TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Hassas Otomatik Saati Hangisi?

Mesaj Clk » 27 Tem 2010, 20:59

Limitli özel üretim. Mother of Pearl ve Cartier Gravür. Bulunmasi cok zor olan bir kadran.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj safir » 27 Tem 2010, 21:26

seikonun durumunu çok merak ettim şimdi, çok etkilenmesi muhtemel bir yerdemiydi,breitlingle aynı derecede etkiye maruz kalmış olupta ondan daha hassas çıkarsa :)
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj razz » 27 Tem 2010, 21:47

Redliner yazdı:Kendi kendine 2 haftada 1/6 oranında değişmeside bir tuhaf değil mi sevgili razz? O zaman bu breitling de 2-3 ay sonra düzelirmi kendi kendine?

Ben bahsettiğim TAG Heuer'i yaklaşık iki ay kullandım.. Ortalama 45 günlük periyodda 10sn./gün(-) değerinde çalışmaya devam etti..
Saati ilk aldığımda saatçime sordum bu mevzuyu ancak kendisinden " de-magnetise etmek için kalibreyi kasadan ayırmam gerekir fakat senin TAG Heuer monoblok kasa ve bezel sökülerek açılıyor, deforme olma şansı yüksek " cevabını alınca vazgeçmiştim.. Daha sonra saat dediğim gibi 15 gün zarfında gayet makul değerlerde sabitlendi..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Customs » 27 Tem 2010, 22:23

bi sıralamada benden gelsin 15 saat ile 24 saat arasındaki olcumler:
swatch : (-)5 saniye 4 yıllık bir saat
seiko bell matic :(+)20 saniye 30-35 yıllık bir saat benim bildigim hic bakım gormedi
omega seamaster:(-)5-6 saniye bakım goreli 7 ay oldu 30-35 yıllık bir saat
rolex submariner :(+) 5 saniye 2005 model bir saat bakım gormedi
Kullanıcı avatarı
Customs

Mesaj Clk » 28 Tem 2010, 07:32

Ara deger veriyorum:

Cartier 6 saniye/gün (-)
Seiko 11 saniye/gün (-)

Safir Seiko'da Cartier'de manyetik alandan etkilenecek lokasyonda degildi. Bakalim son sonuclar ne gösterecek!!!!

Customs, Rolex +5 saniye olmasi gereken max. degere yakin. Ancak, kullanmaya devam et. Eski sahibi eger saaticok kullanmadiysa bu deger normal belki zaman icerisinde bu deger düzelecektir. Bekleyip görmek lazim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Redliner » 28 Tem 2010, 11:51

Bu cartier GMT midir nedir bu clk bir tane daa akrep gibi birşey var sanki orda gözlerim yanlış göremediyse :P
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj razz » 28 Tem 2010, 12:17

@customs; Gece yatarken saat takma alışkanlığın yoksa Rolex'i ayar tepesi yukarı bakacak şekilde dik bırak.. Bu saatin bir nispette (-) değerde çalışmasını sağlar.. Bu sayede biraz daha iyi bir değer yakalayabilirsin.. :thumbup:

Bendeki değerler ise şöyle;

Rolex Submariner; 2sn./gün (+).. 2004 üretimi bir saat, zamanı hakkında fikrim yok ancak bakım görmüş..
ORIS TT1 Titan Diver's Chrono; 0.7sn./gün (+).. 2007 üretimi bir saat, henüz bakım görmemiş.. ( ölçüm chrono fonksyonu çalışmazken yapılmıştır )
Panerai PAM005 "Logo"; 9sn./gün (-).. 2005 üretimi bir saat, henüz bakım görmemiş olduğunu tahmin ediyorum..

Tüm ölçümler için dijital bir Casio'yu referans aldım..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 29 Tem 2010, 08:33

Razz, Oris ciddiperformans göstermis!!!

Redliner, saat GMT zaten bezelden de görebilecegin üzere 24 saat dilimi ve senin de dikkatini ceken ekstra göstergesi mevcut.

P.S. Dün yine golf pesinde kostugum icin saatler ile ilgilenmedim. Dolayisi ile durmuslar :( Testi tekrarlamak lazim... Artik tatilden sonra bakariz...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners