TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Zenith Tourbillon Fiyat ve Temin Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Zenith Tourbillon

Mesaj efendisiz » 24 Nis 2015, 20:58

Beyefendi saati dedem bana o bilgi ile vermişti bakım için verdiğim Saatçide 1930ların 40ların
Modeli OLDUĞUNU söyledi ayrıca o kadar küçük düşünüyorsunuz ki seiko 5in hangi Yıllara ait olduğunu bilmeyen birisi saatlerle alakalı hiçbirşey bilmiyor size göre. Siyasetçi kimliğimi ön plana çıkardığımı söylemişsiniz size göre seçim sonrasi saat almayı planlamak siyasetçi kimliği ön plana çıkarıyorsa birşey diyemem...Gerçekten anlam veremiyorum demek ki burda bir başlık açıp bilgi almayı beklemek sizin gibi üyeler oldukça zor... Konuma bilgi vermek için cevap yazan samimi Arkadaşlara teşekkür ediyorum ne amaçla yazdığı belli olmayan gereksiz Tartışma yaratmaya çalışan Arkadaşlara sözüm yok kolay gelsin herkese keyifli forumlar.
efendisiz

Mesaj Bg17 » 24 Nis 2015, 20:58

efendisiz yazdı:
Bg17 yazdı:Saat almayi dusunurken en onemli kriter butce... Bu alim islemine ne kadarlik bir kaynak ayirdiniz yada ayirmayi planliyorsunuz sorusunun cevabi olmasi gerekir. Bahsedilen rakamlar arasinda cok ama cok ciddi bir ucurum var, 250k usd ile 450k usd den bahsediyoruz.

Butcenin sonrasinda ne tarz bir saat isteniyor, dress? Spor? Dalgic? Bu konuda en azindan fikir sahibi olmak gerekiyor.

Bunun icinde mevcut koleksiyon vede daha once kullanilmis elden cikartilmis saatler uzerinde dusunulmeli. Hangi saat hangi ortamda kullanilir gibi bir hesap yapilabilir.

Sonrasinda hangi marka ve hangi modeller diye dusunulebilir, saatin bulunup bulunmamasi cok da onemli olmamali, bu rakam gozden cikarildiginda dunyanin her yerine gidilir alinir.

Sizin duruma geldigimizde, niye zenith, niye tourbillon diye sormak istedim. Aslinda daha da merak ettigim nokta hangi asamalardan gctiniz, hangi saatleri kullandinizda bu noktaya geldiniz? Karar kriterlerinizi gecmis tecrubelerden ogrenilirse daha ise yarar yorumlar yapilabilir.

Ornek olarak bulunmasi imkansiza yakin saati onat size iki dakikada buldu. E alacak misiniz?

Normalde kimseyi ilgilendirmez ama meslek olarak siyaset burokrasi dediginiz icin sormak istedim, saati satin mi alacaksiniz, hediye mi gelecek?

Mesajınız o kadar kötü bir niyetle yazılmış ki inanın tanımadığınız birine karşılık neden bu kadar kötü bir mesaj yazdınız anlamadım hem de bilgi almak için açılmış bir konuda. Ben sizin bu kötü mesajınıza karşılık dostça samimi bir cevap yazacağım size.
Başta ayırdığım bütçeyi sormuşsunuz 250.000 usd saat için ayırdığım bir bütçe değil ama değerlendiririm çok hoşuma giderse alırım,450.000usd ise saat için değerlendireceğim bir rakam değil ondan dolayı düşünmem bile. Tarzımı sormuşsunuz 7 gün klasik giyinen biriyim dolayısıyla saatlerim de hep klasik model saatlerdir. Koleksiyonuma gelince Patek Philippe, Tag heuer, Rolex, Rado ve Seiko kullanıyorum Rolex'i bir arkadaşıma verdim. İstediğim marka şu aşamada Zenith çünkü hoşuma giden modelleri var ve uzun zamandır almayı düşündüğüm bir marka zaten konuda resmini eklediğim model ayrı hatta bugüne kadar gördüklerimin en iyisi... Dünyanın her yerine gidilip alınır demişsiniz evet zaten beğendiğim saat almaya karar vermişsem nerede olursa olsun gder alırım zaten seçimden sonraya Bırakma sebebim de şuan gidecek zamanımın olmaması Son cümleniz gerçekten üzücü hakkında hiç bilgi sahibi olmadığınız biri için o kadar ağır bir ithamda bulunmuşsunuz ki hediye mi olacak ? Sorması ne kadar da kolay değil mi yazık gerçekten üzüldüm sizin adınıza siz böyle bir soru sorunca aklıma Mevlana Celaleddin Rumi'nin sözü geldi "Kişi karşısındakini kendi gibi bilir" devamını getirmiyorum. Allaha hamdolsun bu saati alacak kadar imkanım, böyle bir hediye teklifini reddedecek kadarda onurum var.

Saatlere geri donersek, gercekten tanidigim, cok sevdigin Onat danisma konusu actiginda da ayni soruyu sordum, baska kim acsa ayni soruyu sorarim cunku saat alimi konusunda karar verirken mevcut koleksiyon, ve kullanim yeri cok onemli.

Anladigim kadariyla bulundugunuz ortama gore farkli fiyat segmentlerinden farkli saatler kullaniyorsunuz. Model belirtmediginiz icin tarz anlayamiyorum ama klasik giyime uygun olacakk dress watch diye dusunelim. Bu durumda size onerim, 250K USD ye cikmadan once yavas yavas farkli segmentlerdeki modelleri deneyin, ve arastirin. Gercek zevkinizin ortaya cikmasi zaman alabilir, ayrica saat almanin en zevkli kismi arastirmaktadir.

Onerebilecegim markalar, Patek Philippe (kullaniyorsunuz, fakat PP dunyasi dipsiz kuyu, hangi modeli, muhakkak ilginizi cekecek baska bir model vardir), Vacheron Constantin (Malta Sovalyelerini simgeleyen bir saat markasini ben kullanmam ama karar sizin), Audemar Piguet (daha cok spor saatlerde basarili oldugunu dusunuyorum), Lange (Kalite PP ile yarisir fakat fiyatlar daha makul, ayni zamanda digerlerinden farkli olarak Alman).

Bu markalarin cesitli modellerini deneyip zevkinizi olusturmaya calisin. Sahsen Tourbillon un gereksiz bir komplikasyon oldugunu dusunuyorum.

Zenith gibi bir marka, imaj ve marka degeri olarak farkli aralikta, bu fiyat araliginda bir saat bana manasiz geliyor.

Yukarida saydiklarima ek yapabilecegim, ve benim bu tutarda tourbillon alacak olsam alacagim saat Jaeger Le Coultre Reverso Gyrotourbillon olur.

IWC den kesinlikle uzak durulmasi gerektigini dusunuyorum, hele de bu fiyat araliginda.

Hangi cumlemden yada kelimemden kotu niyet cikardiginizi anlamadim, ama sizin alinti yaptiginiz sozu aynen size yansitabilirim, kendiniz kotu niyet aradiginiz icin gormus olabilirsiniz. Ayrica cok yakin zamanda siyasi hediye ve saat kelimeleri gundemimizde yer ettigi icin konumuzla cok alakasiz olmali diye dusunuyorum. Siyasi kimliginizi bir saat forumunda on plana cikaran sizsiniz.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Anesthesia » 24 Nis 2015, 21:00

Memleketimde siyasetle ugrasan hickimsenin tourbullion mekanizmali bir saat takmaya cesaret edememesi lazim son olaylardan sonra. Ne kadar imkanlariniz elveriyor olsa da bu tur yanlis anlamlandirmalara yol acar. Sisasi hayatinizda basarili olmak icin toplumun hassasiyetlerini biliyor olmalisiniz. Bu saati ne kadar begenirseniz begenin siyasi kariyeriniz icin almamalisiniz
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj efendisiz » 24 Nis 2015, 21:06

Bg17 yazdı:
efendisiz yazdı:
Bg17 yazdı:Saat almayi dusunurken en onemli kriter butce... Bu alim islemine ne kadarlik bir kaynak ayirdiniz yada ayirmayi planliyorsunuz sorusunun cevabi olmasi gerekir. Bahsedilen rakamlar arasinda cok ama cok ciddi bir ucurum var, 250k usd ile 450k usd den bahsediyoruz.

Butcenin sonrasinda ne tarz bir saat isteniyor, dress? Spor? Dalgic? Bu konuda en azindan fikir sahibi olmak gerekiyor.

Bunun icinde mevcut koleksiyon vede daha once kullanilmis elden cikartilmis saatler uzerinde dusunulmeli. Hangi saat hangi ortamda kullanilir gibi bir hesap yapilabilir.

Sonrasinda hangi marka ve hangi modeller diye dusunulebilir, saatin bulunup bulunmamasi cok da onemli olmamali, bu rakam gozden cikarildiginda dunyanin her yerine gidilir alinir.

Sizin duruma geldigimizde, niye zenith, niye tourbillon diye sormak istedim. Aslinda daha da merak ettigim nokta hangi asamalardan gctiniz, hangi saatleri kullandinizda bu noktaya geldiniz? Karar kriterlerinizi gecmis tecrubelerden ogrenilirse daha ise yarar yorumlar yapilabilir.

Ornek olarak bulunmasi imkansiza yakin saati onat size iki dakikada buldu. E alacak misiniz?

Normalde kimseyi ilgilendirmez ama meslek olarak siyaset burokrasi dediginiz icin sormak istedim, saati satin mi alacaksiniz, hediye mi gelecek?

Mesajınız o kadar kötü bir niyetle yazılmış ki inanın tanımadığınız birine karşılık neden bu kadar kötü bir mesaj yazdınız anlamadım hem de bilgi almak için açılmış bir konuda. Ben sizin bu kötü mesajınıza karşılık dostça samimi bir cevap yazacağım size.
Başta ayırdığım bütçeyi sormuşsunuz 250.000 usd saat için ayırdığım bir bütçe değil ama değerlendiririm çok hoşuma giderse alırım,450.000usd ise saat için değerlendireceğim bir rakam değil ondan dolayı düşünmem bile. Tarzımı sormuşsunuz 7 gün klasik giyinen biriyim dolayısıyla saatlerim de hep klasik model saatlerdir. Koleksiyonuma gelince Patek Philippe, Tag heuer, Rolex, Rado ve Seiko kullanıyorum Rolex'i bir arkadaşıma verdim. İstediğim marka şu aşamada Zenith çünkü hoşuma giden modelleri var ve uzun zamandır almayı düşündüğüm bir marka zaten konuda resmini eklediğim model ayrı hatta bugüne kadar gördüklerimin en iyisi... Dünyanın her yerine gidilip alınır demişsiniz evet zaten beğendiğim saat almaya karar vermişsem nerede olursa olsun gder alırım zaten seçimden sonraya Bırakma sebebim de şuan gidecek zamanımın olmaması Son cümleniz gerçekten üzücü hakkında hiç bilgi sahibi olmadığınız biri için o kadar ağır bir ithamda bulunmuşsunuz ki hediye mi olacak ? Sorması ne kadar da kolay değil mi yazık gerçekten üzüldüm sizin adınıza siz böyle bir soru sorunca aklıma Mevlana Celaleddin Rumi'nin sözü geldi "Kişi karşısındakini kendi gibi bilir" devamını getirmiyorum. Allaha hamdolsun bu saati alacak kadar imkanım, böyle bir hediye teklifini reddedecek kadarda onurum var.

Saatlere geri donersek, gercekten tanidigim, cok sevdigin Onat danisma konusu actiginda da ayni soruyu sordum, baska kim acsa ayni soruyu sorarim cunku saat alimi konusunda karar verirken mevcut koleksiyon, ve kullanim yeri cok onemli.

Anladigim kadariyla bulundugunuz ortama gore farkli fiyat segmentlerinden farkli saatler kullaniyorsunuz. Model belirtmediginiz icin tarz anlayamiyorum ama klasik giyime uygun olacakk dress watch diye dusunelim. Bu durumda size onerim, 250K USD ye cikmadan once yavas yavas farkli segmentlerdeki modelleri deneyin, ve arastirin. Gercek zevkinizin ortaya cikmasi zaman alabilir, ayrica saat almanin en zevkli kismi arastirmaktadir.

Onerebilecegim markalar, Patek Philippe (kullaniyorsunuz, fakat PP dunyasi dipsiz kuyu, hangi modeli, muhakkak ilginizi cekecek baska bir model vardir), Vacheron Constantin (Malta Sovalyelerini simgeleyen bir saat markasini ben kullanmam ama karar sizin), Audemar Piguet (daha cok spor saatlerde basarili oldugunu dusunuyorum), Lange (Kalite PP ile yarisir fakat fiyatlar daha makul, ayni zamanda digerlerinden farkli olarak Alman).

Bu markalarin cesitli modellerini deneyip zevkinizi olusturmaya calisin. Sahsen Tourbillon un gereksiz bir komplikasyon oldugunu dusunuyorum.

Zenith gibi bir marka, imaj ve marka degeri olarak farkli aralikta, bu fiyat araliginda bir saat bana manasiz geliyor.

Yukarida saydiklarima ek yapabilecegim, ve benim bu tutarda tourbillon alacak olsam alacagim saat Jaeger Le Coultre Reverso Gyrotourbillon olur.

IWC den kesinlikle uzak durulmasi gerektigini dusunuyorum, hele de bu fiyat araliginda.

Hangi cumlemden yada kelimemden kotu niyet cikardiginizi anlamadim, ama sizin alinti yaptiginiz sozu aynen size yansitabilirim, kendiniz kotu niyet aradiginiz icin gormus olabilirsiniz. Ayrica cok yakin zamanda siyasi hediye ve saat kelimeleri gundemimizde yer ettigi icin konumuzla cok alakasiz olmali diye dusunuyorum. Siyasi kimliginizi bir saat forumunda on plana cikaran sizsiniz.

Önerileriniz için teşekkür ederim bu saat tasarım olarak gördüğüm en iyi saatti hem zenith hemde tourbillon düşünüyor olmam beni bu saatle alakalı bilgi almaya itti ama sizin de Dediğiniz gibi fiyatı abartılı. İşte benim beklediğim samimi mesaj yardım içerikli mesaj buydu. Bu nazik cevabınızdan dolayı son kısma hiç cevap yazmayacağım uzatmaya gerek yok ben siyasetçi kimliğimi ön plana çıkarmadım ama sizler çıkardığımı düşünüyorsunuz madem ben de bukonıuya biraz daha dikkat ederim iyi forumlar..
efendisiz

Mesaj creeindian » 24 Nis 2015, 21:23

Hay allah, forumda Zenith Gravity Tourbillion kutu açılışı yapılacak diye heyecanlanmıştım, yazık oldu desenize!
Kullanıcı avatarı
creeindian

Re: Zenith Tourbillon Fiyat ve Temin Bilgi

Mesaj YasinC » 28 Nis 2015, 20:01

Forumu uzaktan takip ediyor sayfaları karıştırarak vakit geçiren biriyim. İlk defa bu konuda dayanamadım bir şeyler yazmak istedim.

(250K) yani 250.000 dolar. Bu mesajı yazdığım günün kuru ile 663 050,829 TL
Bu gün bir başbakanın maaşı bildiğim kadarıyla 14000 TL
Bir yıl boyunca hiç bir şey yemeyip içmese 14000x12= 168.000 TL yapıyor. Yani 4 yıl boyunca hiç bir şey yemeyip içilmezse bu saat ancak alınabiliyor.
4 yıl hiç bir şey yemeden içmeden yaşayabilen birisi görmedim. Varsayalım oldu ülkemizin gelişen ekonomisi sayesinde bu saatin fiyatı da en az %10-15 dolaylarında kur farkı yer hadi diyelim kale gibi ekonomimiz sayesinde kur farkı olmadı. Ancak daha tanıdığım hiç kimse hiç bir karakter 4 yıl boyunca hiç bir şey yemeden içmeden biriktirdiği parayı saate vermez.

Forum kuralları dışına taştığım için özür dilerim.
Kullanıcı avatarı
YasinC

Mesaj Haspirin » 29 Nis 2015, 15:03

Ben de daha çok okumayı tercih ediyorum ama yazmış olduklarınız bu forumun ruhuna tamamen aykırı.

Aynı hesabı asgari ücret için yapıp, forumdaşların sahip olduğu birçok saate o kadar da para verilmeyeceğini iddia edebiliriz.
Kullanıcı avatarı
Haspirin

Mesaj YasinC » 29 Nis 2015, 17:53

Haspirin yazdı:Ben de daha çok okumayı tercih ediyorum ama yazmış olduklarınız bu forumun ruhuna tamamen aykırı.

Aynı hesabı asgari ücret için yapıp, forumdaşların sahip olduğu birçok saate o kadar da para verilmeyeceğini iddia edebiliriz.

Merhaba mesajda da dikkatinizi çekmiştir mesajım tamamen siyasetçi birisi yani kamuda çalışan biri için geçerlidir. Yoksa ticaretle uğraşan biri alabilir. Forumda daha 250 000 dolarlık saat takan görmedim. Varsa da ticaret ile felan uğraşıyordur. Tahminim bu yönde yoksa bende yabanci sermayeli sirkette çalışıyorum. Bahsedilen rakamlarda saat kullananlar ile aynı ortamda bulundum. Ancak o kişilerin yıllık geliri zaten bu saatten oldukça fazla
En son YasinC tarafından 30 Nis 2015, 00:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
YasinC

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: hellamer, MrPandül ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners