kilimanjaro yazd覺:Bir saat sitesinde, insanlar覺n marka fanatiklii yap覺p , baz覺 markalar覺da kendince k羹癟羹mseyebileceklerini ve buna bal覺 olarak gereksiz polemiklere girerek kalp k覺rmaya kadar gidebileceklerini ger癟ekten hi癟 d羹羹nmezdim.ok tuhaf buluyorum ve ay覺pl覺yorum.
Yine de 癟ok d羹zeyli p覺r覺l p覺r覺l arkadalar edindiim i癟in burada mutluyum.Saatlerdeki tarih g繹stergesinin gereksiz olduu fikrine 癟ok a覺rd覺m ... arkada cep telefonundan bakmak istiyor san覺r覺m takvime ... peki cep telefonun ya覺 ka癟 ? takvimli saatlerin ya覺 ka癟 ? ilgin癟.
Kilimanjaro, yukarida ki mesajin bu y繹nde yazdigin 2. yada 3. mesaj! Hic kimsenin hic bir markayi, modeli sevme, begenme yada kab羹llenme gibi bir zorunlulugu yoktur. Bir baskasi sevdigimiz bir marka ile ilgili negatif d羹s羹n羹yor yada markayi yerin dibine geciriyor diye de alinganlik yapmanin anlami da yok. Para verip alinan bir objeyi sanki kendimizi tanimlayan bir sembolm羹s gibi g繹r羹p, o obje 羹zerine yapilan yorum, elestiri hatta asagilamalari sahsilestirip alinganlik yapmayada gerek yok.
Burasi bir forum! Herkes saatler ve markalar 羹zerine d羹s羹ncelerini kisisel saldiri olmadigi s羹rece istedigi sekilde yazma hakkina sahiptir. Dolayisi ile forumu forum, markalari ve objeleri de parasini masanin 羹zerine koyup aldigin "META" olarak g繹rd羹g羹n s羹rece kalp kirikligi yasamayacaksin.
Oturup d羹s羹nd羹g羹n zaman marka fanatikligi yapanin aslinda ben olmadigimi, "bir marka y羹z羹nden benim kalbimin kirilmayacagini", "farkli d羹s羹nceleri polemik olarak nitelendirmedigimi", "sadece benim gibi d羹s羹nm羹yor diye bir baskasini ayiplamayacagimi" anlarsin!
Yukarida ki satirlar eger gercek fanatikler icin bir anlam ifade etmiyorsa farkli bir dille anlatayim. Bu forumunda Omega ve mekanizmalari yada markanin gecmisi ile yazilmis en detayli yada en g羹zel s繹zler bana ait! Benim bug羹n markayi ve m羹steri kitlesini elestirmemin altinda yatan nedenleri "gercek fanatiklik yaparak" anlamak istemeyenlere bunu tekrar tekrar anlatmaya calismak istemiyorum. Ben sadece kral ciplak diyorum, ben sadece bindigin saf kan ingiliz ati degil bildigin essek diyorum...

TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...