TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: IWC Aquatimer Edition Jacques-Yves Cousteau

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Model: IWC Aquatimer Edition Jacques-Yves Cousteau

Mesaj Clk » 15 Haz 2010, 21:40

2500 ilk Cousteau edition
2500 ikinci Cousteau edition
Galapagos edition olarak üretilmis. Limited olmasina dair herhangi bir bilgi yok.
Son saatte edition olarak üretilmis.

Baktilar limited edition bile satilmiyor. Limited'i kaldiralimda rezil olmayalim moduna girmisler.

Bu olaya bir cok örnek var ama ben bir tanesini vereyim de cokta saldiri moduna gecmeyelim.

http://www.reuterdiamonds.nl/en/offers.php?id=3&m=&type=1

yukaridaki linkte 1000 adet limitli IWC Ingenieur Automatic Edition Climate Action kafadan %35 indirimli ve son fiyat degil ben actim konustum :)

Ne demisti bir üyemiz... Hersey laf ile olsaydi :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 15 Haz 2010, 23:09

ıwc ler renklı guzel dıkkat cekıcı fakat hanı ozgun celık kordonlar ..dalgıcların olmazsa olmazı celık kayısları goremıyorum.Bır tane var onuda gormezlıkten gelıyorum.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 15 Haz 2010, 23:48

2fast, sadece celik kordon mu? Muhtesem komplikasyonlara imza atan firmanin 79XXX bazli mekanizmalarinin tamami ETA modifiye. Isim alakasi olmamasina ragmen alinip öyle konulmus :) Sen birde gercek dalgic saati sayip celik kordon ariyorsun :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 16 Haz 2010, 09:43

ayip olmasin diye artik o detaylara girmedim:)herkes oris degil base eta yazsin bosuna dememisler real watches for real people............:)))
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj adnanefe » 27 Tem 2010, 01:20

clk yazdı:2fast, sadece celik kordon mu? Muhtesem komplikasyonlara imza atan firmanin 79XXX bazli mekanizmalarinin tamami ETA modifiye. Isim alakasi olmamasina ragmen alinip öyle konulmus :) Sen birde gercek dalgic saati sayip celik kordon ariyorsun :)

Öncelikle 2000 metre su geçirmezliği olan bir saat bence gerçek bir Dalgıç saati. Bir diğer modeli Deep Two da bize derinliği mekanik olarak gösterebiliyor. Mekanizma konusuna gelince aslında birçok marka 7750 bazlı ETA mekanizma kullanıyor, ETA kullanmayan kaç tane firma var ki tamamen ticari kullanım amacı var.

Çelik kordon derken Yeni Aquatimer kolleksiyonunda çok çabuk değişen bir kordon tipi var. Aynı Cartier Roadster daki kolay çıkarıp takma fonkisyonunu upgrade ederek yapmış, ne de olsa aynı gruptalar. Satış konusunda da IWC Galapagos Edition her zaman vitrinlerde göremeyeceğiniz talebi olan bir saat. Yeni Jacques-Yves Cousteau edition da çok fazla talep görecek, henüz vitrinlerde yok ama aranılan bir saat olacak bence...
Kullanıcı avatarı
adnanefe

Mesaj Clk » 27 Tem 2010, 06:00

Adnanefe, öncelikle foruma hosgeldin.

Aslinda ilk paragrafinda ki son cümle benim burada anlatmak icin yirtindigim sey. ETA kullanmayan kac firma var ki? Ben ETA kullanmayan bir firmanin saatleri ile memnunum IWC sizlerin olsun :D

Deep Two ile ilgili detayli bilgiye bu viewtopic.php?f=12&t=2525&hilit=JLC+IWC linkten ulasabilirsin. Zaten bildigini tahmin ettigim detaylar mevcut.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj adnanefe » 30 Tem 2010, 00:59

clk yazdı:Adnanefe, öncelikle foruma hosgeldin.

Aslinda ilk paragrafinda ki son cümle benim burada anlatmak icin yirtindigim sey. ETA kullanmayan kac firma var ki? Ben ETA kullanmayan bir firmanin saatleri ile memnunum IWC sizlerin olsun :D

Deep Two ile ilgili detayli bilgiye bu viewtopic.php?f=12&t=2525&hilit=JLC+IWC linkten ulasabilirsin. Zaten bildigini tahmin ettigim detaylar mevcut.

Teşekkürler CLK,

IWC nin tüm saatlerini yakından inceleme fırsatım oluyor, bu sene SIHH' da yenilikleri inceleme ve ünlü ustaları Kurt Klaus ile tanışma fırsatım da oldu. Rolex ve diğerleri lafına katılıyorum çünkü İsviçre saatçiliğini bir piramit olarak düşündüğümüzde Rolex hiç bir zaman bu Piramite girmiyor ayrı bir yerde Rolex olarak geçiyor. Her ne kadar çok yakın bir geçmişe kadar Zenith el primero mekanizma kullansada Dünyanın en büyük prestij sembolü ve bir o kadar da sağlam aynı zamanda ticari boyutu açısından da tercih edilen bir marka.

IWC de şu anda fiyat-prestij-uzunömürlülük üçgeninde güzel bir yerde. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Kullanıcı avatarı
adnanefe

Mesaj Clk » 30 Tem 2010, 07:00

IWC prestij anlaminda tartisilmasi mantiksiz olan bir marka. Kim IWC sahibi olmak istemez ki? Ancak, tartisilmasi gereken fiyat ve kalite. Kimi modelleri (perpetual calender, portugueser, spitfire) bence rakipsiz olmasina ragmen fiyat anlamindaanlayamadigimbir firma. Perpetual calenderin (altin) 27.000 Euro'larasatildigi bir markette nasil olurda Big Pilot 11.000 Euro eder? Bu birinci nokta.

Ikinci nokta ise müsteri sikayetleri, internet üzerinde IWC kullanicilarinin markanin saglamligi ile ilgili ciddi sikayetleri var. Bu demek degildir ki her saat problemli. Tabii ki böyle birsey mantiksiz. Ancak, sirketin üretimde kalite cizgisi anlaminda ciddi problemleri oldugu acik.

Benim düsüncem su yönde... IWC gelecekte pazarda Rolex'e rakip olabilecek potansiyele sahip tek firma. Ancak, bunu basarabilmek icin yapmasi gereken cok yatirim var. Bu yolda ki ilk basarili adimlar atildi bile. Markaya özgü karakteristik bir tasarim yarattilar, ETA'dan yavas yavas el ayak cekiyorlar, Reklam politikalari basarili v.s. Diger önemli noktalar ise saglam ve dogru bir fiyat politikasi belirlemek, üretimde ki problemleri asmak ve markanin ikinci elini desteklemek. Bunlar basarildigi zaman Rolex basina büyük bir bela alacaktir.
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 28 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners