TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik Saate Geçiş Fikir / Seiko 5 Sports Orient Mako

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Otomatik Saate Geçiş Fikir / Seiko 5 Sports Orient Mako

Mesaj zgnclskn » 11 Mar 2015, 01:46

Mevzu diver tarzı modeller arasındaysa ben Seiko'nun modellerini daha yakışıklı buluyorum, ama zevkinize hitap ediyorsa Mako da çok tercih edilen ve başarılı bir saat elbette. Tabi vidalı tepe gibi detayların hangisine önem verdiğinizi de belirlemek gerek, Mako'da bulunan vidalı tepe bazı Seiko diverlarda yok mesela. Seiko 5 lerde ağırlıklı 7s.. serisi mekanizmalar kullanılır, Orient'in bu segmentteki mekanizmaları da 7s.. ler gibi elle kurma ve hack özelliği barındırmaz. Denk gelirse 4r.. serisi mekanizma kullanan yine uygun bütçeli Seiko'lardan edinirseniz bu özelliklere de sahip olursunuz. Orient henüz daha uygun fiyatlı saatlerine yaymadı elle kurma ve hack özelliklerini. Bunların hepsi de güvenilir mekanizmalardır.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 11 Mar 2015, 01:50

Bir de ben ilk otomatik saatimde mekanizmayı camın arkasında görmeyi tercih ederdim sanırım :) Bildiğim kadarıyla Mako'da display back yok.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj utabev » 11 Mar 2015, 01:56

Seiko dan şaşmayın derim..
Bırak inceldiği yerden kopsun..! Gün gelir en sağlam yerinden kopar.Canın Yanar..
Kullanıcı avatarı
utabev

Mesaj tumen » 11 Mar 2015, 02:31

zgnclskn yazdı:Mevzu diver tarzı modeller arasındaysa ben Seiko'nun modellerini daha yakışıklı buluyorum, ama zevkinize hitap ediyorsa Mako da çok tercih edilen ve başarılı bir saat elbette. Tabi vidalı tepe gibi detayların hangisine önem verdiğinizi de belirlemek gerek, Mako'da bulunan vidalı tepe bazı Seiko diverlarda yok mesela. Seiko 5 lerde ağırlıklı 7s.. serisi mekanizmalar kullanılır, Orient'in bu segmentteki mekanizmaları da 7s.. ler gibi elle kurma ve hack özelliği barındırmaz. Denk gelirse 4r.. serisi mekanizma kullanan yine uygun bütçeli Seiko'lardan edinirseniz bu özelliklere de sahip olursunuz. Orient henüz daha uygun fiyatlı saatlerine yaymadı elle kurma ve hack özelliklerini. Bunların hepsi de güvenilir mekanizmalardır.

Bu modelde elle kurma yok anladığım kadarıyla..

Resim

Bu ikisinde durum nedir? peki.

SRP475K1
Resim

SRP579K1
Resim
En son tumen tarafından 11 Mar 2015, 02:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"I guess I'll always be A soldier of fortune "
Kullanıcı avatarı
tumen

Mesaj tumen » 11 Mar 2015, 02:34

utabev yazdı:Seiko dan şaşmayın derim..

Seiko'nun quartz modelini kullandım, hiç üzmedi beni,bu açıdan sempatim seiko'ya fakat, otomatik almaya karar kıldığım için quartz'ın dakikliğine ve sapma yapmamasına en yakın mekaniği almak istiyorum. Yorumlarda en az sapmanın orient olduğu sonucuna vardım. Haliyle kullanıcı görüşleri ve bilenlerin görüşleri almamda büyük etkisi olacaktır.
Kullanıcı avatarı
tumen

Mesaj zgnclskn » 11 Mar 2015, 02:47

Evet Orient'te elle kurma ve saniye durdurma yok. SRP579K1 4r35 kullanıyor, yani elle kurma ve saniye durdurma özellikleri mevcut, ortadaki Seiko için birşey diyemeyeceğim çünkü kodunu yazmamışsınız, aramaya üşendim haliyle :) İlgilendiğiniz saatlerin mekanizma özellikleri hakkında da biraz google ile sonuca ulaşabilirsiniz. Dakiklik konusuna bu kadar takılmayın derim, sonuçta illa ki sapma olacak, Seiko'da da Orient'te de sizi üzecek kadar bir sapmayla karşılaşmazsınız bence. Otomatik alırken bende de tereddüt yaratan bir durumdu sapma, o yüzden gayet iyi anlıyorum :) Bendeki Orient'in sapmasına detaylı bakmadım ama 1 aylık süre sonunda genel duruma baktım, günlüğe vurunca 3-4 saniye civarı ileri gitmişti ki gayet iyi bir değer.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj tumen » 11 Mar 2015, 02:58

O yolu atlatan biri olarak, tavsiyelerini dikkate alacağım. :thumbup: ortadakinin mekanizması 4R436 imiş.
Kullanıcı avatarı
tumen

Mesaj zgnclskn » 11 Mar 2015, 03:07

4r ler 7s lerin biraz daha gelişmiş versiyonu bahsettiğimiz üzere. Bir de 6r ler var onlar da 4r lerin biraz daha gelişmişi, güç rezervleri yüksek
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners