Bg17 yazdı:Saat almayi dusunurken en onemli kriter butce... Bu alim islemine ne kadarlik bir kaynak ayirdiniz yada ayirmayi planliyorsunuz sorusunun cevabi olmasi gerekir. Bahsedilen rakamlar arasinda cok ama cok ciddi bir ucurum var, 250k usd ile 450k usd den bahsediyoruz.
Butcenin sonrasinda ne tarz bir saat isteniyor, dress? Spor? Dalgic? Bu konuda en azindan fikir sahibi olmak gerekiyor.
Bunun icinde mevcut koleksiyon vede daha once kullanilmis elden cikartilmis saatler uzerinde dusunulmeli. Hangi saat hangi ortamda kullanilir gibi bir hesap yapilabilir.
Sonrasinda hangi marka ve hangi modeller diye dusunulebilir, saatin bulunup bulunmamasi cok da onemli olmamali, bu rakam gozden cikarildiginda dunyanin her yerine gidilir alinir.
Sizin duruma geldigimizde, niye zenith, niye tourbillon diye sormak istedim. Aslinda daha da merak ettigim nokta hangi asamalardan gctiniz, hangi saatleri kullandinizda bu noktaya geldiniz? Karar kriterlerinizi gecmis tecrubelerden ogrenilirse daha ise yarar yorumlar yapilabilir.
Ornek olarak bulunmasi imkansiza yakin saati onat size iki dakikada buldu. E alacak misiniz?
Normalde kimseyi ilgilendirmez ama meslek olarak siyaset burokrasi dediginiz icin sormak istedim, saati satin mi alacaksiniz, hediye mi gelecek?
Mesajınız o kadar kötü bir niyetle yazılmış ki inanın tanımadığınız birine karşılık neden bu kadar kötü bir mesaj yazdınız anlamadım hem de bilgi almak için açılmış bir konuda. Ben sizin bu kötü mesajınıza karşılık dostça samimi bir cevap yazacağım size.
Başta ayırdığım bütçeyi sormuşsunuz 250.000 usd saat için ayırdığım bir bütçe değil ama değerlendiririm çok hoşuma giderse alırım,450.000usd ise saat için değerlendireceğim bir rakam değil ondan dolayı düşünmem bile. Tarzımı sormuşsunuz 7 gün klasik giyinen biriyim dolayısıyla saatlerim de hep klasik model saatlerdir. Koleksiyonuma gelince Patek Philippe, Tag heuer, Rolex, Rado ve Seiko kullanıyorum Rolex'i bir arkadaşıma verdim. İstediğim marka şu aşamada Zenith çünkü hoşuma giden modelleri var ve uzun zamandır almayı düşündüğüm bir marka zaten konuda resmini eklediğim model ayrı hatta bugüne kadar gördüklerimin en iyisi... Dünyanın her yerine gidilip alınır demişsiniz evet zaten beğendiğim saat almaya karar vermişsem nerede olursa olsun gder alırım zaten seçimden sonraya Bırakma sebebim de şuan gidecek zamanımın olmaması Son cümleniz gerçekten üzücü hakkında hiç bilgi sahibi olmadığınız biri için o kadar ağır bir ithamda bulunmuşsunuz ki hediye mi olacak ? Sorması ne kadar da kolay değil mi yazık gerçekten üzüldüm sizin adınıza siz böyle bir soru sorunca aklıma Mevlana Celaleddin Rumi'nin sözü geldi "Kişi karşısındakini kendi gibi bilir" devamını getirmiyorum. Allaha hamdolsun bu saati alacak kadar imkanım, böyle bir hediye teklifini reddedecek kadarda onurum var.
En son efendisiz tarafından 24 Nis 2015, 18:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.