Arkadaşlar bugün Yunanistan Selanik bit pazarını gezdim .Belki vintage otomatik bi Zenith veya Omega yakalarım diye ama pek dişe dokunur birşey bulamadım.Hatta hiç bir markayı tanıyamadım ,sanırım birçoğu quartz krizinde satılan makinalara sahip markalardı ,sayacam isimlerini ama inanın aklıma gelmiyor .Yalnız tanıdık olarak birtane Tissot seastar automatic yakaladım ,beyaz kadran televizyon kasa diye tabir edilen kasa herhalde üstadlar daha iyi bilir .saat yaşına göre fena durmuyordu ,camında ufak tefek çizikler var ağır bi yarası beresi yok ,tabi kasa ve bilezikte bol miktarda yılların yorgunluğu çizikler var .adam 100 euro çekti ,hiç pazarlığa falan girişmedim ,almaya kalksam 70 e düşürürüm .sizce nasıl bir fiyat ? Değermi ? Vintage saat merakım var ,güzel bir vintage kovalıyorum .çok aradığım bi parça değil ama tissot sanırım o yıllarda şu andan daha iyi bi segmentte bulunuyordu çünkü saatte bi asalet var gercekten .
Bu arada birde tam kestiremedim ama 39-40 mm çaplarında birde Atlantic marka bi kurmalı mekanike rastladım o da güzeldi ama baya bi yıpranmıştı
Vintageci üstadların yorumlarını bekliyorum