TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İki Arada Bir Derede / Tissot Le Locle Seiko SARB065 Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İki Arada Bir Derede / Tissot Le Locle Seiko SARB065 Seç

Mesaj zgnclskn » 26 Şub 2015, 12:09

Son yolladığımın rezervi daha standart bir değer olan 40 saat dolaylarında olsa da(tissotun etasıyla eş değer) rezerv göstergesi olması ve küçük kadranlı tarih gösterimiyle farklı bir model. Bence rezerv göstergesi de kadran tasarımına başka göstergeli örneklere göre çok daha estetik bir şekilde yedirilmiş bir saat.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 26 Şub 2015, 12:48

sarx017 ve bu son önerim sarw010 da lume de var, dress saatlerin çoğunda bulunan bir özellik değildir, o da aklınızda olsun ;)
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj Tolgi06 » 26 Şub 2015, 13:28

Bircok JDM kullandim, hepsi basariliydi ama sarb065'i ozellikle almadim cok defa 2.eline denk gelmeme ragmen. O fiyat skalasindaki bir JDM modelin safir cam olmamasi bence saglam bir dezavantaj. Kadran kasa vs cok guzel ama cam nedeniyle elerim. Kalibreye gelince , 6r15 kalibre 4rxx e gore cok daha stabil ama temel olarak 4rxx serisinden asiri duzeyde bir farki yok. Evet onlara gore daha basarili ama abartilacak kadar bir artisi yok acikcasi. Bu yuzden Jdm leri ozel kilan mekanizmadan ziyade kasa ve kadran iscilikleri ki ciddi fark ediyor ve oldukca basarililar.
LeLocle ise bence kendi fiyat segmentindeki en basarili model. Su anda gayet guzel fiyatlar da alinabilmekte. Eger fiyat vs isterseniz dun aldigim fiyatlari size ozelden gonderebilirim
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj zgnclskn » 26 Şub 2015, 14:07

Tolgi06 üstadım takip edebildiğim kadarıyla ve kendisinin de ifade ettiği üzere JDM ler konusunda bizlerden çok daha bilgilidir, benim ki zaten şimdilik platonik bir JDM aşkı :) Görüşlerine muhakkak kulak verin derim :thumbup: Eğer İsviçre'ye yönelirseniz Certina ds1 ve Caimano otomatikler de bu ara distirbütör değişikliği dolayısıyla %50 indirimli bulunabiliyor. Tissot ile aynı familyadan olup çok benzer nitelik ve kalitede saatlerdir. Fiyat açısından bir opsiyon olarak onu da not edeyim dedim. Ben de yakın zamanda 865 tlye Caimano aldım ve 1000 tl bandının altında kalarak bir İsviçre edinmiş oldum bu %50 indirim sayesinde. ds1 parasına Le Locle da bulabileceğinizi tahmin ediyorum açıkçası, ama Caimano fiyatına bu nitelikte İsviçre bulunmaz bence.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj krms » 26 Şub 2015, 15:27

mosef yazdı:hocam hoşgeldiniz foruma. ben de sizin gibi yeni sayılırım ve bu forum sayesinde hergün yeni birşeyler öğreniyorum.
yukarıda da belirtildiği gibi madem japonya'dan gelecek birisi var, kesinlikle bu fırsatı değerlendirin. tissot'yu Türkiyede çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz. SARX017 modeline bakmanızı da tavsiye ederim.

Selamlar

Haklısın dostum bende aynı şekilde düşündüm. Kararımı Seiko'dan yana kullandım dün gece itibariyle :) Önerdiğin model harika. İnsanın aklına çelen türden :D
İnsanoğlu insan..
Kullanıcı avatarı
krms

Mesaj krms » 26 Şub 2015, 15:28

zgnclskn yazdı:Madem öyle sarb serisinin yanı sıra presage serisi sarx lere de bir göz atın derim :thumbup:

Şöyle birkaç örnek vereyim :D

Resim
ResimResim

Hepsi birbirinden güzel, birbirinden zevkli

Rica ediyorum aklımı çelmeyiniz :lol:
İnsanoğlu insan..
Kullanıcı avatarı
krms

Mesaj krms » 26 Şub 2015, 15:31

zgnclskn yazdı:Bir de şu var model olarak baya beğendiğim, gerçi ben de altın tarzı renklere pek sıcak değilim ama rose olunca belki diyorum, bu model için gayet hoş duruyor yine de :) Siz sevebilirsiniz diye yolluyorum :) sarw010, yine presage serisi bir JDM

Resim

Size bir şey söyliyim mi, bu örnek benim zevkime çok hitap ediyor. Her geçen gün farklı farklı örnekler paylaşılıyor ve hepsi birbirinden güzel.Karar vermek çok çok zor. Acele etmek istemiyorum ama Japon kardeşimizde 1 haftaya dönüş yapıcak. Bakalım sonuç ne olucak bende merak içerisindeyim :)
İnsanoğlu insan..
Kullanıcı avatarı
krms

Mesaj krms » 26 Şub 2015, 15:33

zgnclskn yazdı:sarx017 ve bu son önerim sarw010 da lume de var, dress saatlerin çoğunda bulunan bir özellik değildir, o da aklınızda olsun ;)

İkiside çok güzel, çok estetik duruyor. Dediğim gibi teknik yanından çok anlamıyorum ama siz tavsiye ediyorsanız o konuda da aklımda hiç bir soru işareti kalmıyor. Bu modelleride listeye yazdım teşekkürler :)
İnsanoğlu insan..
Kullanıcı avatarı
krms

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: hellamer, MrPandül ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners