Bond yazdı:Saat satış sitesi açacağız

Sadece orjinal ürünler konabilecek. Listelenecek saatlerin mekanizma detaylarını yazmak, sertifika, kutu vb biligleri ve orjinal resimlerini yüklemek mecburi olacak. Site kişisel kullanıcılar için ücretsiz olacak. Ayrıca takas havuzuda olmasını istiyorum. Yüzde 40 falan sistem ve tasarımı yaptırdımda, kim bakacak bunlara şu an başka şeylerden bu işlere yetişemiyorum. İlerde artık bir ihtimal

Dostum eğer böyle bir projeyi hayata geçirebilirsen gerçekten çok sevinir, gurur duyarım..
Lakin bizim yurdum insanının "internet üzerinden ikinci el alışveriş" konusunda ciddi etik problemleri var.. Beni tanıyan arkadaşlar bilirler, genelde saat, hi-fi, otomobil, IT vs. hobilerimi ikinci el ürünler üzerinden takip ederim.. Bu uzun zamandır böyle ve bu şekilde hareket etmek bana hatırı sayılır miktarda tasarruf sağlamıştır ( sıfır ürünlere kıyasla ).Ancak son zamanlarda ikinci el ürün alışverişinde yaşanan mesaj trafiği beni ciddi şekilde rahatsız eder hale geldi.. Öyle ki, sahibinden vb. siteler üzerinden aldığım teklif(!) mesajlarındaki seviyesiz yaklaşım gerçekten beni bu işten soğutup, bu alım/satım/takas mevzularını çoğunlukla bu işin ticaretini yapan, mağaza sahibi esnafla gerçekleştirmeye mecbur kıldı..
Benim bu işi asla ticaret olarak değil, tamamen hobi olarak görüyor olmam sebebiyle gerçekten makul fiyat vermeme rağmen kendi üslubum ayarında feedback'i neredeyse hiç alamadım.. Benim yazdığım ürün tanımları, koyduğum fotoğraflardaki özenimden bahsetmeye bile gerek görmüyorum, örnekleri forumda da var zaten..
Bir örnek vermek gerekirse; en son foruma da koyduğum Oris ve Omega için sahibinden'den gelen mesajları görüp de katil olma raddesine gelmemek elde değil..
1550 USD yazdığım Omega'ya 1000TL teklif ederek bir şekilde “ticari mastürbasyon” yapan yurdum insanına laf yetiştirmekten sıkıldım.. Ki verdiğim cevaplar onların üslubunu kibar kılacak şekilde olur herzaman..
Ben bu türde bir ilan vermek istediğim zaman bir arkadaşıma ait account üzerinden açıyorum ilanı ve tamamen bu ilanlara cevap işini de o'na bırakıyorum artık.. Sadece forumda kendi account'umu kullanarak ilan verdim çünkü bu şekilde ölücü zihniyetli, ahlaksız insanların bu ortamda bulunmadıklarından emindim.. Gerçekten de bu şekilde bir mesaj almadığım için mutlu oldum, tahminim doğru çıktı anlayacağın..
Ancak gel gör ki hem Omega hem de Oris yine bu işin ticaretini yapan esnaflar aracılığıyla yeni sahiplerine ulaştı.. Gerçekten temiz, güzel, kutulu/sertifikalı ve uygun fiyatlı bu iki ürün ne sahibinden.com’da ne de forumda alıcı buldu..
Söylemek istediğim şu; yapmaya çalıştığın site gerçekten benim çok uzun zamandır olmasını arzu ettiğim bir çalışma.. TimeZone/Sales Corner’a her baktığımda aklımdan geçen bir proje.. Ama malesef belirtmeyi uygun bulduğum bir hususta bu sitenin tabir-i caizse “hakkını verecek” kullanıcı bulabilecek misin?