TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SPC134P Tercihi Hakkında Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko SPC134P Tercihi Hakkında Yorum

Mesaj zgnclskn » 07 Şub 2015, 11:32

Forumda "orient otomatik mekanizmaların eta ve miyota ile karşılaştırma" başlığı ile paylaşılmış ingilizce bir makale var. Faydalanacağınızı düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj Architecte » 07 Şub 2015, 12:40

kampus yazdı:şuan celik mi ? yoksa deri mi karar veremedim .
Ayrıca sizin Tissot prs 516 'nın seri numarasını merak ettim ?
Orientleri saatciler tavsiye etmiyor otomatiklerini , alacaksan tissot al diyorlar .

Orient bir Japon markasıdır. Japonlar horologi konusunda üstünlüklerini kanıtlamışlardır. Teknik bilgi konusuna giremeyeceğim lakin nasıl bir eksisi olduğu hakkında bir fikrim de yok. Saatçilerin işine karışmak da istemem. Ayrıca ben hem Orient hem de Tissot kullanıcısıyım. Üç adet Tissot saatim olduğunu sürekli yazıyorum :D Millete gına geldi artık. Tissot elbette köklü bir marka ve diğer muadillerine göre fiyatı da uygundur. Benim PRS 516 saatim, t 044 614 21 05100 Katar seyahatinde almıştım. Türkiyedeki fiyatları konusunda bir bilgim yok, ama arada çok fark olduğunu biliyorum. Hem deri hem de çelik kordonla kullanılabiliyor lakin kasa çapı büyük olduğu için pek kullanmıyorum artık. Tissot quartz saatimi kullanıyorum ki çok gösterişli bir saattir. Işıkta mücevher gibi ışıl ışıl parlıyor öyle pahalı bir saat de değil. Bu forumda o kadar Tissot reklamı yaptım ki Tissot firması bana ödül vermelidir. Üye olur olmaz Tissot reklamlarına başladım :D Çünkü gene tissot saat aldığım bir seyahat dönüşünde sonra üye olmuştum.

Kısacası sevgili arkadaşım Orient de alırsan Tissot'da alırsan Seiko'da alırsan seni üzmezler zannedersem. Bugün ki tavsiyem, PRS 516 modelinden bir model alman. Bin liralık da var iki bin liralık da var. PRS 516 ların bütün modelleri güzel. Fotoğraflardan kalite pek belli olmuyor. Eline alıp koluna taktığında ayrıcalığını farkediyorsun. Forumda PRS 516 larin detaylı anlatımları olmalı diye biliyorum. Bu kadar reklam yeter zannedersem. :D Bu arada şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Saat magazası sahibi, ya da bir ithalatçı firma saahibi değilim; yani sizi yönlendirmiyorum. Kullanıcı olarak tavsiye ediyorum. Bunu da eklemiş olayım.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj zgnclskn » 07 Şub 2015, 13:41

Çelik ve deri karasızlığınıza dairse ikisine de uyacak bir saat tercih edip, ki bazı modellerin hem çelik hem deri versiyonları da mevcut, çelik alırsınız. Sonrasında deri ile değişim yapmak, çeliği sonradan takmaya göre daha mantıklı geliyor bana
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj kampus » 08 Şub 2015, 15:30

mermertaş yazdı:
kampus yazdı:şuan celik mi ? yoksa deri mi karar veremedim .
Ayrıca sizin Tissot prs 516 'nın seri numarasını merak ettim ?
Orientleri saatciler tavsiye etmiyor otomatiklerini , alacaksan tissot al diyorlar .

Merak ettim neye dayanarak Orient otomatik önermiyorlar

bilmiyorum neye dayanarak öyle söylüyorlar , benimde teknik bilgim fazla olmadıgı için üstelemedim.
Kullanıcı avatarı
kampus

Mesaj kampus » 09 Şub 2015, 17:32

zgnclskn yazdı:Çelik ve deri karasızlığınıza dairse ikisine de uyacak bir saat tercih edip, ki bazı modellerin hem çelik hem deri versiyonları da mevcut, çelik alırsınız. Sonrasında deri ile değişim yapmak, çeliği sonradan takmaya göre daha mantıklı geliyor bana

Niyetim ilk olarak çelik almak , dediginiz gibi sonradan deri daha mantıklı geliyor.
Kullanıcı avatarı
kampus

Mesaj kampus » 09 Şub 2015, 17:35

Biraz araştırmalarım dogrultusunda quartz saatlere daha sıcak bakıyor gibiyim , mekanik saatlerin geride kalması .
Ayrıca quartz saatlere baglı olmaları şimdilik sıcak gelmiyor bana. Kafamda bir soru işareti daha mevcut kinetixlerin quartz'a göre daha uzun ömürlü olması sanırım. Şimdilik bir iki model begendim seiko ve tissot arasındayım.
Kullanıcı avatarı
kampus

Mesaj kampus » 12 Şub 2015, 07:45

kineticler hakkında öneriniz var mı acaba ?
Otomatiklere sonrasında geciş yapmak istiyorum.
Kullanıcı avatarı
kampus

Mesaj kampus » 13 Şub 2015, 12:15

anlaşılan otomatik saatten vaz gectigim için kimse yardımcı olmayacak , teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
kampus

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners