Akl覺ma 繹yle bir olayda geldi belki iinize yarayabilir. Saatin sapma oran覺 yine sizi rahats覺z edecek bir deer 癟覺karsa ayet baz覺 saat癟ilerde otomatik saatler i癟in s羹rekli d繹nen mekanizma var 360 derece gibi d繹nd羹r羹yor. D羹nyan覺n g羹ne etraf覺nda d繹n羹羹 gibi d羹羹n羹n 繹yle bir cihazda da 3-4 g羹nl羹k s羹re ile 繹l癟t羹rebilirsiniz. Eer o tip bir makinada sapma at覺yorum 4 g羹nde 2-3 sn gibi bir deer 癟覺karsa ben sizin yerinizde olsam bir watch winder al覺r覺m gece yatarkende saati ona koyar覺m sabaha kadar kendi kendine kurmaya devam etsin. Sabit tek posizyonda kalmaz en az覺ndan.
Eer sorun watch winder ile de 癟繹z羹lmezse akl覺ma pek bireyde gelmiyor. Ya g羹n i癟erisinde ger癟ekten bileiniz hep sabit konumda kal覺yor olabilir ya da bahsedildii gibi manyetik alandan dolay覺 bir s覺k覺nt覺 oluyor olabilir. zellikle saati 1 haftal覺k s羹relerle ayn覺 ekilde duracak ekilde test edin dememin sebebi forumda bu tip saat sapma konular覺 g繹rd羹kten sonra kendi saatim 羹zerinde bir sapma testi yapt覺m. 4 g羹n oldu u an 2 sn gibi bir geri kalma durumu var ve ben saati her akam yatarken ayn覺 pozisyonda b覺rak覺r覺m al覺kanl覺k olduundan. Belkide doru pozisyon o olduundan az sap覺yor. Belkide baka pozisyonda %100 ekilde doru gidecek hi癟 sapmadan bunu da bilemiyorum ama buna pek ihtimal veremiyorum a癟覺k癟as覺 4 g羹nde 2 sn benim i癟in fazlas覺yla yeterli zaten. Biraz uzun bir yaz覺 oldu idare ediceksiniz art覺k.