TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Koleksiyon Bir Hastalik Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Koleksiyon Bir Hastalik Mı?

Mesaj Anesthesia » 10 Şub 2015, 21:30

Hepiniz hastasınız :lol: :lol: :lol:
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj Clk » 10 Şub 2015, 21:55

Anesthesia yazdı:Hepiniz hastasınız :lol: :lol: :lol:

Anesthesia kurtar bizi :lol: :lol: :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj kilimanjaro » 10 Şub 2015, 22:14

Ya arkadaşlar yeni bir konu açmaktaksa burayla ilişkili bir sorun benimki ... ben bir kolleksiyoner değilde maymun iştahlıyım sanırım... son 2 senedir hırka delisiydim ... memlekette , başka yerlerde ne kadar hırka varsa topladım.Bu sene 2 kere hırka ya giydim ya giymedim.Saat hep taktım çocukluğumdan beri ama forumdan sonra ilgim acayip arttı ve saat almaya başladım.
Ama bir sorunum var ... her yeni aldığım saatten sonra diğerlerinden soğuyorum ... son aldığım saat gözdem oluyor.Yemin ediyorum saat kolleksiyonu yapan siz arkadaşlarıma çok özeniyorum.Allah yardımcım olsun ... geride kalan gariban saatlerime de yardımcı olsun.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Bg17 » 10 Şub 2015, 22:22

kilimanjaro yazdı:Ya arkadaşlar yeni bir konu açmaktaksa burayla ilişkili bir sorun benimki ... ben bir kolleksiyoner değilde maymun iştahlıyım sanırım... son 2 senedir hırka delisiydim ... memlekette , başka yerlerde ne kadar hırka varsa topladım.Bu sene 2 kere hırka ya giydim ya giymedim.Saat hep taktım çocukluğumdan beri ama forumdan sonra ilgim acayip arttı ve saat almaya başladım.
Ama bir sorunum var ... her yeni aldığım saatten sonra diğerlerinden soğuyorum ... son aldığım saat gözdem oluyor.Yemin ediyorum saat kolleksiyonu yapan siz arkadaşlarıma çok özeniyorum.Allah yardımcım olsun ... geride kalan gariban saatlerime de yardımcı olsun.

Kendimi garip hissetmeye baslamistim, neyse bana benzeyen biri varmis...:)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Bg17 » 10 Şub 2015, 22:23

Doktor soyleyince ciddiye almak lazim ;) ;)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj kilimanjaro » 10 Şub 2015, 22:24

Bg17 inan bende şimdi mutlu oldum kardeş :lol:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj AKadir » 10 Şub 2015, 22:51

Evet, evet, evet hastayız. Ama mutluyuz.
Yanlız hastalığın derecesini belirlemek lazım.

-Sahip olma,
-Daha fazlasına sahip olma,
-Daha fazlasına ve daha nadirine sahip olma,
-Daha fazlasına, daha nadirine ve daha eskisine sahip olma,
-Olgunlaşıp bilimsel, sanatsal özelliklere önem verme, veeeeeeeeee :
-Nirvana.

Ben kendimi daha ikinci aşamada görüyorum.
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj nicholaihel » 10 Şub 2015, 23:48

afl ilgi alanları nefis! sizin evde müze kart geçiyorsa görmek isteriz :lol:

afl yazdı:Bendeki durum hastalık, net olarak biliyorum.

Aynı MaLi gibi çocuklarımla ilgili çok şeyi saklıyorum. Her ikisine de birer kutu yaptım, bir sürü ilklerini koyuyorum. Her ikisi içinde daha onlar doğmadan ayrı ayrı tutmaya başladığım hala da uzun seyahatlerimde yazdığım günlükleri var. Evlendikleri gün kutularıyla beraber vermeyi planlıyorum.

Annemden bana kalan ve onun 1950'li yıllarda başladığı benim de 80 li yılların başına kadar postane aboneliği olarak devam ettirdiğim (eskiler bilir o zamanlar yeni seri pulları postane aboneliğiyle alırdınız) hala da arasıra ilgilendiğim bence oldukça önemli bir pul koleksiyonum var.

Yaklaşık 22-23 yıldır iş sebebiyle dünyanın bir çok yerine gittiğimden, hatta bazılarında yaşadığımdan, oralardan topladığım metal para koleksiyonum var. Bu tutku beni bu sefer de sikke koleksiyonuna itti, ona da başladım.

Eksiksiz bir Conan, Mister No, Martin Mystere (eski adıyla Atlantis) koleksiyonum var. Martin Mystere ve Mister No ya hala devam ediyorum. Zagor un ülkemizde çıkan ilk 67 cildine (Tay Yayınları) sahibim.

Dayım Gırgır'ı ilk sayısından itibaren almış ben de Oğuz Aral satıncaya kadar eksiksiz devam ettim. Hala da bir kaç mizah dergisini toplamaya devam ediyorum. Yine 1980 lerin ikinci yarısından itibaren Türkiye de çıkmış tüm karikatür albümlerini aldım ve almaya devam ediyorum.

Ve saatler....her türü bir başka güzel. Teknik olarak mikro mühendisliğin doruk noktası, estetik olarak çok çarpıcı. Aksesuar olarak bir numara ve her yere götürüp her zaman kullanabileceğiniz özel bir nesne. Üstelik bir tarihi, hikayesi ve kendi alanında kilometre taşı olmuş marka ve modeller olunca, uzak kalabilmek imkansız.

İşte bence koleksiyon da bu özelliklere sahip nesneler bütününe veya sadece beğendiğimiz şeylere sahip olabilmek ve aslında onun ve taşıdığı değer ile anlamının zaman içinde kaybolmasını engellemek için yaptığımız bir şey. Tamamen zevk ve tutku meselesi.

İlkel çağlardaki atalarımız avcılık ve toplayıcılıkla yaşarlarmış. Avcılık kısmını bilemem ama görülüyor ki TOPLAYICILIK çoğumuzun genlerinde devam ediyor :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Dorukeski, Eterna, Icarnaceast, kirpi, timeluxury ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners