Zannederim ki eta da 7 gün rezervli makina yapabilir, ama in house manfacturer bir firma bu emeğin karşılığını fiyatına fazlasıyla yansıtırken belki eta böyle bir pazarlama satratejisini oturtamayabilir. Sonuçta eta çatır çatır mekanizma üretip satmak üzerine bir bağlamda ilerliyor. Belki şöyle düşünebiliriz, eta kaliteli bir takım elbise üreticisi retail firmasıdır. Alırsınız güvenle giyersiniz, kaliteye de makul fiyata ulaşırsınız. In house firmaların çoğu içinse ismi olan, kendini kanıtlamış ve bir takım ekstralar sunan modacılar diyebiliriz belki. Benim nezdimde sırf in house olduğu için temel işlevleri bana sunan bir mekanizmaya yüksek meblalar bayılmak çok mantıklı olmayabilir sanıyorum. Yani mevzu in house ise, in house oluşunun yanında mesela dediğiniz gibi 7 gün rezerv ya da komplikasyon gibi bazı ekstraları bana sunduğunda daha manalı bir yere oturuyor gibi. Ama bir Nomos söz konusuysa burada tasarım daha ön planda beni cezbedip, in house oluşu da cabası haline gelir, o da ayrı bir bağlam. Bir benzetme daha kurayım gelmişken

Bina yalıtımında yalıtım malzemesini, dübelleri, sıva altı katmanları, sıva filesini ve sıvayı ayrı kaynaklardan temin ederek bir cephe yalıtım sistemi oluşturabiliriz. Bir de bunu test edilmiş bir sistem halinde bütün komponentleri ile tasarlamış ve piyasaya sonuç ürün olarak sunan çözümler vardır. Daha güvenilir gelir çünkü sistem bir bütün olarak ele alınıp tasarlanmıştır. Sanırım in house üretimde de böyle bir güven durumundan bahsedebiliriz eğer firma kendini bu anlamda kanıtlamışsa. Bir de sorum olacak, alt-orta segment manufacturer firmaya örnek olarak hangilerini verebilirsiniz?