altıkırkbeş » 08 Şub 2015, 06:20
İlk saatim replika bir breitlingdi 5 sene once almıstım ama o zamanlar replika ne gercek ne bilmiyordum,saati uzun sure kullandım uzerinde marka olmasa da kullanırdım, sonra saatleri öğrenmeye başladım bu forumla beraber, replikaya da ilgim arttı,hep almak istedim ama sonra vazgeçtim gittim bir invicta aldım, hemen sıkıldım her gun replika saatlere bakmaya devam ettim, param vardı ama gittim parnis aldım gmt fonksiyonu için nefsimi köreltmek için ( ki parnislerle ya da bu tarz saatlerle replikaların bi farkı var mı sanmıyorum açıkcası çünkü forumda bir büyüğümün dediği gibi aynı fabrikada yapılıp birine panerai yazılıyor diğerine parnis). Sonra şunu farkettim replika saatlere bakmam benim nefsimi köreltiyodu internet üzerinde,sonra yenilerde bir tane orient aldım gerçekten çok güzel bir saat. Neden replikalara bakıyorum, çünkü o saatin orjinali beni cezbediyor fiyatı hariç,nefsimi köreltiyorum. Gidip hiç bir zaman da almam replika,ama fake insanlar fake saat takar mottosundan dolayı değil,onun orjinal olmadığını kendimiz biliyoruz ya çok derin bir vicdan azabı ve rahatsızlık verir,o kaliteyi hissedemedikten sonra bir anlamı yok, biri farkederse diye utanmamız var( ki bence en önemlisi bu).