TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner Date vs No Date Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Submariner Date vs No Date Seçim Önerisi

Mesaj blaugrana » 12 Mar 2015, 15:59

Archimed yazdı:
blaugrana yazdı:Merhaba değerli arkadaşlar,

Yeni bir saat almayı düşünüyorum, seçenekler arasından da en olası Submariner olarak görünüyor. Ancak, date - no date arasındayım, forumdaki bilenlere danışmak istedim.

Ayrıca bir sorum daha var, halihazırda Omega Seamaster Diver 300M Chrono kullanıyorum. Sizce 2. saat için Submariner uygun mudur, yoksa zaten diver varken 2. saat için başka bir model mi bakmalıyım?

Teşekkürler

Eğer Seamaster'ınız mavi renkli ise siyah bezeli No date Submariner'ın yanında kullanılan bir eküri olabilir. Eğer Seamaster'ınız siyah bezeli ise yerini kısa zamanda Submariner'e bırakacaktır, muhtemelen bir süre sonra Seamaster'ı satışa çıkartabilirsiniz. Arkadaşların belirttiği üzere bence de diver saatin fazlası olmaz. Sadece farklı renkli bezele sahip diver'ları farklı renkli kıyafetlerinizle daha uygun şekilde kullanabilirsiniz.

Teşekkürler Archimed, aslında tam aklımdaki de bu dediğinizdi :D Seamaster'ım mavi renkli olduğu için 2 saati de tutmayı ve farklı kıyafetlerle farklı ortamlarda takmayı planlıyordum. ;)
Assumption is the mother of all screw-ups.
Kullanıcı avatarı
blaugrana

Mesaj batamer » 12 Mar 2015, 18:52

Tgm yazdı:
batamer yazdı:Üstatlara benim de danışmak istediğim bir konu var...

submariner için V serisi vb. ifadeler var. Bu seriler arasındaki farklar nelerdir acaba ??

Sözkonusu seriler üretim yıllarını ifade eder

TGM teşekkürler...

aynı model kodu için üretim yılına göre farklılık (mekanizma, kadran içindeki yazı, bezel vb.) bir farklılık oluyor mu ??
Kullanıcı avatarı
batamer

Mesaj mermertaş » 12 Mar 2015, 18:54

No date tabii ki
Kullanıcı avatarı
mermertaş

Mesaj Bond » 12 Mar 2015, 19:01

Tamamen kişisel beğeni meselesi ancak ben olsam ikisi arasında ilk Rolex için 116610 LN date versiyonu tercih ederdim. Bu arada yeni modelleri görmek adına Basel 2015'i beklemen iyi olabilir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Caner1983 » 12 Mar 2015, 19:31

basel 2015 de yeni bir model gelir mi kaç yılda bir model değişikliği oluyor yoksa belli bir aralıkla yeni model çıkmıyor mu
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Bond » 12 Mar 2015, 19:34

Çıkabilir elbette her sene yenilikler geliyor ama hangi serilerden yeni bir versiyon olacağı veya tamemen yeni bir model mi olacağı belli olmuyor.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Tgm » 12 Mar 2015, 22:42

batamer yazdı:
Tgm yazdı:
batamer yazdı:Üstatlara benim de danışmak istediğim bir konu var...

submariner için V serisi vb. ifadeler var. Bu seriler arasındaki farklar nelerdir acaba ??

Sözkonusu seriler üretim yıllarını ifade eder

TGM teşekkürler...

aynı model kodu için üretim yılına göre farklılık (mekanizma, kadran içindeki yazı, bezel vb.) bir farklılık oluyor mu ??

Bütün orjinal rolex'lerin tek ve birbirinin aynı olmayan seri numaraları vardır. Bu bize saatin yaklaşık olarak saatin yaşını belirlememizde yardımcı olur. Seri numarası saatin 6 pozisyonunda lug aralığında yazar. Yeni kasalarda aynı zamanda yine 6 yönünde camın içinde de yazar. Aynı seri numarası aynı zamanda garanti belgesinde de olur.

Rolex, saatlerinin yaşıyla ilgili resmi bilgi vermediğinden, biz saatseverler yaşını bu şekilde hesaplarız. Sorunuza gelirsek aynı model saatlerin farklı seri numaralarına göre mekanizmada bir değişiklik olmuyor bildiğim kadarıyla.. Ya da çarpıcı bir değişiklik.. Bezel aynı.. Fakat kadran içindeki yazılar değişiklik gösterebiliyor. Mesela;

14060M Z serisi

Resim

14060M G serisi

Resim
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj batamer » 13 Mar 2015, 00:41

TGM teşekürler...
:champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
batamer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 61 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners