TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio Edifice / Invicta Pro Diver Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Casio Edifice / Invicta Pro Diver Seçim

Mesaj emreguven » 01 Mar 2015, 17:47

İyi günler arkadaşlar,

Casio Edifice ile ilgili bir konu açmıştım geçen günlerde fakat saat ben almadan önce stokları tükenmiş. :oops:
Yeniden bir arayış ile Quartz saat seçeneğini ikiye indirdim fakat iki saatin kullanım alanı birbirinden farklı görünüyor.

Edifice Modeli:
http://www.hizlisaat.com/casio/efr_512l_8avdf/
Resim

Sadece dress watch için kullanılabilecek bir saat gibi duruyor ve ayrıca 54 mm (websitesinde yazıyor) kasa çapı ile benim gibi ince bilekli birine (son ya da sondan bir önceki delikle kullanıyorum saatleri) birisi için fazla büyük gibi durdu kolumda.

Invicta (1):
http://www.pirlant.com.tr/Saat/INVICTA/INVICTA_Pro_Diver_110356
Resim

Invicta (2):
http://www.pirlant.com.tr/Saat/INVICTA/INVICTA_Pro_Diver_Men_s_11102
Resim

1-1,5 saat önce satıcı ile yüz yüze görüştüğümde Pro Diver serisinden başka bir model görmüştüm, daha sonra bakınırken bu model hoşuma gitti ve sanırım günlük kullanıma daha uygun. (Lumino özelliğinin de olduğunu söyledi, 2 numaralı saate baktım) Fakat 2 numaralı saatin bilgi kısmında kurmalı mekanizma ve pilli şekilde belirtilmiş. Normal Quartz'dan bir farkı mı var?

Fiyat için: Edifice için 415 TL , Invicta için ise (nakit olarak) %20 civarı bir indirim verildi.
Görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

İyi günler,
Emre.
Все будет отлично :)
Kullanıcı avatarı
emreguven

Re: Casio Edifice / Invicta Pro Diver Seçim

Mesaj Cct » 01 Mar 2015, 23:31

Casio'nun çapı 48mm 54mm olan boynuzlar arası mesafenin ölçüsü. Aslında 3 saatinde ölçüleri aynı ama Casio tasarımından dolayı bilekte daha ufak görünecektir.

Bu saatlerin 3'üde Quartz mekanizmaya sahip. Kurmalı mekanizma bir yazım hatası olmuş.

Ben daha derli toplu ve çok amaçlı görünümünden dolayı Casio'yu tercih ederdim :thumbup:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj zgnclskn » 02 Mar 2015, 01:08

Saatlerin hepsi 48 mm, oldukça büyük çaplar bunlar, bileğim ince diyorsanız biraz daha küçük çaplara bakmanız daha iyi olabilir. Bilek ölçünüzü tam bilmesem de 42-44 mm çapı aşmamak daha hayırlı gibi bu durumda. Öte yandan Casio'nun sadece dress kullanımı olduğunu da düşünmüyorum, tachymeter ve kronograf saate spor bir karakter de kazandırıyor zira, zaten çapı dress diyebileceğimiz bir saat için de fazla büyük. Invicta'ların kullanım alanı ise daha sınırlı görünüyor, bence fazla spor saatler, benim böyle bir saatim olsa bermudayla plajda takmak harici kullanım alanı yaratamazdım sanıyorum. Sonuç olarak çap konusu ayrı olmak üzere, benim de tercihim Casio'dan yana olurdu. Ama bence siz araştırmaya biraz daha zaman tanımalısınız gibi görünüyor, bilekteki duruşu ve rahatlığı içinize tam sinmeden saat almayın derim.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj emreguven » 02 Mar 2015, 18:59

zgnclskn yazdı:Saatlerin hepsi 48 mm, oldukça büyük çaplar bunlar, bileğim ince diyorsanız biraz daha küçük çaplara bakmanız daha iyi olabilir. Bilek ölçünüzü tam bilmesem de 42-44 mm çapı aşmamak daha hayırlı gibi bu durumda. Öte yandan Casio'nun sadece dress kullanımı olduğunu da düşünmüyorum, tachymeter ve kronograf saate spor bir karakter de kazandırıyor zira, zaten çapı dress diyebileceğimiz bir saat için de fazla büyük. Invicta'ların kullanım alanı ise daha sınırlı görünüyor, bence fazla spor saatler, benim böyle bir saatim olsa bermudayla plajda takmak harici kullanım alanı yaratamazdım sanıyorum. Sonuç olarak çap konusu ayrı olmak üzere, benim de tercihim Casio'dan yana olurdu. Ama bence siz araştırmaya biraz daha zaman tanımalısınız gibi görünüyor, bilekteki duruşu ve rahatlığı içinize tam sinmeden saat almayın derim.

Bilgi için teşekkür ederim, az önce Casio'yu denedim, saatçiye gidip de. Klipsli bir tokası var ve ayarlandığında gayet hoş duruyor. Herhangi bir duruş bozukluğu da görmedim. Invicta'nın modelinde ise daha spor bir yapı gözüme çarptı fakat çok yönlülük olarak haklısınız sanırım, Casio daha yakın durumda bana. Hem f/p olarak da daha başarılı olacağını düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
emreguven

Mesaj raven » 02 Mar 2015, 22:29

Casio iyidir :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Clk » 02 Mar 2015, 23:25

Casio'da Tag Heuer Carrera havasi var. Saat gibi saat.

Invicta tam 1.500.000.000 limitli Bond Omegasi gibi duruyor! :(
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj emreguven » 03 Mar 2015, 00:21

Clk yazdı:Casio'da Tag Heuer Carrera havasi var. Saat gibi saat.

Invicta tam 1.500.000.000 limitli Bond Omegasi gibi duruyor! :(

Invicta'nın, 'Diver' yazmasına rağmen 100m yazması beni şaşırtan noktası oldu.

Not: Yaş olarak gayet küçüğüm, saat konusunda hep merakım vardı (tasarımları vs. hep hoşuma giderdi) fakat pek bilgi sahibi değildim. Burayı takip ederek, kendimce bir şeyler öğreniyorum. Bu sebeple, bazen yanlış bir şey özür dilerim, yanlışlığa denk gelirseniz de uyarın lütfen, doğrusunu öğreneyim :)

İyi akşamlar :champ:
Kullanıcı avatarı
emreguven

Mesaj nicholaihel » 03 Mar 2015, 00:34

Bu seçenekler arasında Casio :thumbup:
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners