TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

500 TL Bütçe İle Alınacak Quartz Saat

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

450-550TLye Kadr Quartz Saat?(Citizen Eco-Drive AV0031-59E?)

Mesaj bokako » 20 Ağu 2010, 00:44

mrb arkadaşlar, otomatik bi saatimi sattım ve bu fiyat civarlarında bir quartz almak istiyorum. baktığım özellikler:

-kronograf

-aşırı büyük olmayan, tercihen 40 45 mm kasa

-metal kordon (fakat bazı kordonlar metal olmasına rağmen biraz kalıp gibi oluyor yani tam olarak bileğinizin şeklini almayabiliyor, yarı oynar eklem gibi, bazılarıysa tam tersi her bir küçük parçası yeterince oynuyor. ikisinden de resimlerle anlatmaya çalışayım)
Resim

Uploaded with ImageShack.us
bu tam hareketli olmayanı

Resim

kordonu bu 2. si gibi tam hareketli bir saat bakıyorum. saçma bi ayrıntı gibi ama hem rahatlık hem görünüm açısından çok daha iyi geliyor bana.

seiko nun genel olarak bazı modellerine ve citizen in eco drive serisine bir baktım güzel modelleri var. özellikle eco drive'lar ilgimi çekiyor. sattığım hamilton ın otomatik saati de gayet hoştu ama quartz bi saatin dakikliğine ihtiyacım var sanırım (+- ayda birkaç sn en fazla), para sorun olmasa hamilton ve yeni bir quartz ikisini de elimde tutmak isterdim.

ayrıca türkiye'de bulabileceğim bir model de olursa iyi olur tabi. önerilerinizi bekliyorum.
En son bokako tarafından 20 Ağu 2010, 12:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
bokako

Re: 450-550 TL ye Kadar Quartz Saat?

Mesaj Bond » 20 Ağu 2010, 02:32

Hamiltonu yurtdışı olduğundan ve uygun fiyatlı olarak koyduğundan hemen gitti sanırım. Satılmıştır diye ibare ekleyelim boşuna yazan olmasın. Bu başlığı diğer 500 TL ye Quartz önerisine birleştireceğim. Ordan diğer soran üye ile beraber devam edelim herkesin daha kolay yararlanması açısından iyi olur.

Diğer konuları inceliyorsun sanırım seçenek oldukça fazla. Tissot, Seiko, Citizen, VSA, Swiss Legend, Orient, Edox, Jacques Lemans gene Hamilton vb gibi. Yurtdışı olsa yüzlerce marka var baktıysan. Seiko'da ve Citizende isteklerine yönelik güzel modeller var bence. JL ve VSA modellerinde bir bak derim. Direk özel bir marka hedefin olmadığına göre saat satan sitelerde indirim kodları ile yada bazı sitelerdeki kampanyalarla bu fiyata güzel bir çelik chrono quartz yakalarısın sanırım.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: 450-550 TL ye Kadar Quartz Saat?

Mesaj bokako » 20 Ağu 2010, 11:49

bond başlığı ne zaman birleştireceksin? benim mi yapmam gerekiyor nasıl? tam anlayamadım.

bu arada forumda başka bir başlıkta Citizen Eco-Drive AV0031-59A 'ı gördüm, özellikle siyah kadranlı 59E modeli ilgimi çekiyor, orda 320 dolara diye bahsedilmiş fakat 650 tl'den aşağı pek bulamadım.

Resim

Citizen Eco-Drive AV0031-59E
Kullanıcı avatarı
bokako

Re: 550 TL ye Kadar Quartz Saat? (Citizen Eco-Drive AV0031-59E?)

Mesaj bokako » 20 Ağu 2010, 14:34

bir de Citizen Eco Drive AV0030-60E modeli var. Birçok yere baktım ama "Citizen Eco-Drive AV0031-59E" ile "Citizen Eco-Drive AV0030-60E" nin farkını anlayamadım, görünüşleri aynı, satıcıların sitelerinde yazan özellikleri aynı. Bunların farkını bilen var mı?
Kullanıcı avatarı
bokako

Re: 450-550TLye Kadr Quartz Saat?(Citizen Eco-Drive AV0031-59E?)

Mesaj Bond » 20 Ağu 2010, 14:37

Şimdi birleştireyim :) Bu saat oldukça güzel biraz limiti çıkarırsan neden olmasın. Bunla ilgili baya bilgi vermiştik bir başlıkta yanlış hatırlamadıysam. Bu arada Hanowa Swiss Military, Wenger ve Swiss Mountaineer markalarına bakmanıda öneririm.

Diğer model kodları ile ilgili ben çok detaylı bilgi vermiştim, üretim bölgeleri kaynaklı sadece biri asya pazarı içinken diğeri US örnek. Konu linkini sana bulur eklerim birazdan.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: 500 TL Bütçe İle Alınacak Quartz Saat

Mesaj Bond » 20 Ağu 2010, 14:41

Önceki konudan alıntı yaptım sorduğun sorunun tam cevabı altta. ;)

Bond yazdı:Teşekkürler Aytürk. Kullancıları varsa daha net bigi alman açısından faydalı olur. Citizenlere gelince ikiside aynı saat aslında fakat farklı coğrafi bölgeler için üretildikleri için kodları farklı. Örnek AV0030-60A Avrupa yada Asya modeli iken AV0031-59A USA model kodu gibi.

Citizenin resmi sitesine göre Calibre 2100 serisinin bazı modelleri üretimden kalkmış ama örnek şu an birde gri model var, kadranı çok hoş ona bakmanı tavsiye ederim. Nette eski yeni tüm serileri satılıyor. Mesela Gri modelde kasa titanum cam safir tek seçenek olarak mevcut. Beyaz modelde 3 opsiyon bulunabilir; Titanyum ve safir cam (AV0020-55A), çelik ve safir cam (European AV0030-60A) veya çelik ve mineral cam (AV0030/31-51). Sİyah ise çelik ve mineral cam (AV0030/31-59). Daha önce birde Fransa ve bazı Avrupa ülkelerine özel üretim olan mavi kadranlı model mevcuttu. Şu an elbette hepsini bulamayabilirsin ama bilgin olsun. :D

Benim tavsiyemi sorarsan Sportura Alarm Chronograph SNAD23P1 en düşük model bunların arasında, onu geçmelisin. SNL033 ise kasa yapısı daha sonra sıkıcı gelebilir diye düşünüyorum. Direct Drive modeli ise hem fiyatı pahalı hemde optik olarak çok çekici değil. Yani benim tavsiyem optiği ve teknolojisi ile Citizen Calibre 2100 serisi ama gri AV0021-52H modeli. Forumda Citizen Skyhawk başlığında oldukça detaylı bilgide var bu model ve Calibre 2100 serisi teknolojisi için. Linkte ekte.

Citizen Skyhawk Yorum :arrow: viewtopic.php?f=62&t=2990

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Bond » 20 Ağu 2010, 14:44

Konuda linkte, o Citizeni düşünüyorsan faydası olacaktır :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=3309
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj bokako » 20 Ağu 2010, 14:53

çok çok teşekkürler bond. peki avrupa, asya veya amerika için üretilmiş olması bişey farkeder mi? hiçbir bilgim yok.

gittigidiyor'da AV0031-59E, AV0030-60E den 50 tl daha pahalı.
Kullanıcı avatarı
bokako

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 154 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners