TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tudor Pelagos vs Black Bay

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tudor Pelagos vs Black Bay

Mesaj Tolgi06 » 01 Nis 2015, 21:28

SeRxx yazdı:Tolgi, Pelagos'u da canlı incelemeni tavsiye ediyorum ;)

Pelagos'ta kullanılan mekanizma chronometer grade bile olmayan ETA 2824 iken Seamaster 300m'de kullanılan mekanizmanın ETA 2892/A2 COSC/Co-Axial olduğunu ekleyeyim :thumbup:

Yeni tanıtılan Pelagos in-house mekanizma barındırsa da sıradan bir ETA 2824'lü Pelagos'un etiket fiyatı 4,000$ iken bunun fiyatını varın siz düşünün :)

Pelagos'u canli inceledim Serxx. Bu arada benim dediklerim yeni gelecek inhouse Pelagos icin. Bu arada fiyat hakkindaki beklenti bilgini duzelteyim : eskisi ile yenisi arasinda 250 dolar oynuyor sadece, abartili bir fark yok.
Pelagos ve de SMP ikisini de inceledim. Kadran,kasa, kordon ve yeni mekanizmasi ve de bu yeni mekanizmasini sadece 250$ farkla vermesi Pelagos'u acik ara one cikarir. Sunu acik ve net soyleyeyim : SMP deki bilezik kalitesi o fiyatin yarisini bile zor hak eder ki bence bilezik diver icin cok ama cok onemli.
Bu arada Rolex ya da Tudor fani degilim, objektif yorum yapiyorum sadece.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj SeRxx » 01 Nis 2015, 22:03

Pelagos ve özellikle mavi Black Bay'i merakla incelemek için gittiğimde bende hayal kırıklığı yaratmıştı. Hele ki mavi Black Bay'i PO'nun yanına bile düşünüyorken, bu kaliteden yoksun hissiyatları beni bu modellerden soğutmuştu. In-House mekanizma Tudor'un en büyük eksiğiydi bana göre. Umarım yeni gelecek olan modellerde kalite hissiyatları da iyileştirilmiştir.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Tolgi06 » 01 Nis 2015, 22:23

SeRxx yazdı:Pelagos ve özellikle mavi Black Bay'i merakla incelemek için gittiğimde bende hayal kırıklığı yaratmıştı. Hele ki mavi Black Bay'i PO'nun yanına bile düşünüyorken, bu kaliteden yoksun hissiyatları beni bu modellerden soğutmuştu. In-House mekanizma Tudor'un en büyük eksiğiydi bana göre. Umarım yeni gelecek olan modellerde kalite hissiyatları da iyileştirilmiştir.

Bu arada PO candir, cok hosuma gider alinirsa saygiyla onunde egilirim :)
Lakim o SMP olmadi, ozellikle canli inceledikten SMP den baya sogumusum galiba :)
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Bg17 » 01 Nis 2015, 23:11

Ben hem tudor un hem de omeganin fiyatini bu rolex e bu kadar yaklastirmasini yanlis buluyorum.

Aslinda ticari olarak omeganin yaptigi mantikli. Sonucta rolex omeganin marka imajini kendinden uzak tutmak istiyor, karsisina tudor u koyuyor. Ama tudor ve 4000 usd duyunca durun yaw demek istiyorum.

4k ya iki markayi da almam. Degmez...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj zafeer » 01 Nis 2015, 23:31

Bg17 8-10k tl bandinda siz olsaniz ne alirdiniz?
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj Bg17 » 02 Nis 2015, 00:29

zafeer yazdı:Bg17 8-10k tl bandinda siz olsaniz ne alirdiniz?

Bu aralik cok kotu bir aralik, niye dersen bu tutara alinan saatin ikinci elde deger kaybi cok yuksek, marka imaji orta seviye, ve kalite de ortanin az ustu.

Ikinci el temiz bir rolex (sub, gmt) alimi butceyi biraz arttirarak mumkun olabilir. Her acidan tartismasiz ustundur.

Yada butcenin yarisi yada daha aziyla oris, longines gibi markalar daha mantikli.

Omega yi ben severim ama bahsedilen rakamlar etmez. Iyi pazarlikla yuzde 35 e kadar indirim almak mumkun ama yine de deger mi emin degilim.

Yani maalesef hep sub, yine sub illa sub oluyor cevap. Ama aklin yolu da bir. Bugun bu forumda arastiriyorsan yarin alinca sa durulmayacaksin. O nedenle dogru alim yapmak onemli.

Tabii bu bi luks ve hobi, kimseye butcesinin uzerinde harcama yapmasini onermem. Kendi bakis acimi yansitiyorum.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 02 Nis 2015, 06:29

OnatOzer yazdı: Pelagos çok rahat bir saat ama elime aldığım andan itibaren Tag Aquaracer'dan kaliteli hissettirmedi. Blackbay de de olan kasa ve bileziğin kenarlarının fazla sivri olması beni çok irite ediyor.

Kalite hissi konusunda kesinlikle haklisin. Bunun nedeni Titanium kasa ve finishing. Bir toolwatch ve islevi icin malzeme ve finishing dogru olsada kalite hissi maalesef istenilen düzeyde degil.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj zafeer » 02 Nis 2015, 11:38

Sanirim bu butceyi 2.elde degerlendirmek daha mantikli olacak
Kullanıcı avatarı
zafeer

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners