TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko ve Orient Modelleri Diver Tercihi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko ve Orient Modelleri Diver Tercihi

Mesaj encinsan » 03 Mar 2015, 11:24

Merhabalar,
Diver saat için 5 tercih arasında kaldım, tercihimi birinden yana kullanmak istiyorum fakat modeller o kadar birbirine yakın ki karar vermekte zorlandım, o sebeple de forumda sizinle paylaşmak istedim. Sizlerin tercihi ve nedenleri benim göremediğim detayları yakalamama sebep olur diye size danışmak istedim.
İlk Diver saatim olacak, saati dalış için kullanmıycam ama görüntü olarak hoşuma gidiyor ve saat sevdamı pekiştiren modeller. ;)
Saatlerden eleme yaparak bütçeme uygun modelleri aşağıda sıraladım:

1-Seiko skx007
https://www.google.com.tr/search?q=skx007&espv=2&biw=1680&bih=921&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ei=Wlj1VPLvK-WgyAP4hYEQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&dpr=1

2-Seiko sbdc007
https://www.google.com.tr/search?q=sbdc007&espv=2&biw=1680&bih=921&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=JVf1VIz1K-PXyQOQxYD4Dw&ved=0CBoQsAQ#imgdii=_&imgrc=RLk32LSTNTLzwM%253A%3BpEe3J75pGXW1fM%3Bhttp%253A%252F%252Fi419.photobucket.com%252Falbums%252Fpp273%252Fmonochorme%252Fmonochrome%252Fseiko%252FSeiko-SBDC007-01_zpsd4aecf35.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fmonochrome-watches.com%252Fone-lunar-year-with-a-seiko-sbdc007-review%252F%3B800%3B578

3-Seiko snzf17k1
https://www.google.com.tr/search?q=snzf17+k1&espv=2&biw=1680&bih=921&source=lnms&sa=X&ei=r1f1VILfMsjlywOL54AQ&ved=0CAYQ_AUoAA&dpr=1

4-Seiko SKA617P
https://www.google.com.tr/search?q=SKA617P&espv=2&biw=1680&bih=921&source=lnms&sa=X&ei=0Ff1VJneNsj7ywOYo4LICw&ved=0CAYQ_AUoAA&dpr=1

5-Orient FEM75002DV Mako XL
https://www.google.com.tr/search?q=Orient+FEM75002DV&oq=Orient+FEM75002DV&aqs=chrome..69i57j69i60l3.199j0j7&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8

Tercihim Metal bilezik kullanmak ama daha sonra deri kayışta almak istiyorum, örneğin mako xl blue için kahverengi kayış yakışıyor veya seikolar için siyah deri kayışlar hoş duruyor.
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler... :thumbup:
Dünya döndükçe SAAT olacak...
Kullanıcı avatarı
encinsan

Re: Diver Tercihi

Mesaj hakanefe » 03 Mar 2015, 11:49

Bence SKX007 :thumbup:
İkonik ve karakterli bir saat, ayrıca jubilee bilezik harika :champ:
Kullanıcı avatarı
hakanefe

Mesaj zgnclskn » 03 Mar 2015, 11:55

Önce mekanizmaları bir gözden geçirelim, skx007 ve snzf17k1 7s serisi, sdbc007 ise 6r serisi seiko mekanizmaları kullanıyor. 6r serisi 7s serisine göre daha iyi makinalar, temel olarak 7s üstüne geliştirilmiş fakat elle kurma ve hack özellikleri mevcut, rezerv süreleri de daha uzun diye biliyorum yanlışım yoksa. ska617 ise kinetic bir mekanizma onu ayrı tutmalı zaten. Orient 46943 ün de elle kurması falan olmadığı düşünülürse sanıyorum bunlar içinde mekanizma olarak 6r serisi daha önde gibi.

Tamamen şahsi bir görüş olarak ben bu diverlarda yuvarlak tip indisleri falan pek sevmiyorum. Bu durumda bunların arasından kinetic olan Seiko gözüme daha hoş görünüyor. Kineticin kadranında da manasız kullanılan 24 saat gözüme batıyor. Mako xlta da tam tarifleyemediğim ama gözüme hoş gelmeyen bir oransızlık var kadranda, muhtemelen yine indislerden kaynaklı, onun yerine de mako blueyu daha çekici buluyorum diyebilirim. Hepsine kendimce bir kulp takmış gibi oldum ama bu iş sübjektif biliyorsunuz ki :) Yine de sizin tercihler arasından kozmetik olarak değerlendirirsem kinetic Seiko'yu seçerdim. Birkaç gündür ben de diverlara ilgi duymaya başladım, henüz almayacağım ama benim tercihim ise şu yönde olacak gibi görünüyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj encinsan » 03 Mar 2015, 12:06

zgnclskn yazdı:Önce mekanizmaları bir gözden geçirelim, skx007 ve snzf17k1 7s serisi, sdbc007 ise 6r serisi seiko mekanizmaları kullanıyor. 6r serisi 7s serisine göre daha iyi makinalar, temel olarak 7s üstüne geliştirilmiş fakat elle kurma ve hack özellikleri mevcut, rezerv süreleri de daha uzun diye biliyorum yanlışım yoksa. ska617 ise kinetic bir mekanizma onu ayrı tutmalı zaten. Orient 46943 ün de elle kurması falan olmadığı düşünülürse sanıyorum bunlar içinde mekanizma olarak 6r serisi daha önde gibi.

Tamamen şahsi bir görüş olarak ben bu diverlarda yuvarlak tip indisleri falan pek sevmiyorum. Bu durumda bunların arasından kinetic olan Seiko gözüme daha hoş görünüyor. Kineticin kadranında da manasız kullanılan 24 saat gözüme batıyor. Mako xlta da tam tarifleyemediğim ama gözüme hoş gelmeyen bir oransızlık var kadranda, muhtemelen yine indislerden kaynaklı, onun yerine de mako blueyu daha çekici buluyorum diyebilirim. Hepsine kendimce bir kulp takmış gibi oldum ama bu iş sübjektif biliyorsunuz ki :) Yine de sizin tercihler arasından kozmetik olarak değerlendirirsem kinetic Seiko'yu seçerdim. Birkaç gündür ben de diverlara ilgi duymaya başladım, henüz almayacağım ama benim tercihim ise şu yönde olacak gibi görünüyor.

Resim

İnceleme için teşekkürler, :champ: sizin tercihinizde benim listedeki Seiko snzf17k1 ile benzer, ben lume nin olmasını tercih ettiğim için sizin tercihiniz hiç gözüme çarpmamıştı, modeli nedir?
Dünya döndükçe SAAT olacak...
Kullanıcı avatarı
encinsan

Re: Seiko ve Orient Modelleri Diver Tercihi

Mesaj zgnclskn » 03 Mar 2015, 12:15

snzh53, bu saatte de lume var, indis lumeleri diğer alternatiflere göre daha küçüktür tabi. Siyah modelinin kodu da 55 ti galiba, 53-55-57-59 kodlarında renkler değişiyor. Bir de çok araştırmadım ama iç pazarda gözüme ilişmedi, yine de Sirkeci'de falan bulunabilir belki diye düşünüyorum, zaten ileride almayı düşündüğüm için şimdilik o anlamda detaya inmedim. Yurtdışından getirmek gerekirse, 130-160 dolar bandında bulunuyor.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj mosef » 03 Mar 2015, 16:05

mekanik olarak bilgim yok ama ben olsam bu saatlerin arasından son ikiye 1 ve 2 numarayı bırakır, ardından yüzde 90 ihtimalle Seiko sbdc007'yi tercih ederdim. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj Kalpaklı » 04 Mar 2015, 08:53

pepsi skx007, jubilee ile :)
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir / Eski kullanıcı adı Flieger
Kullanıcı avatarı
Kalpaklı

Mesaj ckahraman » 04 Mar 2015, 16:04

Ben de daha başka bir model önereyim, SRP427K1 diver değil gibi ama diver tarzı bezel ve indisleri var, hoş spor bir görünüme sahip.
Seiko 5 lerin 50. yıl serisinde bulunuyor. Türkiye'de satan var mı onu da bilemedim.
https://www.google.com.tr/search?q=SRP427K1&safe=off&espv=2&biw=1753&bih=1098&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=RAT3VPfFJ-bVygOSr4HwBQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9

Bu arada SNZH53-55 de çok şıkmış.
Kullanıcı avatarı
ckahraman

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hasankzc, hellamer, kesikparmak ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners