TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İsviçre Saatçilik Tarihi ve Gerçekleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swatch Group Tarihi ve Gerçekleri

Mesaj Clk » 20 Haz 2015, 08:49

Architecte yazdı:
Clk yazdı:
sinanarmy yazdı:Cok vakif olmamakla beraber bir firmanin (kalitesi belli) rolex gibi cinde uretim yapmasi cok anormal gelmiyor he swiss made yazisi ozaman celisiyor diyorsaniz o ayri ama ben ayni yuksek kaliteyi ayligi 200 dolar verdigim 200 elemanla saglayabiliyorsam bunda sorun ne ki

Sorun gerceklerin bazi arkadaslarimiza agir gelmesi :D

Cin eskiden kalitesiz ürünler üretiyordu. Gectigimiz yillarda cok sey ögrendiler. Su her ürünü cok farkli fiyat ve kalite seviyelerinde bulmak mümkün. Senin de belirtmis oldugun gibi burada ki tek celiski "Swiss made" olayi. :thumbup:

Omega'nın ya da başka bir İswiçre saat markası üzerinde Made İn China yazılamaz. Aslında çıkış noktan yanlış Clk. Bu yüzden sonuca gitmen olanaksız. Üzerine Made İn China ya da China Made yazan bir Omega espiri gibi olur :D

Architecte, baska baslik okuyup yanlislikla buraya mi yazdin nedir? Omega nereden cikti simdi :lol:

Bu arada "made in China Swiss Made" geyigi disinda ben nerede Omega Cin'de yapiliyora yakin birsey yazdim? Ben sadece kasa (tüm kasalar gibi bir cümle de kullanmadim) ve bileziklerin (bu nokta da ne kadarinin Cin'den geliyor olabilecegi hakkinda en ufak bir fikrim yok) ve mekanizma icerisinde ki parcalarin Asya'dan geldigini iddia ettim.

Mekanizma konusunda ki belge ortada! Bir sonra ki asama farkli saat markalari yöneticilerinin verdigi demecleri paylasmak! Gün icerisinde paylasacagim. O zaman Omega gözlüklerinizi cikartip Isvicre gözlüklerinizi takarsiniz :D

nicolaihel, Seiko örnegin bu nokta'da süper olmus :thumbup: Tag Heuer yeni mekanizmalarinda Seiko parcalari kullaniyor. Hani deniliyor ya Seiko Chronograf baz alinarak design edildi. Degil :shock: Bildigin Seiko parcalari var icerisinde.

http://www.reuters.com/article/2012/03/21/swiss-watches-tagheuer-idUSL6E8EL7K320120321

Benim bu noktada dikkatimi ceken daha dogrusu benim icin önemli olan tek cümle

"We are the first company to announce in a transparent way that we are going to fit our movements with parts from Seiko, which are known as among the best," Ch ief Executive Jean-Christophe Babin told Reuters.

Acik bilgi veren ilk firma!!! Acik bilgiye ne gerek var ki? Bunlar zaten 100% Swiss made :lol: :lol: :lol:

Tabii ki bu'da salt bilgi olarak alinamaz biliyorum :lol: Jean-Christophe Babin kim ki? Hatta su an Tag Heuer'i asagiliyorum :D Rolex bir numara ulan, dagilin :lol:

Ben bombalari hazirladim kolonlara dagitiyorum. Kablolari cektikten sonra cekirdek citlatirken dügmeye basip binanin cökmesini zevkle seyredecegim :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: İsviçre Saatçilik Tarihi ve Gerçekleri

Mesaj Architecte » 20 Haz 2015, 14:53

Evet Clk. Mesajı başka başlığa asıyordum ki yanlışlıkla buraya denk gelmiş. Şaka tabii ki yazdıklarından anladığım ETA fabrikasının China’ya taşındığı, dolasıyla ETA mekanizma kullanan Omega’nın China’da 100 USD maaş alan işçiler tarafından montajlandığı, polisaj yapıldığı, kontrol edildiği anlamını çıkardım. Demek ki doğru anlamamışım. Bu arada tam olarak hangi gerçekleri ortaya çıkarmak istediğini inanki bu kadar yazı okuduktan sonra hala anlamış değilim. Tabii bu benim kusurum. Mesaj yazarken, okurken niyetliydim . Açlık susuzluk başıma vurmuştu :D

Bir de Omega’nın bilezikleri tenekeden, bezeli dönerken yalpalıyor, ETA China’ya taşındığı sırada yolda kaza geçirmişler makineler düşmüş parçaları kırılmış. Extradana da bunları anladım. Kısacası seni yanlış anlamışım Clk. Pardonnez moi, je regrette desolé. ;)

Bu arada Siwiss made teknolojisinin ya da ETA saat fabrikasının altına dinamit döşemeni sabırsızlıkla bekliyoruz. Belki fiyatları düşer. :lol:

Başarılar
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Re: İsviçre Saatçilik Tarihi ve Gerçekleri

Mesaj Clk » 20 Haz 2015, 15:07

Foruma girdigim gibi taze mesaj gelmis :D Omega ile düsüncelerin üzücü ama seni anlamamak elde degil :lol: Sonucta Omega :D

Neyse, kisisel olaylardan cikip cesitli alintilar ile tezi destekleyelim!

"Thanks to current weak Swiss laws, watches produced almost entirely in China can be sold legally under the "Swiss Made" label," Jean-Daniel Pasche, chairman of the Swiss watch federation (FH), said in a telephone interview. (Reuters)

Bu cümle bir önce verilen mesajdan alinmistir. Sahibine dikkat edilmesi gereken sözler!

Bu'da yeni kaynak

The key problem is that, especially in the low-to-mid price segment, many brands and OEM manufacturers have figured out – and have been harnessing – ways to trick the system and legally label watches as Swiss Made, despite the fact that an extremely small fraction of their value has been generated in Switzerland. Sourcing movements and other key components (cases, dials, hands, etc.) from the Far East is a common method: assembly kits of entire movements are manufactured at an incomparably smaller cost in China, Thailand, and other locations (generally at a considerably inferior level of quality) which, along with the other components, are shipped to Switzerland for assembly.

Manufacturers use a small amount of Swiss-made components, most often balance wheels and springs, along with mainsprings and jewels for these watches; and the cost of these Swiss-made components actually outweigh the cost of all the rest of the Asian-made components – or at least they do in the documents. As a result the 50% threshold for the cost of the movement has been passed, the parts are assembled and cased up in Switzerland and the watch legally receives the Swiss Made designation on the dial.

Artik bu cümlelerden ne anlamak isterseniz o'nu anlayin ;) :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 224 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners