TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tag Heuer Kauçuk Kordon Temini

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tag Heuer Kauçuk Kordon Temini

Mesaj MertYe » 23 Haz 2015, 22:59

Cct üzerindeki demir parçalardan olsa gerek hiçbir yerde ucuza bulamıyorum. Ebayde yaptığım araştırma daha vahimdi sadece kordon 700 usd seviyelerinde

Örnek olarak

http://www.chrono24.com.tr/tagheuer/kor ... 483516.htm
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Cct » 23 Haz 2015, 23:15

Nadir bir model olduğundan uygun fiyata bulmak biraz zor olabilir tabi ama bence detaylıca araştırmakta fayda var.

Uygun fiyatlı denilebilecek seçenekler buldum ama endlink DLC kaplı değil.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj mlm » 23 Haz 2015, 23:16

MertYe selam:)
Kauçuk/silikon malzeme olsa istediğin renk dikişle yapılır elbette. Yardımcı olmayı çok isterdim ama maalesef elimde ne silikon ne de üst kısmı kaplayacak croco deri mevcut. Dana derisi haricinde bu tür özellik arz eden croco, lizard vb. derilerden imal edilecek kayışlarla ilgili EF Straps (Emre) eminim sana yardımcı olacaktır. Ben henüz bu tarz egzotik hayvan derilerini tedarik edebilmiş değilim. Silikon/kauçuk mlz. konusunda ise şimdi açıklama yapar kendisi zaten;)

Ilgin için çok teşekkürler :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj MertYe » 23 Haz 2015, 23:18

mlm ben teşekkür ederim :champ:

Cct endlink dlc olmayan versiyonda olsa seçenek olması adına link verebilirsen çok sevinirim. En azından seçenek olur elimde :champ:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Clk » 23 Haz 2015, 23:28

MertYe yazdı:
Clk yazdı:Benim tavsiyem biraz marjinal olacak ama neden Hublot kayislarinda ki gibi üst kismi deri alt kismi kaucuk bir kordon yaptirmiyorsun?

Hem daha ucuza gelir, hem orijinal görüntüsü bozulmaz hem de yazin terletmez ;)

Valla banada mantıklı geldi bu fikir yalnız bu konuda şöyle soru işaretleri oluştu kafamda.

1- Üst deri kısmına kırmızı dikişte yapılabilme durumu oluyor mu?
2- Dediğiniz gibi bir kordonu nerede yaptırabilirim malesef bu konuda pek fikrim yok.

O tip bir denemesi oldu mu daha önce bilmiyorum ama mlm ile irtibata geçiyorum an itibari ile. :thumbup:

Tüm yorumlar için teşekkürler :champ:

Kirmizi dikis problem degil. Bu tarz bir kayisi kim yapabilir bilmiyorum ama her sartta forum icerisinde bu tip isler ile ilgilenen arkadaslar icin güzel bir alternatif. Bu tip bir kayisi görmemis olanlara Hublot kayislarina göz atmalarini öneriyorum.

Hatta benim altin Daytona icin bile düsünüyorum :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj nicholaihel » 24 Haz 2015, 00:20

Vay arkadaş model seçerken yedek parça tedariğine de bakmak lazım bundan sonra :D
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Mesaj Emre » 24 Haz 2015, 00:24

MertYe, gerçek olamayacak kadar komik bir fiyata almışsınız kauçuk kayışı. Liste fiyatı 300-400 CHF civarında ve firmalara kâr payı da fazla bırakmıyorlar. Şöyle söyleyim, Rotap'tan kauçuk kayışlar alınıp eBay'de veya chrono24'te satılsa kâr edilebilir. Şu anda chrono24'te kullanılmış olarak satılan en ucuz rubber kayış $200.00 . Siz hesap edin.

Bu sorun sadece Tag Heuer'e özgü değil. Bütün markalarda durum böyle. Bir de üzerinde takılı olan kayışın fiyatını sorsaydınız keşke :lol:

Clk, Hublot saat kayışında en önde olan markalardan birisi. Bu tasarımı geliştirmelerinin ana nedeni işçilikten ve maliyetten kaçmaktır. Esasında başarılı da oldular. Bu yöntem rubber housing'dir. Kauçuk kısım hazır geliyor, croco parçasını kesiyorlar ve dikiyorlar. İşçilik işlemi yok, kaba deriyle uğraşma yok, ölçme biçme yok, her şey hazır. Güzel göründüğü kesin.

Resim

Bunlarda sıkıntı, tasarım ve üretim kısmının zahmetli olması. Bir kayış için kalıp hazırlayıp ürettirmek çok zor. Binlerce saat modeli için ürettirmek ise imkansıza yakın. Eğer tamamen deri olsun derseniz yardımcı olabilirim.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 24 Haz 2015, 00:34

Emre, kaucuk malzemeyi hatasiz kesebilecek yöntemler mevcut diye biliyorum ama tekrar soara emin olup yazarim.

Piyasada var olan kaucuk band üzerine calisilamaz mi?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: barkodd, Majestic-12 [Bot] ve 156 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners