TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Pop羹lerleen Vintage Saatler ve Doland覺r覺c覺lar Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Pop羹lerleen Vintage Saatler ve Doland覺r覺c覺lar Hakk覺nda

Mesaj mermerta » 08 Haz 2015, 23:35

hozburun yazd覺:
mermerta yazd覺:Kendisi, hozburundan al覺nan bir Cerakote Kaplama Orient Mako 'yu direkt sahibindene ta覺mas覺 ile hayat覺m覺za girdi ilk zaten. Daha fenas覺 ilan覺 direkt sahibinden e nakletmi. Okuyanlar demitir hozburun nedir kimdir.

Tevekkeli deil art覺k markalama vaktim geldi de ge癟iyor diyordum kendi kendime :D :D :D

Haa, marka ne kelam.

Sen apayr覺 bir tan覺m, bir varolusun hasan reis :D
Kullan覺c覺 avatar覺
mermerta

Kay覺t: 27 Oca 2014, 23:36

Mesaj hozburun » 08 Haz 2015, 23:36

mermertas ; ) benden buz gibi bir bira i癟 :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
hozburun

Ya: 51
Kay覺t: 08 Haz 2011, 17:02

Mesaj mermerta » 09 Haz 2015, 00:25

hozburun yazd覺:mermertas ; ) benden buz gibi bir bira i癟 :champ:

Hasan reis 癟ok yaa :D
Kullan覺c覺 avatar覺
mermerta

Kay覺t: 27 Oca 2014, 23:36

Mesaj rizusnophere » 17 Haz 2015, 08:41

OnatOzer yazd覺:Bu konuyu epey farkl覺 bir alandan eileceim. Ge癟enlerde hep 癟ok beendiim 6542 kodlu Bakelite Bezel Rolex GMT leri arat覺r覺rken tesad羹fen bir siteye denk geldim. Site tamamen vintage Rolex par癟alar覺 ve toplama saatler hakk覺nda. Kasas覺 hari癟 ancak mekanizmas覺 dahil orjinal par癟alarla yeniden toplanm覺 bir 6542 yi piyasadaki parampar癟a ancak tamamen orjinal olanlar覺n覺n 10 da 1'i fiyat覺na satt覺klar覺n覺 g繹r羹nce ister istemez akl覺ma bir soru iareti d羹t羹.

Tabii ki koleksiyon deeri ta覺m覺yor. Ancak 繹zellikle mekanizmas覺n覺n o jenerasyon orjinal mekanizmaas覺 olmas覺 ve y覺pranmam覺 olmas覺, kolda b繹yle bir ta覺mak i癟in olduk癟a cazip geliyor. Fakat insan kavram karmaas覺na da d羹m羹yor deil. Y覺llar i癟inde deimi bir bezel ya da kol insan覺n midesini buland覺rm覺yor. Ancak ayn覺 par癟alar覺n fabrika d覺覺nda toplanmas覺 ister istemez i癟ilik hakk覺nda soru iareti de yaratm覺yor deil. ahs覺m ad覺na s覺n覺fland覺rma yapam覺yorum, replica desem deil, homage desem deil, orjinal desem deil... :?

6542 癟ok g羹zel bir referans bence GMT olarak rolexin u癟 noktas覺 bakalite bezel(bezel i癟i lume) olay覺ndan niye vazge癟ildi anla覺lmas覺 g羹癟 ayr覺ca 癟ok daha sade basit okunakl覺 bir tasar覺m覺 var.

6542 demiken pan-am 6542 yi s繹ylemeden olmaz, instagramda bile 4 tane geziyor bunlar覺n orjinal olma ihtimallerini g繹z 繹n羹nde bulundurmuyorum aynen dediiniz 羹zere albino kadran覺n normal 6542 羹zerine tak覺lm覺 hali olabilirler ancak.Zaten 100 tane 羹retilmi 80 k羹s羹r羹 sat覺lm覺 ve 56 model olan bir rolexin g羹n羹m羹zde bilinen en fazla 20 kopyas覺n覺n olaca覺 ve bu tarz kopyalar覺 nadiren christies m羹zayedelerinde 6 hane seviyesinden g繹receimiz kesinken bu arkadalar kendilerini fazla ak覺ll覺 zannedip ultra-rare ad覺 alt覺nda bunlar覺 payla覺yor.

Dier t羹m rolexlere gelirsek paul newman-6542-red seadweller-comex gibi modellerin pek 癟ou(y羹zde 80'i desek abartmay覺z san覺r覺m) franken-veya-sizin a癟覺klad覺覺n覺z ekilde yap覺lm覺 durumda.retim tekniklerinin zirveye vurduu g羹n羹m羹zde normal paran覺n sahtesini yapabilen kalpazan saatin frankenini havada karada yapar.zellikle bu tarz saatlerin al覺n覺p sat覺ld覺覺 forumlarda bile her hafta bir franken facias覺 yaan覺rken ben normal d羹kkanlar da dahil hi癟 bir yere g羹venilmemesi taraftar覺y覺m.EN mant覺kl覺s覺 franken al覺p kullan覺rken gerekli hazz覺 almakta bence sonu癟ta 5 kat覺n覺 繹dediiniz saatin bezeli bile deimi olsa franken olaca覺ndan (ki zaten 50 ya 羹st羹 paul newmanlardaki 癟iziksiz bezeller instagramda geziyor s羹rekli - b繹yle bir ey fiziken m羹mk羹n deil 1-2 senelik daytonada bile k覺lcal 癟izikler varken g羹n羹m羹zdeki 羹retim teknikleriyle bu y覺llardaki bir modelin o ekilde 50 y覺l yaamas覺 襤MKANSIZ yaam覺 olan覺n覺n da o paraya gitmesi imkans覺z haliyle) en temizi batan sonucu bilerek sat覺n almak frankeni.

Ayn覺 franken olay覺 elmasta da var.bkz wikipedia ''Diamond enhancement''
Kullan覺c覺 avatar覺
rizusnophere

Kay覺t: 16 Kas 2012, 09:11

Mesaj platinum » 19 Tem 2015, 11:22

60'l覺-70'li y覺llara ait kurmal覺 veya otomatik, 14 veya 18 ayar alt覺n kasaya sahip Zenith, Rado vb saatler 2500-3500 TL aral覺覺nda sat覺lmakta.

G繹nl羹mde b繹yle bir saat almak var ama bu kadar eski bir saati almak mekanik y繹nden mant覺kl覺 m覺d覺r? Mesela t羹ccardan deilde, ilk sahibinden denk gelse?

stte belirttiim fiyatlar makul mudur?
Kullan覺c覺 avatar覺
platinum

Ya: 42
Kay覺t: 04 Haz 2015, 09:15

Breitling Triple Calendar Moonphase Venus 203 Sahtemi?

Mesaj MioPrivato » 21 Tem 2015, 12:36

Merhaba arkadaslar,

Kisa bir sure once bi Breitling triple calendar moonphase aldim. Saat henuz elime ulasmadi, oyuzden sadece alttaki fotograflar var elimde.
Kadrani ile oynandigini gorebiliyoruz, onun farkindayim zaten. Fakat bu tip Breitlingin cok sahte yapildigindan ve cevreden aldigim sahte olabilir tepkilerinden dolayi sizlerede sormak istedim. Sahtelerinde Valjoux 90 mekanizmasi kullandigini biliyorum. Breitlingden aldigim bilgilere gore gerceklerinde, 40li yillarda uretilenlerde sadece Venus 203 ve Valjoux 89 kullanilmistir, ve benim aldigimin Venus 203 mekanizmasi var.

Aramizda Breitling eksperi varsa, belki elimdeki fotograflara gore yardimci olabilirsiniz. :?

Resim

Resim

Resim
Karim bana, ''Benmi, Saatlerinmi?'' diye sordugunda dusunmek icin zaman istedim ve kronometresini actirdim..
Kullan覺c覺 avatar覺
MioPrivato
Contributor

Ya: 35
Kay覺t: 13 Tem 2015, 19:09

Mesaj platinum » 24 Tem 2015, 21:00

Aa覺da ki saat hakk覺nda fikri olan var m覺? Fiyat makul mu? Bu kadar eski saati almak kumar m覺?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 1528/detay
Kullan覺c覺 avatar覺
platinum

Ya: 42
Kay覺t: 04 Haz 2015, 09:15

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: jazzy ve 249 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners