TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

襤kinci El Saat Sat覺 D羹kkan覺 A癟覺lmas覺 Hakk覺nda Yorumlar

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: tsf forum y繹neticilerine 繹neri

Mesaj mvurucu » 22 Nis 2015, 09:48

Baran yazd覺:Dostun dosttan para kazanmasi etik olmaz.Zamaninda cok alisverisim oldu ama para isin icine girince insanlar degisiyor malesef ya cinsiyet maddi durum farketmeksizin.Arkadasin saat aliyor kaca aldin diye soruyorsun meraktan,15dk dusunuyor yarin 繹bur gun benden alirsa para kazanayim diye aldigi rakami solemiyor.Benim gibi fazla durustseniz birsure sonra sayginizi yitiriyorsunuz.Gittim sifir aldim en sevdigim saati artik ilgilendirmiyor kimin hangi saati kaca aldigi yada kaca sattigi...Arkadaslikta ticaret menfaat olmaz ben bu yasima kadar bole yaptim ama herkes ayni degil.

Adam tehisi koydu....
Bende bunu daha 繹nce yaad覺m, malesef arkadal覺k dostluk hukuku i癟ine ticaret s覺zd覺覺 anda bozuluyor o iler...
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullan覺c覺 avatar覺
mvurucu

Ya: 40
Kay覺t: 22 Tem 2011, 11:13

Re: 襤kinci El Saat Sat覺 D羹kkan覺 A癟覺lmas覺 Hakk覺nda Yorumlar

Mesaj onatozer » 22 Nis 2015, 10:22

Sat覺 B繹l羹m羹'nde ne yetmedi de boyle ticari bir giriim ihtiyac覺 hissedildi anlayamad覺m :geek: zaten 羹yeler kendi Aras覺nda gayet g羹vene Dayal覺 alim sat覺m yap覺yor, problem nerede?
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj ermansire » 22 Nis 2015, 11:07

manil yazd覺:B繹yle bir oluum olsa, i haliyle ka癟ak olmaz vergisi olacak. d羹kkan a癟san ayr覺 bir i. web sitesi v.s. bi dolu teferruat. t羹zel kiilie d繹n羹t羹r羹lecek ise orada da bi dolu b羹rokrasi var. Zaman ve para boyutuna ge癟medim.

Bu tarz oluumlar覺n hayatta kalabilmek i癟in s羹rekli ilemesi, ilemesi i癟in k璽r etmesi, bunun i癟in hobiden ziyade trendlere g繹re hareket etmesi yeri gelince s羹r羹mden kazanmay覺 bilmesi gerek.

TSF butik bir oluumdur. 襤in i癟ine ticaret girerse para girmi demektir. 襤im olduundan diyorum, paran覺n girdii yerdeki insanlar g繹z bebeklerinin b羹y羹mesi ile oluan g羹l羹mseme yerine kurumsal g羹l羹mseme moduna ge癟erler. Bu ise zaten hepimizin belli 繹l癟羹lerde maruz kald覺覺 bir ey ve a癟覺k癟as覺 bana gereksiz ve de samimiyetsiz geliyor ama yapacak bir ey yok, d羹nyan覺n her yerinde b繹yle.

Kanaatim o ki, TSF'nin sat覺 k覺sm覺 buna fazlas覺yla yeterli. 繹zelden buluma ayarlan覺r v.s. orada da sosyal ihtiya癟 giderilmi olur diye d羹羹n羹yorum.

Evet herkes sat覺 yeri a癟maktan ka癟覺p masrafs覺z internete d繹nerken tersini teklif etmek biraz irrasyonel olmu. D羹kkan kolay a癟覺lm覺yor, bunun olmas覺 demek t羹m masraflar覺n saat fiyat覺na yans覺mas覺 ve internette 癟ok daha cazip olan fiyat覺n t羹m cazibesini kaybetmesi demek. Benim akl覺ma gelen form羹l bir toplanma ile t羹m sat覺l覺k saatlerin getirilip panay覺r eklinde sat覺 :D
instagram.com/ermansire
Kullan覺c覺 avatar覺
ermansire

Kay覺t: 05 Ara 2012, 14:47

Mesaj AKadir » 22 Nis 2015, 16:21

Ermansire :lol:
ermansire yazd覺:Benim akl覺ma gelen form羹l bir toplanma ile t羹m sat覺l覺k saatlerin getirilip panay覺r eklinde sat覺 :D
Kullan覺c覺 avatar覺
AKadir

Ya: 65
Kay覺t: 22 Tem 2014, 16:15

Mesaj manil » 22 Nis 2015, 18:38

Geleneksel 1.TSF saat kermesi d羹zenlenebilir. aka bir yana forumda 癟ok saat satt覺m. En b羹y羹k tasam 50-100 lira i癟in t繹hmet alt覺nda kalmakt覺. ok 羹k羹r ufak tefek zarar etsem de en k羹癟羹k bi ikayet olmad覺.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj AKadir » 22 Nis 2015, 23:17

Doru s繹yl羹yorsun;
Ben topu topu bir saat satt覺m, al覺c覺 arkada覺 teslim ald覺覺nda "onayl覺yormusun" "memnunmusun" "vazge癟me ihtimali varm覺" "tamamm覺" diye epeyce 羹zd羹m. Al覺c覺n覺n keyfine keder en ufak bir hata olmas覺n diye.
Tabiki g羹vene dayal覺 ilikilerde kiiler 癟ounlukla iyiniyetli. Ticari ilerde niyetler farkl覺 olabilir.
Dediim gibi forumda 羹yeler aras覺 g羹vene dayal覺 sat覺 yap覺ld覺覺n覺 g繹rmek ayr覺 bir zevk.

yeler aras覺ndaki 癟ekimelerde ticari ama癟l覺 olmadan hakemlik edileceini bilmek ho olurdu ama o kiilere de y羹k olurdu.
(**Forum i癟inde yaz覺l覺 olmamakla birlikte b繹yle bir sistem var ise 繹z羹r dilerim.**)
manil yazd覺:En b羹y羹k tasam 50-100 lira i癟in t繹hmet alt覺nda kalmakt覺. ok 羹k羹r ufak tefek zarar etsem de en k羹癟羹k bi ikayet olmad覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
AKadir

Ya: 65
Kay覺t: 22 Tem 2014, 16:15

Mesaj Bg17 » 22 Nis 2015, 23:36

Sahsen tanimadigim bilmedigim kisiden saat almam da satmam da. Esnaf da buna dahil.

Herkesi iyi niyetli diye dusunmemek lazim. Cok basit bir islem diye dusunulen bir islem sonrasinda ciddi bir sonucla karsilasmak mumkun

Basa gelmesi muhtemel ornrkler (hepsi yasanmistir)
1) aldiginiz saat calinti cikti. Savciya mahkemeye kadar yolu var, zarar zaten baki (size sataninda haberi olmayabilir )
2) aldiginiz saatde sorun var, fatura olmadiginicin garanti vs, uretim sorununu kanitlama sorunu
3) aldiginiz saatin makenizmasi degistirilmis
4) fazla hirpalanmis, polisaj gormus, kordon eskimis farketmediniz

Yurtdisina alip satmak ise bambaska dert...

Kisaca bu is ciddi bir sorumluluk. Dikkat edilmesi lazim. Forum un bu tarz bir sorumluluga girmesini istemem, ilan tahtasi formati yerinde.

Yukarida bahsettigim riskleri alan kisininde karsiligini almasi lazim. Tabii bu esnaflik oluyor.

Turkiyedeyken genelde ayni kisiden uapardim butun alisverisimi. Riski sinirlamak diyebiliriz...

Dikkatli olun....
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj kilicturan » 25 Nis 2015, 15:27

Bence d羹kkan olay覺 ikinci elde ticari okarak olduk癟a riskli. Satarken internetteki ikinci el ilanlar覺yla ayn覺 fiayat veya 癟ok az 羹st羹 bir fiyata satmak gerekecek bunun i癟in de olduk癟a uygun bir fiyata almak gerekecek. Piyasan覺n 癟ok alt覺 fiyata al覺nca TSF forumu iyiydi ama saatimi d羹kkana satarken resmen 3 kuru para verdiler denecek, satarken de internette ayn覺 saati g繹rd羹m TSF d羹kkan oradan pahal覺 sat覺yor denecek. al覺nt覺 vs saat durumlar覺 ise bambaka sorunlar demek. Web sayfas覺nda. 襤lanla sat覺 bence gayet g羹zel.
Neither have enough watches, nor have enough time!
Kullan覺c覺 avatar覺
kilicturan

Ya: 50
Kay覺t: 17 Eki 2013, 23:33

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Aydn2425, mturann ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners