TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Diver Tercihi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Diver Tercihi

Mesaj nicholaihel » 17 May 2015, 15:17

Şu sıra bir Seiko diver edinme niyetim var. Aslında benzer fiyat aralığında başka önerilere de açığım.

İki modelde yoğunlaştım gibi.

1) Sumo

Daha bunun renk kararsızlığı var :D Turuncudan ziyade SBDC003, SBDC001 arasında geziyorum.

Resim

2) Kinetic Prospex

Burada da GMT fonksiyonu da olan SUN023 modelini beğendim. Yorumları (ve varsa başka model önerileri) beklerim.

Resim

Daha önce hiç kinetic mekanizma kullanmadım. Kozmetik açıdan çok yakışıklılar ama otomatik olmamaları tedirgin ediyor. Kinetic ömrü nasıl, uzuun vadede ne olur merak ediyorum. Şarj edilebilir pil değişimi vs? Yahut sorun çıkarıyorlar mı?

Kinetic modellerde Sapphire Crystal var, Sumo'da Hardlex bu seçimde ne kadar önemli?

Bir de dediğim gibi başka model, marka önerilerine açığım. Seiko şimdilik önceliğim.
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Re: Seiko Diver Tercihi

Mesaj Bg17 » 17 May 2015, 15:27

Kendi adima sumo yu tercih ederim...

Bence diver sade kadranli olmali, gmt diver icin super gereksiz bir ozellik.

Otomatik her zaman kinetic e tercih edilir...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj SeRxx » 17 May 2015, 16:02

Sanırım ben Sumo'yu tercih ederdim :thumbup:

Kinetic mekanizmalarda pek sorun duymadım. 10-12 yıllık kinetic mekanizmalı saatler sorunsuz olarak kullanılıyor çevremde. 6-8 yılda bir pil değişimi gerekebiliyor.

Hardlex cam çizilmelere müsait :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mlm » 17 May 2015, 16:10

Ben olsaydım bu seçenekler arasından tercihim SBDC003 olurdu Nicholaiel.
Prospex GMT Kinetic de çok başarılı bir tasarım fakat bir Blumo'ya alternatif olabilecek bir saat değil diye düşünüyorum. Çok beğendiysen ileride belki Sumo'nun yanına alınabilir.
Sumo kasa bilezik işçiliği, indisleri ve lumesi ile gerçekten çok başarılı bir Seiko. Boynuzların tasarımı, brushing vs mükemmel.
İlk foto benim bileğim, ikincisi ise Mücadeleci'nin. Saat aynı :D

Resim

Resim

Tek eleştireceğim noktası kesme çelik olmayan ve standart Seiko 5 lerde de kullanılan klipsi.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj afl » 17 May 2015, 16:17

Orient Beast M Force 200 Blue da dikkate alınmalı.
Forumda Modern 60 üstadımızın incelemesi de mevcut. Umarım linkini doğru vermeyi becerebilmişimdir.

viewtopic.php?f=217&t=14909#axzz3aKCuCqsa
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Bg17 » 17 May 2015, 16:48

Konuyla baglantili bir soru da ben soruyum, 300m su gecirmezligi olan seiko diver lar hangileri?
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj mlm » 17 May 2015, 17:03

Başar Marine Master serileri 300 m WR'e sahip :thumbup:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj nicholaihel » 17 May 2015, 17:43

@Bg17 aslında GMT olmazsa olmaz değil, modeli genel olarak kozmetik açıdan beğendim, adamlar koymuş :D . Ama işte otomatik mevzusunda benimde gönlüm otomatiğe daha yatkın.

@SeRxx Hardlex sanırım waterproof anlamında daha verimli, Toolwatch olarak kullanıldığında. Ama bende Sapphire Crystal olsun isterdim. Daha önce forumda Sumo için cam değişimi yapan arkadaş olmuştu sanırım mekanizmayı çıkartmak gerekiyor diye hatırlıyorum bu da hoşuma gitmiyor, uğraşmak istemiyor gibiyim.

@mlm Bir türlü noksansız iş (GS müstesna) yapamıyorlar. Klips, bilezik vs illa birşeyler eksik. Marinemaster'lar çok güzel. 300m olması da iyi ama fiyat neden bu kadar değişiyor bilmiyorum veya sumo bandında 300m sağlamak mümkün değil mi merak ediyorum.

@afl Hatırlıyorum, o da gösterişli ve üstelik titanyum olmasına rağmen uygun bir saatti. Beğenmiştim ama bir parça süslü gibi geliyor bana (Buraya Kinetic GMT koymama rağmen). Orient Star tamam ama Orient acilen logo çalışması yapmalı bence :D
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 70 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners