Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
kronograf saatte saat,n gerçek saniyesi oluyor biliyorsunuz altta küçük yuvarlakta. bir de elle aktif edilen büyük saniye oluyor. 12 pozisyonunda duran.
bunu sürekli aktif mi tutuyorsunuz? pil tüketimine filan olumsuz etkisi mi vardır? yoksa zevk meselesi mi? teşekkürler
Bahsettiğiniz saniye kolu çalıştığı sürede güç rezervinden sürekli harcar. Saatin kronograf fonksiyonu sürekli çalışır durumda kalmasının da mekanik saatler için pek iyi bir durum değildir. Quartz hakkında fikrim yok fakat tahminimce pil ömrüne etki eden bir durum diye düşünüyorum.
Mevcut Qartz (Nacar) saatimde büyük saniyeyi (Chrono ) hep durağan olarak kullandım. Aktif olarak çalıştırdığım nadirdir.
Artısı ise saati 2004 yılında almıştım, yıl 2015 halen pil değişimi yapmadan çalışmakta. Saati kullanmadığım zamanlarda durdurduğum olmuştur, ama Geçen zamana ve bu pil ömrüne halen şaşkınım.
Hiç bir şeye cesaret edemeyen, hiç bir şeye ümit beslemesin !