TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Audemars Piguet Instagram Kahraman覺 M覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Audemars Piguet Instagram Kahraman覺 M覺?

Mesaj kremlin » 25 May 2015, 14:58

Ap lerin ger癟ekten ikonik, g繹sterili, farkl覺 ve ayn覺 zamanda sportif bir duruu var. Fiyatlar覺 da, pek giri modeli olmad覺覺 i癟in merak edenin alamayaca覺 boyutlarda ve her ge癟en gun y羹kseliyor.

Instagramda bana d羹en g繹r羹nt羹lerde d羹nyadaki mehur malum hesaplarda da bu saatin bambaka bir yeri olduunu g繹rd羹m, san覺r覺m yukar覺da sayd覺覺m 繹zelliklerinden. Ancak b羹y羹k de bir saat olmas覺na kar覺n 繹zelliklerine bakt覺覺mda chronograph d覺覺nda pek bi komplikasyon sunmad覺覺n覺, ve rezerv s羹resinin de olduk癟a d羹羹k olduu dikkatimi 癟ekti. (tabi en 羹st versiyonlar覺 deil)

Spo tarz覺 seven birisi i癟in ger癟ekten benzersiz bir saat, s繹ylediim yanl覺 anla覺lmas覺n, bu d羹羹nce de spor saatte al覺nabilecek en g羹zel 羹r羹n AP derken akl覺ma geldi instagramda dola覺rken, fakat sonra rezerv s羹resinin d羹羹kl羹羹 bunu bu kadar k覺ymetli yapan i癟 繹zellii ne diye bu forumda sormaya itti? Tabi l羹ks 羹r羹nlerin fiyat覺nda mant覺k aranmaz, ama l羹ks 羹r羹nler de biekilde herseyin en fazlas覺n覺 siz daha sormadan veriyor olurlar, alt-羹st kategori demek yanl覺 belki ama daha uygunca bulunabilen in-house dier k覺ymetli makinelerde rezerv s羹resi 癟ounlukla 3 g羹n olabiliyor diye biliyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
kremlin

Kay覺t: 10 May 2015, 23:41

Re: Audemars Piguet Instagram Kahraman覺 M覺?

Mesaj manil » 25 May 2015, 15:35

Bu t羹r konular覺n genel tart覺maya uygun olmad覺覺 ve markan覺n total olarak etiketlenmesinin doru olmad覺覺n覺 d羹羹n羹yorum.

Bu saatlere yak覺ndan bak覺p sonras覺nda spesifik bir modelinin 羹zerinden fikir beyan etmek daha sal覺kl覺d覺r.

Son olarak, horolojik deer ile k覺ymetli ta ve maden deeri aras覺nda bir fark vard覺r. 襤kisinin de uzman覺 deilim ama saate ilgi duyuyorum. 襤nstagram denilen mecra da horolojik deerlendirme yerine markay覺 alelade bir meta olarak lanse etmek s繹z konusu olabilir, buna da dikkat etmek gerek.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj onatozer » 25 May 2015, 15:53

Her AP modelini kendi ba覺na yarg覺lamak gerektiini d羹羹n羹yorum.

Efsane tasar覺m 15202 "AP Jumbo" yu da i癟erek klasik Royal Oak serisi,
Her sporcuya renk renk 癟覺kan tarihi mod羹l y羹z羹nden mikroskop ile zor g繹z羹ken pahal覺 fiyatl覺 oyuncak k覺vam覺ndaki chrono Offshore serileri,
Astronomik fiyatl覺 ve bol komplikasyonlu Concept serisi,
Markan覺n bambaka bir klasman覺 Millenary serisi derken o kadar fazla model ve seri var ki, markay覺 tek bir bal覺kta yarg覺lamak imkans覺z.

zellikle Chrono Offshore serilerinin 癟ok iirildiini d羹羹n羹rken, AP Jumbo'nun da rakipsiz olduunu d羹羹n羹yorum. :thumbup:

Komplikasyon k覺sm覺na gelirsek, Hi癟bir komplikasyonu olmayan ve fiyat skalas覺 olarak AP nin genel olarak alt覺nda yer alan Rolex markas覺 neredeyse hi癟 komplikasyon sunmuyor. :geek:

Instagram gibi sosyal medya ve baz覺 efektli imajlar normalde o kadar 癟ekici olmayan saatleri muhteem g繹sterebiliyor, ancak AP gibi bir markay覺 b繹yle genellemek yanl覺 olur kanaatindeyim. :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj Cct » 25 May 2015, 16:32

Instagram'da fazlaca yer bulmas覺n覺n sebebi genel takip癟i kitlesi taraf覺ndan "Zengin Saati" olarak bilinmesi. Bu bilinirliinin sebebi de sanki s繹zlemiler gibi t羹m d羹nyada sporcular覺n (Futbolcular覺n) genellikle AP tercih etmesi.

Bir sebebide bu tip adamlar..

Resim

Tabi bu ekilde yaz覺nca fazlaca negatif olmu :? :D

AP k繹kl羹 bir ge癟mie sahip, 繹zellikle modern saat tasar覺m覺 konusunda bir 癟ok markaya (Patek Philippe dahil) yol g繹stermi bir saat markas覺. Fazlaca bahsedilen Offshore ise b羹y羹k ve kasl覺 l羹ks spor saat trendini balatan model. zg羹n 癟izgileri ile hem zarif (Royal Oak) hem sert (Royal Oak Offshore) modeller 羹reten AP'nin tasar覺mlar覺 bence en b羹y羹k 繹vg羹leri hakediyor :champ:

G羹癟 rezervi k覺sm覺na 癟ok tak覺lmay覺n derim, g羹n羹n sonunda Sistem 51 hepsini tokatlar :D

ahsi g繹r羹羹m ise son d繹nemde kendilerini 癟ok fazla R&B k羹lt羹r羹ne kapt覺rm覺 olduklar覺 y繹n羹nde. Gereksiz fazla limited editionlar ve abart覺l覺 tasar覺mlarla eskiden eletirdikleri Hublot'ya 繹zeniyorlar. Halbuki biz (ya da ben) AP'yi sert ve sade tasar覺mlar覺yla seviyorduk :(
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj SeRxx » 25 May 2015, 16:47

T羹rkiye'de yay覺mlanan bol zenginli dizilerle, Instagram'da d繹nen 癟ou AP fotoraf覺 paralellik g繹steriyor. [emoji106]
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj Bg17 » 25 May 2015, 18:13

Ro jumbo disinda bana gore bir marka olmadigina kesinlikle eminim... Nedenide buyuk, gosterisli kasli iri saat sevmemem. Gomlek altina saklanmayacak saat bana uzak.

Offshore limitsiz adet limitli edisyon cikararak kendi kendini imha surecine soktu... Bir modelin tarihsiz olmasi icin yapmamasi gereken herseyi yaptigini dusunuyorum. Hublot ile basa rakip olsunlar....

Ayrica futbolcular arasinda populet olmasi uzaklasmam icin baska bir neden...

Milineary takan henuz gormedim...

Guc reservi bence onemli bir kriter degil.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj designer » 01 Haz 2015, 12:37

Bence bu g羹癟 rezervi olay覺 繹nemli bir konu bug羹n 200 300 liraya al覺nan otomatik saatler bile 5 g羹n rezerv s羹resi verebiliyorken, Niye tonla para verilen ap'den bu beklenmesin ki?
Paray覺 koyaca覺n覺z yer cebinizdir, kalbiniz deil...
Kullan覺c覺 avatar覺
designer

Ya: 37
Kay覺t: 26 May 2014, 00:41

Mesaj onatozer » 01 Haz 2015, 13:29

designer yazd覺:Bence bu g羹癟 rezervi olay覺 繹nemli bir konu bug羹n 200 300 liraya al覺nan otomatik saatler bile 5 g羹n rezerv s羹resi verebiliyorken, Niye tonla para verilen ap'den bu beklenmesin ki?

Bu konuya ben de kat覺l覺yorum. Hassasiyetten sonra en ilevsel mekanizma 繹zellii g羹癟 rezervi olmal覺. zellikle tek saat kullanmayanlar i癟in 2 g羹n羹n 羹st羹 bir deer 癟ok kullan覺l覺 olabiliyor. :geek:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 222 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners