Arkadaşlar merhaba,
Geçtiğimiz günlerde Atina'dan aldığım saatle ilgili tecrübemi paylaşayım
Kutu açılışını da yaptığım Rolex Submariner (116610LN) saati Atina Kessaris'ten aldım. Gitmeden önce mağazaya e-mail atarak saatin ellerinde olup olmadığını, çalışma saatlerini ve fiyatını öğrendim. Atina'ya gidince de biraz pazarlık yaptıktan sonra saati satın aldım
Rakamlardan konuşacak olursak; saatin Yunanistan'daki liste fiyatı €7650. Ben nakit ödeyeceğimi söyledim, müdürüne telefon açtı ve €7250'ye indirdi. Bu fiyatın %18.7'si vergi. Burada seçim size kalmış, 1. seçenek Global Blue formunu doldurup havalimanında nakit almak. Bu durumda Global Blue firması da bir komisyon aldığı için size geri dönüş yaklaşık %15.7 oluyor. Diğer seçenek (benim yaptığım gibi) ise mağazadan vergiyle alakalı üzerinde Yunanca yazılar yazan bir form almanız. Bu formu alıp havalimanından çıkarken gümrüğe damgalatıp Türkiye'ye döndüğünüzde Atina'ya yollarsanız kredi kartınıza verginin tamamını (%18.7) geri yüklüyorlar. Havalimanında mutlaka saati, kutusunu ve sertifikasını da bulundurun, sorma ihtimalleri çok yüksek.
Bu şekilde aldığımda saate €5900 ödemiş oldum. Türkiye'de liste fiyatı €7300, biraz indirim yapıyorlar, ama €5900'a ineceklerini pek sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla Almanya'da da €7300, ve mağazadan indirim alıp Tax Free uyguladığınızda daha da ucuza gelecektir, ama benim o fırsatım olmadığı için Atina'dan aldım. Tabii ki pazarlık herkesin kendi yeteneği, nereden alırsa alsın güzel bir pazarlıkla daha da uyguna alabilir
Forum ahalisine saygılarımla

Assumption is the mother of all screw-ups.