 1-2 gün bekletmek bu süre zarfında kasanın da açık bir şekilde kalıp içindeki nemden kurtulmasını sağlamak faydalı olabilir. Direkt güneşe koyacaksanız contalar için iyi olmayabilir, bundan dolayı direkt güneç görmeyen rutubetsiz bir yer iyi olabilir.
Neither have enough watches, nor have enough time!
Kullanıcı avatarı
kilicturan

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Kakashi, sosyalcan ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners