TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Audemars Piguet Instagram Kahraman覺 M覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Audemars Piguet Instagram Kahraman覺 M覺?

Mesaj kremlin » 03 Haz 2015, 16:07

asymptote yazd覺:AP, mekanizma olarak ne kadar baar覺l覺 ise tasar覺m olarak da (birka癟 modeli d覺覺nda) o kadar k繹t羹. nceki sayfada resimleri payla覺lan her iki model de g羹zel. Ancak AP'nin en baar覺l覺 tasar覺m覺 bana g繹re Jules Audemars:
Resim
Bunlar覺n d覺覺nda o markan覺n saatlerini zenci mi takm覺, rap癟i mi takm覺, hiphop癟覺 m覺 takm覺.. bunlar覺 takmak 癟ok doru gelmiyor bana. B羹t癟enizin el veriyorsa ve beendiiniz saati tak覺yorsan覺z takacak baka bir ey yok demektir..

tasar覺m olarak k繹t羹l羹羹 elbette kiisel bir yorum, fakat burada rezerv s羹resi 繹rneinden yola 癟覺karak bu markan覺n makinesini baar覺l覺 yapan ne var diye sordum, ger癟ekten de meraktan da soruyorum, ama hi癟bir somut yan覺t gelmedi bana.

bak覺yorum 40 saat rezerv hele ki spor g繹r羹nen bir saatte ve ufak da deil bana olduk癟a yetersiz geliyor, yan覺tlarda 繹nemli olan rezerv deil dendi ama velev ki 繹nemli olmasa bile neden kendin gelitirmiyor, neden daha kullan覺m kolayl覺覺 yaratacak tarzda sunmuyor 癟ok anlayamad覺m. 繹nemli olan zaman tutmas覺 ise ben hi癟bir hublot sahibinden de benimki her g羹n 10 sn ka癟覺yor duymad覺m 繹zel bir sorun yoksa, yani 繹n kabul olarak ap nin makinesi baar覺l覺 diyoruz ama neden baar覺l覺 ben yan覺t覺 bilmiyorum, saatin temel 繹zelliklerinin verildii k覺sa bal覺klarda sunulan 2-3 deerden biri en basit swatchten bile bu kadar geriyken.

a癟覺k癟as覺 herkes her markay覺 sevmek yada 癟ok b羹y羹k sayg覺 duymak durumunda deil, ama omega'n覺n fiyat覺n覺n da pek 癟ok kiinin almay覺 hayal ettii bir d羹zeyde olduu bir ger癟ek. bence bika癟 modeli de hari癟 olduk癟a g羹zel saatler. mesela rolex ler 羹retim adedine g繹re ve salaml覺kta 癟ok baar覺l覺, ama rolex deyince oluan imaj覺n da her zaman 癟ok iyi olmad覺覺 da ayr覺 bir realite. son d繹nem ap ler i癟in oluan g繹steri imaj覺 rolexlerde 癟ok daha fazla i癟sellemi gibi geliyor. 繹rnein submariner bence m羹kemmel saat denilince akla gelebilecek bir dizayn ve kalite olabilir, fakat eletirilen roo lar覺n 癟eitlendirilmesi gibi bir imkan sunmad覺覺ndan bence saat yada giyim 羹r羹nlerinin en temel fonksiyonu kendi tarz覺n覺 yans覺tabilmek ve l羹ks羹n temeli 繹zel hissedebilmek a癟覺s覺ndan biraz s覺k覺nt覺l覺d覺r.

tabi her markaya eletiri getirilebilir, fakat burada ap i癟in yaz覺lanlara hi癟bir ap sahibi de olumsuz tepki g繹stermemi.bence bu da bu markan覺n farkl覺 bir kalitesidir, 繹yle tahmin ediyorum ki baka 羹st d羹zey markalar eletirilseydi sahipleri adeta bir marka hissedar覺 gibi daha kiisel yorumlarda bulunabilirlerdi.

pek癟ok kaliteli kiinin uzaktan ucuz, basit. 癟繹p g繹r羹nen ama kendi i癟inde deerli saatleri sevebildiini biliyorum, bu koullarda deerli materyaller ile dolu zengin saatleri, bilhassa amerikadaki zenci yada gelimi 羹lkelere az gelimi 羹lkelerden giden kiilerin baar覺, yada 羹st羹nl羹k sembol羹 olarak kollar覺n覺 s羹sleyebiliyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
kremlin

Kay覺t: 10 May 2015, 23:41

Mesaj onatozer » 03 Haz 2015, 16:26

Kremlin, power reserve 癟ok saati olan kullan覺c覺lar i癟in 繹nem kazanabilir belki ancak, asl覺nda 癟ok zorlu bir 繹zellik deildir.

AP'nin mekanizma kalitesi denilirken deinilen konu 羹retim kalitesi, detay i癟ilii ve hassasiyet tabanl覺d覺r. rnein incelik klasik modelleri i癟in g羹癟 rezervinin 繹n羹nde bir 繹zellik tekil etmektedir.

Tasar覺m konusu subjektif olduundan eletri kald覺rabilir, ancak mekanizmas覺n覺n eletiri noktas覺n覺n g羹癟 rezervi olmas覺 pek doru olmaz. rnein Ofshore Chrono modellerin mod羹ler chrono olmas覺 eletri say覺labilir. :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj Clk » 03 Haz 2015, 17:05

Onat, tek bir konu disinda birbirimizi anliyoruz. :thumbup: "O" tek noktayi'da satir yada paragraflar ile c繹zebilecekmisiz gibi durmuyor. ;)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj asymptote » 03 Haz 2015, 17:26

Huu i癟inde okunacak bir inceleme.. ;)
Audemars Piguet 3120
http://www.p178host.com/apgallery/3120/
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj nicholaihel » 03 Haz 2015, 17:31

O deil de :D 繹yle uygun, temiz 15202 olsayd覺 da, alsayd覺m bi dal :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
nicholaihel

Kay覺t: 14 Mar 2012, 19:10

Mesaj Architecte » 03 Haz 2015, 17:36

asymptote :thumbup:

襤ncelemeye 繹yle bir g繹z gezdirince insan inanam覺yor ger癟ekten. B羹y羹t羹lm羹 haliyle acaba bu par癟alar saat par癟alar覺 m覺 yoksa V8 motor par癟alar覺 m覺d覺r diye d羹羹nmeden edemiyor.
Tecr羹be, hayatta yediimiz kaz覺klar覺n toplam覺d覺r'
Kullan覺c覺 avatar覺
Architecte

Ya: 52
Kay覺t: 11 Nis 2014, 00:56

Mesaj kremlin » 05 Haz 2015, 14:05

OnatOzer yazd覺:Kremlin, power reserve 癟ok saati olan kullan覺c覺lar i癟in 繹nem kazanabilir belki ancak, asl覺nda 癟ok zorlu bir 繹zellik deildir.

AP'nin mekanizma kalitesi denilirken deinilen konu 羹retim kalitesi, detay i癟ilii ve hassasiyet tabanl覺d覺r. rnein incelik klasik modelleri i癟in g羹癟 rezervinin 繹n羹nde bir 繹zellik tekil etmektedir.

Tasar覺m konusu subjektif olduundan eletri kald覺rabilir, ancak mekanizmas覺n覺n eletiri noktas覺n覺n g羹癟 rezervi olmas覺 pek doru olmaz. rnein Ofshore Chrono modellerin mod羹ler chrono olmas覺 eletri say覺labilir. :thumbup:

evet vintage modellere bakt覺覺m覺zda bir d繹nem 癟ok ince, yap覺lmas覺 癟ok zor makinelerde rekabet olduunu hissediyor insan, d繹nemin modas覺 gerei u an pek o durum olmasa da 繹yle bir makine 羹retmek b羹y羹k ustal覺k, burada somut bir kazan覺m da var boyut anlam覺nda, belki de o zaman ispatlad覺klar覺 ustal覺k ve kalite durumlar覺 bugunk羹 imajlar覺n覺 da oluturmu, ve her makineleri 繹le alg覺lanmalar覺n覺 salanabiliyordur. o d繹nem asl覺nda spor saatler i癟in de 癟ok 繹nemli, 癟羹nk羹 hassas, narin olarak alg覺lanan makinelerin macera ajanlar覺n覺n her koulda kolunda ta覺yabilecei, denizin yuzlerce metre derininde kullan覺labilecek hale getirmiler. o d繹nem geliim ve l羹ks羹n, l羹ks olmayandan 羹st羹nl羹羹 daha netmi belki, u an da tenis癟ilerin kolunda en sert darbede bile 癟al覺mas覺 garanti edilen 繹zel mekanizmas覺 ask覺da saatler var fakat u癟uk meblalar.

mod羹ler chron覺 ve benzeri detaylar覺 癟ok bilmiyorum a癟覺k癟as覺

inceleme i癟in de tesekkurler, a癟覺k癟as覺 tamam覺n覺 okuyamad覺m. a癟覺k bir saatte 羹st grup 羹reticilerin in house makineleri seyrettiiniz zaman ger癟ekten de farkl覺 bir g羹zellik ve detayl覺l覺k g繹r羹l羹yor. ben belki biraz makine gibi yaklat覺覺mdan bu detayl覺l覺覺n neticedeki somut kazan覺m覺n覺 alg覺lamak istiyordum asl覺nda, yaz覺da salaml覺k vb fakt繹rler var g繹z gezdirdiim kadar覺yla, g羹zel ve ho, zorlu ve farkl覺 detaylardan bahsetmi fakat bunlar覺n ne kazan覺m覺 salad覺覺n覺 癟ok farkedemedim g繹z gezdirirken, belki biraz g羹zellik i癟in g羹zellik durumudur sonu癟ta zanaatsal biey olduu i癟in.
Kullan覺c覺 avatar覺
kremlin

Kay覺t: 10 May 2015, 23:41

Mesaj whiskey » 06 Haz 2015, 13:19

asymptote yazd覺:Huu i癟inde okunacak bir inceleme.. ;)
Audemars Piguet 3120
http://www.p178host.com/apgallery/3120/

Payla覺m i癟in teekk羹rler. Keyifle okudum.
Kullan覺c覺 avatar覺
whiskey

Kay覺t: 10 Kas 2011, 11:14

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 219 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners