TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tek Saat Yeterli Midir?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: tek saat yeterlimidir???

Mesaj Bg17 » 07 Mar 2015, 04:56

Sub dan sonra ne alsan seni tatmin etmeyecek. Butce toplayana kadar bekle sonra konusuruz.

Hem smokin hem mayo ile giyilecek saatin var, baska saate ihtiyac da yok; alsan da takmazsin zaten...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Caner1983 » 07 Mar 2015, 07:15

sorun şu tükürdüğümü yaladım galiba bu saat ilk ve son olur diye :super: :super: asıl sıkıntım şu saatimi taktığımda özellikle iş yerinde çizilmesin diye extra çaba gösteriyorum ve bu beni rahatımdan alı koyuyor :( :( (görmemişin bir rolexi olmuş :lol: :lol: )

anıl kesinlikle haklısın kardeş seiko şuan bütçe olarak en uygun olacak

orhanbalu omega bütçe dışı

memojan ben ikinci dedim sen 5 e gittin sırayla :lol: :lol: :lol: :lol:

kilimanjaro abim bu saati her gün her ortamda takasım var dediğin doğru ikinci saat üvey evlat olacak

Bg17 bütçeyi toplarsam sanırsam omega dışında başka bir modele yönelmeyeceğim
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Re: Tek Saat Yeterli Midir?

Mesaj Bond » 07 Mar 2015, 09:09

Tek saat olarak kullanmak üzere en iyi tarzda ve özelliklerde olan saate sahipsin. Bunun yanında saatin Rolex Submariner olması ise bu stilin en başarılısı. Yanına saat alınır alınmaz o ayrı konu ancak tek saat olarak elbette yeterli hatta fazlasıdır. Zevkine göre ek bir iki saat daha alıp bunu daha özel zamanlarda da kullanabilirsin bu tamamen kişisel seçim meselesi.

Benim tavsiyem saatinin çizilmesinden korkma o saatteki çizikler yaşanmışlıkları gösterir ayrıca. Titiz ve dikkatli kullanmak elbette önemli ancak bir saatin çizilmesi çok doğal bir şey önemli olan saatine büyük darbe vs gelmemesi. Dikkat edeceksen buna dikkat edebilirsin. Böyle bir durumda hiç bir şey senin rahatından önemli değil. Ayrıca sakınan göze çöp batar diye bir söz vardır, bu nedenle rahat ol derim. Saatin günlük kullanımda çizilerek yüzüne bakılmayacak ya da çok çirkin bir görüntüye ulaşması zor. Örnek 5 sene sonra bunu Rolex servisine bakıma verdiğinde hatları hiç bozulmadan yeni halinde tekrar sana gelecektir. Bu saatin özelinde ise şöyle bir bilgi vereyim yarın bu saati satmak istesen çizik olanı ile sıfır gibi saklanmışı arasında kayda değecek bir fiyat farkı da olmayacaktır.

Güle güle kullan :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Caner1983 » 07 Mar 2015, 09:28

Bond yazdı:Tek saat olarak kullanmak üzere en iyi tarzda ve özelliklerde olan saate sahipsin. Bunun yanında saatin Rolex Submariner olması ise bu stilin en başarılısı. Yanına saat alınır alınmaz o ayrı konu ancak tek saat olarak elbette yeterli hatta fazlasıdır. Zevkine göre ek bir iki saat daha alıp bunu daha özel zamanlarda da kullanabilirsin bu tamamen kişisel seçim meselesi.

Benim tavsiyem saatinin çizilmesinden korkma o saatteki çizikler yaşanmışlıkları gösterir ayrıca. Titiz ve dikkatli kullanmak elbette önemli ancak bir saatin çizilmesi çok doğal bir şey önemli olan saatine büyük darbe vs gelmemesi. Dikkat edeceksen buna dikkat edebilirsin. Böyle bir durumda hiç bir şey senin rahatından önemli değil. Ayrıca sakınan göze çöp batar diye bir söz vardır, bu nedenle rahat ol derim. Saatin günlük kullanımda çizilerek yüzüne bakılmayacak ya da çok çirkin bir görüntüye ulaşması zor. Örnek 5 sene sonra bunu Rolex servisine bakıma verdiğinde hatları hiç bozulmadan yeni halinde tekrar sana gelecektir. Bu saatin özelinde ise şöyle bir bilgi vereyim yarın bu saati satmak istesen çizik olanı ile sıfır gibi saklanmışı arasında kayda değecek bir fiyat farkı da olmayacaktır.

Güle güle kullan :thumbup:

görüşleriniz için teşekkürler şuan mevcut durum nedeniyle günlük kullanmaya devam zaten şöyle çizik satarken değil de (((dediğiniz gibi büyük darbe olmadığı sürece her türlü gideri var ))) ben kullanırken gözüme batması beni soğutur.
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Bond » 07 Mar 2015, 09:37

Tahmin edebiliyorum. Yeni alınca doğal diyebilirim zamanla alışılır ancak bu biraz karakter meselesi aslında düşünce yapısını ve alışkanlıkları değiştirmek kolay değil. Ancak fazla dert etmemeye çalış genelde çizikler günlük kullanımda alt toka bölgesinde olacaktır. Üst kısımda nispeten çok daha az göze batacak çizik olur. Elbette çok abartmadan yani huzur kaçıracak kadar kafaya takmadan dikkatli kullanmaktan bir zarar gelmez :thumbup: Bu saat mekanik ve kozmetik olarak kolay kolay eskimez :) 1950'lerden beri üretilen modelleri halen insanların kollarında :champ:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Orhanbalu » 07 Mar 2015, 10:44

" sakınan Göze çöp batar "
Doğru bir söz, ama yinede insan sıfır aldığı kaç bin dolarlık saatı kolunda taşırken biraz dikkat etmeli. Edindiğim tecrübeye göre en fazla araba camı, kapı kolu takılması veya herhangi bir şeyi tamir için kolu bir yerlere uzatırken en büyük çizikler oluşuyor. Onun dışında masa başı çalışanların tokada kılcal çizikler oluştuğunu gördüm. Ki bu da dert edecek birşey değil. Önemli olan o saati kullanırken sizi iyi hissettirmesi ama bu olmayıpta beynimizin %25 ini kolumdaki saatim çizilir mi diye düşünmek zevkten çıkmış, artık aklı meşgul eden sorun olmuştur.
Siz yanıma bir seiko yapın, ve güzel güzel uzun yıllar keyif ile saatinizi kullanın.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj hakanefe » 07 Mar 2015, 13:03

Bugünlerde benim de dikkatimi çeken bir konu bu. Daha dün akşam forumdan sevdiğim yeni Rolex alan bir arkadaşımla konuştum. O da saatini takmaya kıyamıyor. Ben de diyorum ki tak arkadaş en fazla ne olabilir ki, birazcık dikkat etmek yeterli bence. Sonuçta ölümlü dünya, bugün varız yarın yokuz. Paranı yatırıp almışsın Rolex'i ama çekmecede duruyor, bana hiç mantıklı gelmiyor :D Çeşit olsun diye yanına başka saat alırsın o ayrı. Düşünüyorum da eğer ben de böyle olacaksam günün birinde Rolex sahibi olduğumda, boşuna kasıyorum kendimi o zaman. Almayayım daha iyi, hiç olmazsa kafam rahat olur :lol:
Kullanıcı avatarı
hakanefe

Mesaj kilimanjaro » 07 Mar 2015, 13:43

Caner1983 yazdı:sorun şu tükürdüğümü yaladım galiba bu saat ilk ve son olur diye :super: :super: asıl sıkıntım şu saatimi taktığımda özellikle iş yerinde çizilmesin diye extra çaba gösteriyorum ve bu beni rahatımdan alı koyuyor :( :( (görmemişin bir rolexi olmuş :lol: :lol: )

anıl kesinlikle haklısın kardeş seiko şuan bütçe olarak en uygun olacak

orhanbalu omega bütçe dışı

memojan ben ikinci dedim sen 5 e gittin sırayla :lol: :lol: :lol: :lol:

kilimanjaro abim bu saati her gün her ortamda takasım var dediğin doğru ikinci saat üvey evlat olacak

Bg17 bütçeyi toplarsam sanırsam omega dışında başka bir modele yönelmeyeceğim

Caner kardeşim , çok sevdiğim bir söz var ... Bir günün beyliği beyliktir ... şu kısacık ömürde zamanı kaçırmanın hiç bir anlamı yok.Almışsın güzelim saatı ve her yerde tak keyifle ... düşünsene dedesinden , babasından kalan saatları burada fotoğraflayan arkadaşlar var ... hepsinde de yılların yorgunluğu , çizikler vs mevcut ... ama ne kadar güzel görünüyorlar değil mi ? sözün özü rolexi çizmekte keyiftir ... bırak çizilsin , ezilsin ... mal senin değil mi kardeşim. :D ... ben kolumdaki saata bakmadan atölyeye bir giriyorum , bakıyorum saatler geçmiş ... kir , pis , yağ ... ne önemi var ... salla gitsin.
İleride rolexinin yanına başka bir rolex veya daha üst bir segmen alırsın olur biter.Sakın alamam edemem deme ... hayallerin sınırı yok.Şu benim imzaya bayılıyorum. :super:
Imagination is more important than knowledge ... türkçe tam karşılığı çok anlamlı gelmiyor bana ve bence hayallerinin peşinden koş diyor bu sözle Albert Einstein :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Google [Bot] ve 215 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners