@maiii Evet Şogun da güzel bir model ama içindeki mekanizma aynı, tasarım olarak da çok benziyorlar (Crown pozisyonu hariç, SBDC001 siyah versiyona bakınca benzerlik daha bariz. Gerçi bezel falan da Şogun'da daha belirgin, Submariner gibi ara çizgiler vs).
En önemli ayrıcalığı ise saatin titanyum olması. Aslında tercih başlığına koymayı düşündüğüm modellerdendi. Seiko diver'ların çoğunu inceledim. Ama şu an aklımdaki bütçe ile sadece titanyum için böyle bir fark vermeyeyim dedim (yaklaşık 2 kat fark var) yoksa çok güzel bir saat. Bir de bu civarlarda aklıma başka markalar / modeller geliyordu. Sumo'yu daha rasyonel bir tercih gördüm.
@sozcan Monster kendini ispatlamış bir model. Ama ben tasarımını ve özellikle fazla agresif, gösterişli buluyorum. Şu an biraz daha sade tasarımlar arıyorum. Monster'da da tercihim SRP309 olur, madem o kadar süslüyüz basardım turuncuyu
Böyle sizlerin bahsettiğiniz modellere bakarken yine Yeşil Alpinist'i gördüm kafam karıştı. Şöyle Orient Star'ın Somes'lerde kullandığı veya Panerai gibi daha güzel bir kayış tercih etseler (bir de çapı ufak gibi ya). Ne zaman saat baksam aklıma geliyor alpinist, kendini aldırmadan rahat bırakmayacak herhalde