TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Nomos Club Datum /Servis / Mekanizma Sorunsalı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Nomos Club Datum /Servis / Mekanizma Sorunsalı

Mesaj Caner1983 » 12 Haz 2015, 20:40

Onat bey tabiki kötü tecrübem olmadan veya tek bir yerle olanı heryere mâl etmek doğru değil ama ne bilim umarım haksız bir önyargı olur isim ve adres vermediğim için kimsenin hakkına girdiğimi düşünmüyorum teşekkürler
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj manil » 12 Haz 2015, 22:16

Sevindim olayın böyle sonuçlandığına... Türkiye de maalesef sanat ve zanaat arasındaki nüans anlaşılmadığı sürece bu tür şeylerle çok karşılaşırız.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj zafeer » 12 Haz 2015, 22:32

Ahbob olması gereken olmuş sevindim
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj Ahbob » 14 Haz 2015, 08:34

Yase, teşekkürler. :champ:
Merdo, Tevfik Aydın'dan şu zamana kadar 3 tane saat aldım. Ben işin içine usta girinceye kadar kendilerinden çok memnundum. Her ne kadar dürüst satıcılar da olsalar, sadece saat de satsalar saate bizim açımızdan bakmadıkları için hassasiyeti sadece saati satarken gösteriyorlar diyebilirim. Saatin açılmasıyla ilgili huzursuzluğumu anlatmam hiç kolay olmadı.
OnatOzer, teşekkürler. Nomos'u silmesem de şu olaydan sonra ciddi olarak düşünmem zor olacak gibi görünüyor. :champ:
manil, teşekkürler. :champ:
zafeer, teşekküeler. :champ:
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj Tgm » 14 Haz 2015, 16:09

Ahbob :thumbup: :champ:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Ahbob » 14 Haz 2015, 21:45

Tgm. :champ:
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj Architecte » 14 Haz 2015, 23:32

Ahbob geçmiş olsun :champ:

Gerçi konu bitmiş, olay tatlıya bağlanmış ama ben gene de bu konudaki düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle şunu söylyim. Servis konusu direkt marka kalitesiyle ilintili bir konu değildir. Saat konusunda son zamanlarda inanılmaz deneyimler yaşıyorum lakin konu etmiyorum pek, çünki kendi inisiyatifimle hall ediyorum. Eğer haklıysanız herkesi mağlup edebilirsiniz, yeterki doğru bir yöntem izleyin.

Yüksek ya da değil, para verip aldığınız bir ürün hatalı çıkıyor ya da servis gerektiriyorsa, karşılaşacağınız sorunlar genellikle insan kaynaklı olacaktır. Çok etkili marka değeri yüksek bir ürünü servise teslim ettiğinizde para verip aldığınız ürüne lakayıt, sarkastik davranılıyor, palyatif çözümlerle yaklaşım sergileniliyorsa tavrınızı ciddi bir şekilde hiç çekinmeden ortaya koyabilirsiniz. Ülkemizdeki servisler şöyle kötüdür böyle özensizdir düşüncesi az biraz doğru olmakla birlikte genelleştirilemez elbette. Çok esaslı servis ustaları ya da kaliteli, kalifiye, işinin ehli saat ustaları, servisleri vardır kesinlikle.

Yeri gelmişken anlatayım madem: Geçenlerde bir saatimin kasa kordon rengini atölyede değiştireyim derken yani yellow gold olan saatimi white gold yapayım derken saate inanılmaz zararlar verdim. İç çerçevedeki yazılar silindi, kasa kolları aşındı camın contasını yandı, conta vs için servisine başvurdum. Telefonda mırın kırından sonra benden kainatı istediler. Bende tuttum Sirkeciye götürdüm, oradaki bir saatçinin yönlendirmesiyle bir arkadaşla tanıştım, bir kaç dakikalık sohbetten sonra saat, cam, conta ustası arkadaşla samimi oldum.

Bu model saatin contası için İsviçreye gitmen lazım, eğer bizde bulunmuyorsa Türkiyenin hiç bir yerinde bulamazsın dedi. O an kalbime bıçak saplandı yüzümün rengi değişti. İçimde kopan fırtınaları anlatamam. Oldukça kaliteli marka saatim çöp olacaktı. Ama biraz sonra -orginalinden farkısz bir conta yapıp camı monte etmeye çalışırım' deyince adama sarılmamak için kendimi zor tuttum. Bir kaç gün sonra saati almaya gittiğimde orginal camın takıldığını eskisi gibi olduğunu görünce sessiz bir sevinç çığlığı attım. WR konusunda bir problem yaşanır mı diye sordum hayır dedi su dolu bidonun içine atayım istersen dedi. :D

Gene aynı bölgede (isim vermek istemiyorum) bir saat markasının yetkili servisi, distrübütörü gene bir saatimin kordonunu değiştirmeyi beceremedi. Yok boynuzları uymuyor, yok pimleri girmiyor, yok boşluk kalıyor vb vb deyip gönderdi. Kendim atölyede biraz eyeleyip tesviye ettikten, pim deliklerini de genişlettikten sonra yeni kordonunu taktım. :D Diyeceğim şu ki, sizin yere göğe sığdıramadığınız,kullanmaya kıyamadığınız saatinize karşı aynı özeni ihtimamı elin oğlundan beklemeyin. Bir de eğer bir konuda haklı iseniz mahkemeye vermek gibi bir yöntemi seçmeden önce, derin dalış tekniklerini deneyiniz. Hemen çözülür. :D

Bu konuya denk gelmeseydim anlatmayacaktım.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Ahbob » 15 Haz 2015, 10:14

Architecte,hem iyi dileğiniz için hem de tecrübe paylaşımınız için teşekkürler :champ:

Benim bu konuyla ilgili en büyük şikayetim ve hayal kırıklığım, kendilerini 100 yıllık marka olarak, saatçilikte büyük bir isim olarak değerlendiren bir firmanın "Yetkili Servis"inin, bir buçuk aylık saate gösterdiği muamele. Siz ne mutlu belli ki yaptığı işi önemseyen, seven birine denk gelmişssiniz. Ben üstüne usta'dan bir de azar yedim, "vazgeçtim saatimi verin" dediğimde yok diyip tekrar gözümün önünde açtı içini, benim de orada yüzümün rengi değişti, küfür gibiydi.

Her neyse, sonuçta lehimize sonuçlanmış birer tecrübe diyip geçmek gerek. Siz de saatinizi güzel günlerde, keyifle kulllanın. Cesaretiniz için ise ayrıyettten tebrik ederim. :champ:
Kullanıcı avatarı
Ahbob

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], jazzy ve 239 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners