TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

300-400 TL Civarı Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

300-400 TL Civarı Saat Önerisi

Mesaj ttt555 » 27 Tem 2010, 17:37

Merhaba arkadaşlar,

Çocukluğumdan beri casio kullandım. Artık yaşımızın da 30 u geçmesiyle, niyetimizi bozduk diyebiliriz :). Klasik ve spor giyimle beraber kullanabileceğim, siyah arka plana sahip bir saat arıyorum.

İşin açıkçası da saatten pek anlamıyorum

Netten araştırdığımda; Momentus, Timex, CK, Guess, Hislon gibi bir çok markada ürünler buldum;

Guess GUW80009G3 - 200TL civarı
Guess GUW80036G1 - 220TL Civarı
Guess 95014G2 - 240TL Civarı
Momentus S203C-02AC - 165 TL Civarı
Hislon GHL3014GKPS- 150TL Civarı

Yukardaki ürünler buldugum uygun fiyatlı ürünler. Hem bunları değerlendirip, hem de bütçemi 400tlye cıkarmam durumunda; alabileceğim ve uzun süre kullanabileceğim bir marka/model önerebilir misiniz?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
ttt555

Re: 300-400 TL Civarı Saat Önerisi

Mesaj Bond » 28 Tem 2010, 14:02

TSF'ye hoşgeldin. Daha önce bir arkadaşın konusuna yazdığım gibi saatlerin resimlerini ve teknik özelliklerini belirtmeden spesifik modellerle ilgili üyelerin yorum yapması pek kolay değil. Ben bu sorduğun modelleri bilmiyorum ama şahsi düşüncem olarak Momentus ve Hislon almanı tavsiye etmem. Guess'ler içinde eğer optik olarak beğendiysen ve sana hitap ediyorsa model, elbette alınabilir, fiyat olarak uygun seviyedeler. Ama uzun süre kullanabileceğim diye sorduğun için başka markalara yönelmeni tavsiye ederim.

Buradanda marka/model yazılabilir ama bence öncelikle danışma platformundaki konulara bir göz gezdir. Örnek 400 TL ye kadar otomatik saat tavsiyesi yada 400 TL'ye kaliteli bir saat alabilirmiyim gibi çok güzel ve faydalı başlıklar var. Yada fiyat seviyelerine göre saat alımı ile ilgili tavsiye başlığı var. Keyif alırsan genel olarak o bölümdeki tüm başlıklara göz gezdirdikten sonra bir çok bilgi sahibi olacaksın, seçmende çok kolay hale gelecek ve bize aldığın saati güle güle kullan demek düşecek.

Otomatik bir model istiyorsan belirttiğim başlıklardan faydalanabilirsin, zaten bu fiyat aralığında seçenekler biraz sınırlıdır ülkemizde. Quartz model istiyorsan bunda seçeneklerin çok geniş. Otomatik, Quartz seçimi yaparken saat kullanım alışkanlığını hesaba katmalısın.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj ttt555 » 28 Tem 2010, 15:21

Anladım, cevabınız için çok teşekkürler. Genel olarak şimdiye akdar yazılmış dökümanları tekrar inceliyeceğim. Otomatik sistemin nasıl işlediğini ve dezavantajlarını pek bilmiyorum. O yüzden pilli mi, yoksa otomatik mi ona da karar vermiş değilim.

Guess'lerin üretim yerinin çin olduğunu duydum. Doğru mudur acaba?
Kullanıcı avatarı
ttt555

Mesaj ttt555 » 28 Tem 2010, 21:16

Bulabildiğim Resimleri ve teknik özellikleri aşağıda vermeye çalıştım;

Guess GUW80009G3 - 200TL civarı
Resim

Alarm Yok /Cam Mineral/Çalışma Şekli Analog/Işık Yok/Kasa Tipi Çelik Kasa/Kordon Silikon/Krono Yok/Suya Dayanım 30 Metre

Guess GUW80036G1 - 220TL Civarı
Resim

Guess 95014G2 - 240TL Civarı
Resim

Çelik Kasa/Deri Kordon/Mineral Cam/Quartz Makina/50m Su Geçirmezlik/

Momentus S203C-02AC - 165 TL Civarı
Resim

Çelik Kasa/Çelik Kordon/Mineral Cam/Quartz Makina/Kronometre/Tarih Göstergesi/30m Su Geçirmezlik

Hislon GHL3014GKPS- 150TL Civarı
Resim

Çelik Kasa/Deri Kordon/Mineral Cam/Quartz Makina/Tarih Göstergesi/50m Su Geçirmezlik
Kullanıcı avatarı
ttt555

Mesaj Bond » 28 Tem 2010, 21:29

Model detayları için teşekkürler. Guess modelleri'nin Guam, Malezya, Taiwan gibi farklı lokasyonlarda üretilen modelleride vardı daha önce ama çoğunluk sanırım şu an Çinde'ki fabrikalardadır. Bildiğim kadarı ile bir çoğunun içinde Japon Miyota makineler var. Çin üretimi veya assamblasyonu malın kötü olduğu manasına gelmez. ETA'nın da Çinde fabrikası var, Mercedesinde. Diğer konularda bu konuyu baya açıkladık arada okurken dikkatinizi çeker zaten. Kasa ve diğer kısımlarının kalitesi ise bence o fiyat skalasında iyi denilebilir. ( Yurtdışı fiyatlarını baz alarak belirtiyorum ) Bu modeller içinde bence dikdörtgen saat seviyorsan optik olarak en güzel duranı Guess 95014G2.

Elbette bunların hepside alınıp kullanılabilir ama uzun süre kullanabileceğim bir saat diye sorduğun için kişisel fikrim olarak genede başka marka almanı tavsiye ederim. Daha çok saat üretimine ağırlık vermiş, ana branşı saat olanlardan yani. TSF Satış Köşesine'de bakın bence mesela bugün Eterna nickli üyemiz bir Citizen koymuş siyah kadranlı ve saat yeni neredeyse, yada farklı uygun modeller var sanırım üyelerden. İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj ttt555 » 30 Tem 2010, 17:34

Uzun süreyle kastım aslında 5-10 yıl. Ömürlük bir saat istemiyorum.

Aslında kafamda takım elbiseyle de, kot ile de kullanabileceğim bir model vardı. Ama bu fikrim değişmeye başladı. Sanırım renk renk, model model saat almak daha mantıklı gibi. Bu sebeple 1000 liralar vermek istemiyorum. 200-400 aralığında kaliteli saatler alıp, değiştire değiştire kullanmak istiyorum :)
Kullanıcı avatarı
ttt555

Mesaj Bond » 30 Tem 2010, 19:08

Hayırlı olsun o zaman şimdiden güle güle kullan, saatleri aldıkça kullanıcı yorumlarını fotoğraflarla ilgili bölüme bekliyoruz. :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj ttt555 » 31 Tem 2010, 14:58

Resim
Resim
Resim

Watch Information
Brand Name: CK Calvin Klein
Model number: K7627107
Part Number: K7627107
Item Shape: round
Dial window material type: Mineral
Clasp: Buckle
Case material: Stainless Steel
Case diameter: 42 millimeters
Case Thickness: 14 millimeters
Band material: Black Leather Strap
Band length: mens-standard
Band width: 20 millimeters
Band Color: Black
Dial color: Black
Bezel material: Fixed Stainless Steel
item-weight: 2.40 Ounces
Movement: Quartz
Water resistant depth: 30 Meters

500 TL teklif aldım. Yorumunuz nedir, İçindeki makinenin Tissot tarafından üretildiğini söyledi saatçi.
Kullanıcı avatarı
ttt555

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium ve 193 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners