TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Explorer I Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Explorer I Yorumlar

Mesaj manil » 30 Haz 2015, 11:23

Merhaba,
günlük kullanım için bir süredir kafamda yer etmeye başlayan bir saat var. Rolex Explorer.

Rolex'in belki en ezik kalan modeli gibi. Nedendir bilinmez, bu saatte beni çeken bir şey var. Forumda açılışı da yapılmamış.

Yorumlarınızı alabilir miyim? Hele ki kullanmış olanlar varsa ne ala.. :thumbup:

Resim
Resim
Resim
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Re: Rolex Explorer-I

Mesaj Archimed » 30 Haz 2015, 13:49

Explorer 1; Rolex'in efsane modellerinden biridir. Hem takım elbiseyle, hem de tişörtle giyilebilecek sade, şık bir güzelliği var. Bezeli dışında mat bir kasaya ve mat bir kayışa sahip. 39 mm çaplı; ama daha önce denediğimde bileğime ne küçük oldu, ne de büyük. Ama iri yapılı veya kolları kalın birisi için küçük kalabilir.

Bana göre oldukça sade bir model olduğu için Submariner No-Date ile Datejust ve Oyster Perpetual'in çelik modellerinin gölgesinde kalmıştır. Bulunduğunuz ortamda saatinizi karşınızdakinin gözüne sokmak istemiyorsanız, ama kaliteli bir saat tercih ediyorsanız iyi bir seçim olacaktır.

2 hafta önce Suadiye'de Rotap'ta baktım; 6.600,- USD dediler. Klasik siyah kadrana ek olarak; aynı kadran tasarımı ile bir de mavi veya yeşil bir kadranlı Explorer 1 bence iyi bir model olurdu.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Re: Rolex Explorer I Yorumlar

Mesaj Cct » 30 Haz 2015, 17:21

Datejust, Airking, Oyster Perpetual gibi benzer modellerin gölgesinde kalmış bir saat Explorer I.

Hiç takan görmedim ama bizzat denedim. Bilekte oldukça sade ve kibar duruyor. 12 yönündeki üçgen index benzer modellere göre daha erkeksi durmasını sağlıyor. Tamamı mat bilezik ve üst kasası nedeniyle yaldır yaldır parlamıyor.

Bence orjinal bir seçim :thumbup: Takım elbise ya da smart casual takılan birisi olsam değerlendirirdim :champ:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj cance » 30 Haz 2015, 18:22

Ince bilekliler icin DJ harici bir secenek. Tarih ozelligi benim icin vazgecilmez oldugundan dusunmedim hic ama cok şık bir saat. Cogunlugu mat oldugu icin Cct'nin belirttigi under radar bir saat :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cance

Mesaj hakan1970 » 30 Haz 2015, 19:16

Saat bence de güzel ama 6600 USD bu saat için çok fazla. Çok iyi bir indirim almak lazım.
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj Bora71 » 30 Haz 2015, 21:42

Zaten tarih olmaması sizi rahatsız etmiyorsa bence sub no date alın explorerı düşünmeyin hem takım elbise ile hem plajda kullanırsınız ilerde elden çıkarnak isterseniz de kaybınız az olur ama explorer ne olur bilinmez. Sub istemezseniz baselde yeni duyurdukları oyster perpetual 39 mm bekleyin derim bayağı güzel olmuş
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj morrissey » 30 Haz 2015, 22:53

39mm lik yeni kasa explorer i bir sure kullandim. Kullandigim en rahat saatti. Ince bilekli iseniz siz de rahat edersiniz. Bence bilekte cok sik duruyor.
Kullanıcı avatarı
morrissey

Mesaj Caner1983 » 30 Haz 2015, 23:59

Şahsi fikrim zaten sub var benimde isteğim ve naçizane önereceğim explorer1 yerine olyster almak explorer çok ezik ve kadrandaki büyük rakamlar itici geliyor bana. bide olyster-explorer1 arası fiyat farkı ne alemde
Kadran rengide farklı olsa mesela şu yada kadranı gri olan (sub zaten kadranı siyah o yüzden)
Resim
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot], Google [Bot] ve 233 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners