TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gerald Genta Octo Bi-Retro 18k White Gold Danışma

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Gerald Genta Octo Bi-Retro 18k White Gold Danışma

Mesaj mehmedhs » 22 Haz 2015, 01:19

Selamlar Arkadaslar...

cok iyibir yazar olmasamda forumun cok iyi bir takipcisiyim... bir saat almaya karar verdim ve sadece ama sadece goruntusu icin asagidaki linkteki modelde karar kildim lutfen fikirlerinizi belirtirmisiniz, saathakkinda isim ve altin oldugunun disinda hic birsey bilmiyorum ? bu saate cok fazla yerde rastlanmamasi da dikkatimi ceken ayri konu.

ve lutfen bu saati maximum almam gereken rakam konusunda yardimci olurmusunuz?

Saat: Gerald Genta Octo Bi-Retro 18k White Gold

https://www.dropbox.com/sh/sgmdnfhjysy8xfy/AAAS7146voUSfVN4FSqF3NrOa?dl=0
Kullanıcı avatarı
mehmedhs

Re: Saat Danisma

Mesaj Emre » 22 Haz 2015, 01:35

Selamlar,

Almaya karar verdiğiniz saat için sizi tebrik ederim. In-House mekanizmasıyla, bir çok saatte olmayan ve benim çok özendiğim jump-hour özelliğiyle gerçekten çok güzel bir saat.

Size sorum, kesinlikle bu saati mi alacaksınız yani birisi satıyor ve bu modelden mi satıyor yoksa octo bi-retro'ya karar kıldınız ve istediğiniz modeli almakta serbest misiniz? Bu modelde başka seçenekleriniz de olabilir.

chrono24'e göz atmakta da fayda var.

Bu başlığa Rolex al, Omega al zarar etme, aldığın gibi satarsın, değer kaybetmez, çabuk satarsın vs. yazıp size full altın saat önerecekleri de takmayın bence.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Re: Gerald Genta Octo Bi-Retro 18k White Gold Danışma

Mesaj mehmedhs » 22 Haz 2015, 01:48

Selamlar

yorumunuz icinde ayrica tesekkurler, simdi olayin asli soyle:

Bvlgari octo gormustumve cok hosuma gitmisti... tabi altin bir Bvlgari octo bi retro bir hayli pahali, gecen gun isim icabi bir kisi ile gorustuk bu saat ona ait ve satiyor ( olay Bulgaristanda gercelesiyor bu arada ) bende gordum ki bu saat Bvlgari ile bire bir ayni nerdeyse .. almayi dusunmeye basladim, sorma sebebim bu, herhangi bir fiyat konusmadik ama yaklasik 10.000 euro civari bir rakam olacagindan eminim ( saatsahibi ile konusmalarimizda adam 15.000 euro civari satildiklarini soylemisti ama bir indirim soz konusu olucakti oradan biliyorum ).

Gonlumde Rolex veya Omega hic yok... o yuzden bu onerilere de cok sicak bakmayacagimdir. Benim ogrenmek istedigim seyler bu saatin markasini hic duymadim bu konuda biraz bilgi ve vermem gereken maximum rakam boyle bir saat icin ne olmali.. Internetten yaptigim arastirmalar sonucu saatin ismini tasidigi kisinin saygideger bir saat ustasi oldugu yaziyor sadece bu.

Son olarak not: baska bir model dusunme sansim yok cunki satilan model bu.
Kullanıcı avatarı
mehmedhs

Mesaj Bg17 » 22 Haz 2015, 02:42

Bvlgari benim severek kullandigim bir saat markasi, octo serisini de begenirim, bir kere almanin esiginden donmustum.

Sizin dusundugunuz model oldukca siradisi ve ilginc bir model. Altin olmasi da fiyati arttiriyor.

Eger icinizde hicbir suphe yoksa alin ve seve seve kullanin. Ben ayran istahli oldugum icin, bu tarz bir saatden cabuk sIkIlacagimi dusunurum. Iyi yada kotu manasinda degil ama timeless bir tasarim degil.

Ancak, bu rakamlara cikinca alternatifleriniz oldukca fazla. Ayrica saat almanin en zevkli kismi da arastirmak ve denemek.

Ben biraz daha arastirmanizi oneririm.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Emre » 22 Haz 2015, 02:48

Gerald Genta'nın marka olarak ve usta olarak tanıtımına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Size öncelikli tavsiyem, eğer saati sürekli gidip gelmiyorsanız ve kalıcı ilişkilerinizin bulunmadığı bir ülkeden satın alıyorsanız mutlaka bir saat ustasına gösterin. Saati alıp ülkeye dönersiniz çıkardığı sorunlarla boğuşurken hayattan soğursunuz. Bunu nasıl yapacağınızı da size bırakıyorum :)

İkinci olarak, her şeyi geçtim beyaz altından yapılmış, fildişi kadranlı, in-house mekanizmalı ve çok iyi tasarımlı bir saat için 10.000 euro çok iyimser geldi. Saatin liste fiyatı 32.000 dolar olarak görünüyor. Bu linkten bakabilirsiniz. Yani 10.000 euro saat iyi durumdaysa, kutusu sertifikası vs. varsa gayet güzel bir fiyat derim.

Saatin referansı budur: OBR.Y.60.520.CN.BD

Bu referansla google'da arama yaparsanız çok daha etkili sonuçlara ulaşabilirsiniz.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj mehmedhs » 22 Haz 2015, 03:13

Selamlar, yorumlariniz icin cok tesekkurler.

Aslinda icimde hic bir suphe yok ama model biraz zor bir model, daha once biraz daha fiyat bakimdan uygun modeller aldim sattim kullandim fakat bu saat icin tam olarak danismadan hareket etmek istemedim...

Emre: Ben zaten Bulgaristanda yasiyorumo yuzden hep burdayim gidipgelme durumum hic yok :D

10.000euroluk rakam benim tahminim. sahibi 15.000 euro gibi rakamlara satildiklarini soyledi fakat bir indirim sozkonusu olacagini da ayrica belirtti, tabi bu indirim 50 euro da olabilir 2000 de 3000 de , benim tahminim 11 12k euro gibi olacagi yonunde ( belkide ben biraz iyimserim )

Sahibini her ne kadar tanisamda satil almadan once illaki bir saat ustasina gosterecegim sonucta rakam bir saat icin hic az degil.

verdigin link icinde cok tesekkurler inceleyecegim.

gelen diyata gore tekrar degerlendirecegim ama bu saati ilk gordugumde yasadigim hissi sadece bulgari octo da yasamistim :)
Kullanıcı avatarı
mehmedhs

Mesaj Emre » 22 Haz 2015, 03:34

mehmedhs yazdı:Selamlar, yorumlariniz icin cok tesekkurler.

Aslinda icimde hic bir suphe yok ama model biraz zor bir model, daha once biraz daha fiyat bakimdan uygun modeller aldim sattim kullandim fakat bu saat icin tam olarak danismadan hareket etmek istemedim...

Emre: Ben zaten Bulgaristanda yasiyorumo yuzden hep burdayim gidipgelme durumum hic yok :D

10.000euroluk rakam benim tahminim. sahibi 15.000 euro gibi rakamlara satildiklarini soyledi fakat bir indirim sozkonusu olacagini da ayrica belirtti, tabi bu indirim 50 euro da olabilir 2000 de 3000 de , benim tahminim 11 12k euro gibi olacagi yonunde ( belkide ben biraz iyimserim )

Sahibini her ne kadar tanisamda satil almadan once illaki bir saat ustasina gosterecegim sonucta rakam bir saat icin hic az degil.

verdigin link icinde cok tesekkurler inceleyecegim.

gelen diyata gore tekrar degerlendirecegim ama bu saati ilk gordugumde yasadigim hissi sadece bulgari octo da yasamistim :)

Valla bence nadir ama güzel bir saat. Bvlgari Octo da Genta tasarımı. Yani aynı hissi yaşamışsınızdır zaten :) Şimdiden bol şans diliyorum size. Umarım istediğiniz şartlarda alırsınız bu saati.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 22 Haz 2015, 08:37

Gerald Genta her kolda görülemeyecek özel bir marka. Fiyat eger 10-12 bin Euro araliginda ise kacirilmayacak firsat.

Avantajlari

1- Kalite
2- Fiyat
3- Komplikasyon
4- Az bulunur olmasi
5- In house mekanizma
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: csgoz ve 218 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners