afl yazd覺:Cct yazd覺:Bende baya覺 bir s羹redir Annual Calendar'l覺 bir Universal Geneve bak覺yorum fakat bir t羹rl羹 cesaret edemiyorum.
Bu cesaret yoksunluunun bir numaral覺 sebebide Hodinkee'deki Bidders Beware b繹l羹m羹. Modeli ve markan覺n y覺llar i癟erisindeki geliimini 癟ok iyi bilmek gerekiyor. Vintage saatler pop羹lerletik癟e kadran deiimleri hatta o d繹nem homage saatlerin 羹zerine logo, text ekleme durumu 癟ok artt覺.
Cct, 2014-2015 classic wristwatches katalounda (price guide for vintage watch collectors) Universal Geneve i癟in 覺srarla compax lar tavsiye ediliyor. Ozellikle de 1940-50 olanlar. Asl覺nda bunu son 1-1.5 y覺ld覺r yurt d覺覺nda (UK ve NL) bir ka癟 kiiden ve birka癟 iyi ikinci el d羹kkandan da duydum. Bir de yine ayn覺 y覺llar覺n longines 30CH ve 13ZN kalibreli chronolar覺n覺n hakettii deerin 癟ok alt覺nda olduu s繹yleniyor.
Annual calender olursa da Universal Geneve 1945 "calendar watch with moon phase" 291 caliber hayli gelecek vaad eder derler. 34mm ile g羹n羹m羹z i癟in olduk癟a k羹癟羹k bir saat ama true vintage. Katalogdan bir fotoraf vermeye 癟al覺ay覺m.
Tamda ayn覺 saatten bahsediyoruz

Ben Roma'da buldum bir tane fakat hem saatin durumu hemde sat覺c覺n覺n 襤talyan kurnazl覺覺 vazge癟meme neden oldu. Ne zaman yurtd覺覺na 癟覺ksam mutlaka vintage saatler bulunduran maazalara dal覺yorum fakat hen羹z i癟ime sinen bir par癟a bulamad覺m.. Nette ise benim bulamad覺klar覺m覺 Hodinkee buluyor ve bidler bir anda tavan yap覺yor