TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner Date vs No Date Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Submariner Date vs No Date Seçim Önerisi

Mesaj zafeer » 11 Mar 2015, 23:55

No date submariner en alınası diverdır bence
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj MertYe » 12 Mar 2015, 00:49

Tgm yazdı:
blaugrana yazdı:Merhaba değerli arkadaşlar,

Yeni bir saat almayı düşünüyorum, seçenekler arasından da en olası Submariner olarak görünüyor. Ancak, date - no date arasındayım, forumdaki bilenlere danışmak istedim.

Ayrıca bir sorum daha var, halihazırda Omega Seamaster Diver 300M Chrono kullanıyorum. Sizce 2. saat için Submariner uygun mudur, yoksa zaten diver varken 2. saat için başka bir model mi bakmalıyım?

Teşekkürler

İki diver'da bir sakınca yok. Ama benim şahsi kanaatim; Submariner'ın olduğu yerde Omega seamaster takılmak istenmez. Zamanla omega'yı elden çıkarma isteği duyabilirsiniz.

Yani Submariner diver denklemini hep kendi lehine bozar

Bence de bu yorumun üzerine söylenecek bir söz olmadığını düşünüyorum. Seamaster'ın eğer manevi bir değeri yoksa hediye falan gelmediyse Rolex geldikten sonra elde fazla duracağını düşünmüyorum.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj ysrFCB » 12 Mar 2015, 03:32

aslinda zevk meselesi bir sure once no-date kullandim ve mercek gormeye tahmmul edemiyordum ihtiyactan dolayi satmistim ama hep aklimdaydi ilk firsatta parami biriktirip aynisini alicaktim her ne olduysa bir gun bir fotoraf karesinde gonlum mercekliye kaydi ve artik benim icin date hedef oldu, yani kardesim ikiside ayni sadece gozune hangisi hitap ediyorsa onu sec simdiden hayirli olsun :thumbup:
ysrFCB

Mesaj blaugrana » 12 Mar 2015, 10:06

Herkese çok teşekkür ederim tavsiyeler için. :champ:

Bg17 yazdı:No date esas oglandir, olmadan film olmaz.

Neden böyle düşündüğünüzü açıklarsanız çok sevinirim. Forumda no-date daha çok tutuluyor anladığım kadarıyla, ancak nedenini çok merak ediyorum açıkçası. ;)
Assumption is the mother of all screw-ups.
Kullanıcı avatarı
blaugrana

Mesaj blaugrana » 12 Mar 2015, 10:14

MertYe yazdı:
Tgm yazdı:

Yeni bir saat almayı düşünüyorum, seçenekler arasından da en olası Submariner olarak görünüyor. Ancak, date - no date arasındayım, forumdaki bilenlere danışmak istedim.

Ayrıca bir sorum daha var, halihazırda Omega Seamaster Diver 300M Chrono kullanıyorum. Sizce 2. saat için Submariner uygun mudur, yoksa zaten diver varken 2. saat için başka bir model mi bakmalıyım?

Teşekkürler

İki diver'da bir sakınca yok. Ama benim şahsi kanaatim; Submariner'ın olduğu yerde Omega seamaster takılmak istenmez. Zamanla omega'yı elden çıkarma isteği duyabilirsiniz.

Yani Submariner diver denklemini hep kendi lehine bozar

Bence de bu yorumun üzerine söylenecek bir söz olmadığını düşünüyorum. Seamaster'ın eğer manevi bir değeri yoksa hediye falan gelmediyse Rolex geldikten sonra elde fazla duracağını düşünmüyorum.

Evet tabii ki Rolex ve Omega farklı klasmanlarda, ancak Seamaster'ın dediğiniz gibi manevi değeri var, o kadar ki Submariner gider Seamaster kalır :lol:
Assumption is the mother of all screw-ups.
Kullanıcı avatarı
blaugrana

Mesaj batamer » 12 Mar 2015, 14:18

Üstatlara benim de danışmak istediğim bir konu var...

submariner için V serisi vb. ifadeler var. Bu seriler arasındaki farklar nelerdir acaba ??
Kullanıcı avatarı
batamer

Mesaj Archimed » 12 Mar 2015, 15:00

Teşekkürler

Eğer Seamaster'ınız mavi renkli ise siyah bezeli No date Submariner'ın yanında kullanılan bir eküri olabilir. Eğer Seamaster'ınız siyah bezeli ise yerini kısa zamanda Submariner'e bırakacaktır, muhtemelen bir süre sonra Seamaster'ı satışa çıkartabilirsiniz. Arkadaşların belirttiği üzere bence de diver saatin fazlası olmaz. Sadece farklı renkli bezele sahip diver'ları farklı renkli kıyafetlerinizle daha uygun şekilde kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Tgm » 12 Mar 2015, 15:28

batamer yazdı:Üstatlara benim de danışmak istediğim bir konu var...

submariner için V serisi vb. ifadeler var. Bu seriler arasındaki farklar nelerdir acaba ??

Sözkonusu seriler üretim yıllarını ifade eder
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners