TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Certina DS Caimano Kutu A癟覺l覺覺 ve 襤nceleme

襤svi癟re ve Avrupa Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, 襤svi癟re Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii 襤svi癟re ve Avrupa retimi Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Certina DS Caimano Kutu A癟覺l覺覺 ve 襤nceleme

Mesaj zgnclskn » 14 ub 2015, 15:54

Forumla tan覺mama vesile olan saat tercih s羹recinin sonucu olarak ald覺覺m覺z Certina DS Caimano otomatik, May覺s ay覺nda d羹羹n hediyem olacak. D羹羹n hediyesi olma hali tercihimizi doal olarak tak覺m elbise saatlerine y繹neltti. Bu s羹re癟te quartzlardan otomatiklere doru kayan eilimim ise bana arada bir saat daha ald覺rd覺 ama sonunda as覺l amac覺m覺za da ulat覺k :)

Certina Swatch grup b羹nyesinde bir saat 羹reticisi, T羹rkiye'de pazarlamas覺 ve bilinirlii ayn覺 familyadan olan bir Tissot ya da Hamilton kadar fazla olmasa da kalite olarak onlardan aa覺 kal覺r yan覺 olduunu pek zannetmiyorum. 襤癟ilik gayet tatminkar, DS k覺saltmas覺n覺n i癟eriini oluturan Certina'n覺n kalite standartlar覺 her 羹r羹nlerinde en az 10 bar ge癟irimsizlik sunmalar覺yla sonu癟lan覺yor.

Tamam覺 癟elik olan kasa 38 mm 癟apa ve 10 mm y羹kseklie sahip. Boynuz aral覺覺n覺n 21 mm oluu kordon deiiminde ula覺labilirlik a癟覺s覺ndan biraz s覺k覺nt覺l覺. Benim saatim beyaz kadran 癟elik bilezikli bir versiyon. Her ne kadar 癟elik bilezii 覺k bulup beensem de 繹zellikle tak覺m elbise saatlerine deri kordonu daha 癟ok yak覺t覺rd覺覺m i癟in siyah deri bir kordon takt覺m. Fakat bu ie 癟ok zaman harcayamad覺覺m i癟in 22 mm bir kordon takmak zorunda kald覺m 21 mm bulamad覺覺m i癟in. Saatin bilekte hissiyat覺 gayet rahat, fazla b羹y羹k 癟ap sevmeyen biri i癟in boyutu da gayet uygun.

K羹癟羹k diyebileceimiz 38 mm 癟ap覺na ramen kasa ve kadran tasar覺m覺n覺n b羹t羹n羹 saati daha b羹y羹k alg覺lat覺yor diyebilirim. Fazla geni tutulmayan ve dik a癟覺ya daha yak覺n duran i癟 bezel bu etkide 繹nemli pay sahibi. Kadran覺n g繹bek k覺sm覺 ile indisler b繹lgesine uygulanan farkl覺 y羹zey yorumu saate sade bir 覺kl覺k kat覺yor. Ayn覺 modelin quartz versiyonunda olmayan bu detay bir klasman fark覺n覺n da ifadesi. Beyaz kadranl覺 versiyonlarda kullan覺lan kadran biraz mineli bir g繹r羹n羹me sahip. Kadranda 12, 3 ve 9 y繹nlerinde say覺l覺 g繹sterim tercih edilirken dier y繹nlerde 癟izgisel indis ve saat 6 y繹n羹nde tarih g繹stergesi konumland覺r覺lm覺. Okunurluk 羹st seviveyede, her ne kadar 癟ou tak覺m elbise saatinde olduu gibi bu saatte de lume bulunmasa da beyaz kadran覺n lo ortamlarda siyaha kar覺 b羹y羹k avantaj覺 olduunu s繹yleyebilirim. Saatin 繹n cam覺 da arka cam覺 da safir.

S羹slemesiz 25 tal覺 Eta 2824-2 mekanizma kullanan Caimano'nun rotoruna Certina markas覺 ilenmi. Saniye durdurma ve elle kurma 繹zelliklerine sahip olan ve 28800 bph da 癟al覺an mekanizma 38-40 saat dolaylar覺nda g羹癟 rezervi sunuyor. Hen羹z herhangi bir sapma testine tabi tutmad覺m ama k繹t羹 bir s羹rprizle kar覺laaca覺m覺 sanm覺yorum.

Sonu癟 olarak son d繹nemde distrib羹t繹r deiikliklerinden dolay覺 %50 dolay覺nda indirimle yakalad覺覺m Caimano, fiyat-performans olarak da 襤svi癟re otomatiklere giri yapmak i癟in gayet uygun bir f覺rsat yaratt覺. Saat&Saat'in ellerinde kalan son Certina 羹r羹nlerini bitirmeyi hedefledii bu d繹nemde orijinal kutu temin etmeme gibi bir durumlar覺 olabilecei konusunda beni uyaran Raven'a ayr覺ca teekk羹r ederim. Bu uyar覺 vesilesiyle 覺srarc覺 oldum ve saat orijinal kutusu ile elime ulat覺, g羹zel de bir defter hediye g繹ndermiler saolsunlar(tam da benim sevdiim ekilde 癟izgisiz :) )San覺r覺m art覺k fotoraflara ge癟ebiliriz, fotoraflar覺n ard覺na ikinci s羹rpriz incelememizle devam edeceiz :)

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

S羹rpriz saatimiz her taraf覺na bakmama ramen herhangi bir markaya rastlayamad覺覺m, bu sebeple sahte de olmayan kadran覺nda kedi bulunan bir saat :) Asl覺nda kadran覺n alt k覺sm覺nda birey yaz覺yor ama ben okuyamad覺m. Sevgilim biraz kedici olduu i癟in(4 kedimiz var) ge癟enlerde bir arkada覺m覺z bir yerlerde g繹r羹p hediye olarak alm覺. Asl覺nda pek saat kullanan bir insan deil ama 繹zenince ona da bir a癟覺l覺 yapal覺m dedik :) 襤ncelemeye gelirsek, saatin akrep ve yelkovan覺 var, tepe sayesinde ayar yap覺labiliyor, kasa plastik, arka kapakta her ne kadar 癟elik yazsa da onun da plastik olma ihtimali y羹ksek :) 襤ndis g繹sterimi ta gibi bieylerle yap覺lm覺, yani 12 tal覺 diyebiliriz. Cam覺 bombeli, ama 繹yle bildiiniz bombelerden deil, merkez k覺sm覺 y羹kseltilmi 羹癟genvari kesme y羹zeylerden oluan bir bombe, okunurluu bayaca zedeliyor :) Tarih g繹stergesi yok, fiyat performans oran覺 d羹羹n羹ld羹羹nde saati g繹stermesi bile mucize ama bunu gayet iyi baar覺yor, en az覺ndan imdilik :) Kedili sabahl覺覺 ve d繹vmesi eliinde muhteem bir kombin yakalayan sevgilim ve yeni saatinin fotoraflar覺 ise 繹yle;

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Ya: 40
Kay覺t: 07 Oca 2015, 10:33

Re: 襤kinci Otomatik Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj MaLi » 14 ub 2015, 16:03

LeLocle?
Kullan覺c覺 avatar覺
MaLi

Kay覺t: 03 Kas 2010, 22:17

Mesaj Anesthesia » 14 ub 2015, 16:21

FC moonface
zg羹r kalana kadar imza mimza yok
Kullan覺c覺 avatar覺
Anesthesia

Ya: 49
Kay覺t: 16 Kas 2012, 17:24

Mesaj MertYe » 14 ub 2015, 17:03

Marka tahmini orient model tahmini yok :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj zgnclskn » 14 ub 2015, 17:21

Konuyu 襤svi癟re Saat 襤ncelemelerine a癟覺p metin i癟inde de 襤svi癟re dress dememe ramen tahmininiz boa gitti MertYe :)
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Kay覺t: 07 Oca 2015, 10:33

Mesaj ErsinGS » 14 ub 2015, 18:05

visodate
Kullan覺c覺 avatar覺
ErsinGS

Ya: 60
Kay覺t: 10 Ara 2011, 00:05

Mesaj Clk » 14 ub 2015, 18:20

RW?
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj mosef » 14 ub 2015, 18:22

Certina Ds-1 :?:
Kullan覺c覺 avatar覺
mosef

Kay覺t: 02 Tem 2014, 21:42

Sonraki

D繹n TSF 襤svi癟re Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 24 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners