TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Orient Otomatik Mekanizman覺n Eta ve Miyota ile Kar覺lat覺rma

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Otomatik Mekanizman覺n Eta ve Miyota ile Kar覺lat

Mesaj SemsalGS » 01 ub 2015, 21:37

Orient i癟ok 繹ncelerden beenen biri olarak star koleksiyonu ile tan覺inca beenim tavan yapti.
submarinerdan aldigim tatmine 癟ok yak覺n bir tatmini orient star dan alabiliyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
SemsalGS

Ya: 54
Kay覺t: 22 Oca 2013, 00:11

Mesaj manil » 01 ub 2015, 22:49

Resim

Ge癟tiimiz g羹n 370 TL'ye ald覺覺m bir saat, Orient Bambino.. Detayl覺 bir kutu a癟覺l覺覺 yapaca覺m ama ilk etapta g繹rd羹klerimi s繹yleyeyim...

Rolex'imi al覺rken belirttiim 羹zere, vintage bir swiss al覺p uzunca bir s羹re saat olay覺na ara verecek idim... Bunun i癟in gittiim saat癟ideki swissler beni kond羹syon a癟覺s覺ndan maalesef ikna edemedi, bunda saatlerin sa覺n覺n solunun deitirilmi olmas覺 ve bu hususun sorulmad覺k癟a bana s繹ylenmeyiinin de etkisi var. Derken, baka bir saat癟ide Orient Bambino'yu g繹rd羹m. g羹zel bir saat. Bu yaz覺y覺 okumadan 繹nce Orient'e kar覺 biraz 繹n yarg覺m覺n olduunu da kabul edeyim.

Zaman tutmas覺nda -5 sn ile fena say覺lm覺yor.

Kadranda Tissot Visodate yazsa fiyat direkt *2.5 olacak halbuki.

Visodate de kulland覺m, g羹zel saat k繹t羹leyemem hi癟 bir ekilde ama aradaki fiyat fark覺 biraz enteresan geliyor.

Orient'in bence (markaya yabanc覺 birisinin bak覺覺 belki daha objektif olur) en b羹y羹k kayb覺 kadran tasar覺m覺nda (bambino hari癟).

ou modelinde yer alan kadranlar 癟ok alacal覺 bulacal覺 ve karma覺k. Bu t羹r kadranlar da saati basitletiriyor sanki.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj zgnclskn » 02 ub 2015, 00:57

Kadran tasar覺m覺 konusuna kat覺l覺yorum san覺r覺m, daha sade olan baz覺 kadranlar覺nda da indisleri kaba bulduum oluyor. Aslanl覺 logolar覺n覺 da pek beendiimi s繹yleyemem ama elbet bu eksilere ramen 羹r羹n gam覺ndan g羹zel 羹r羹nler denk getirmek m羹mk羹n zevke g繹re. Bambino vintage tasar覺m覺yla ho bir 羹r羹n, onun haricinde symphony modelini de g羹zel buluyorum, bir de beendiim ve tasar覺m olarak farkl覺 duruuyla genel orientler i癟inde s覺yr覺lan disk var 繹zellikle houma giden. Onda da mesela kadran daha sade ve oranlar覺 daha oturmu, derinlii olsun sandvi癟 yap覺s覺 olsun 羹r羹n gam覺n覺n genelinden farkl覺 bir yerde bence. Diskin renkli yap覺s覺na lumede 癟ok yak覺覺rm覺 bence neden yapmam覺lar bilmiyorum. Her hal羹karda orienti elinize ald覺覺n覺zda, bileinizde denediinizde bence gayet tatminkar, kalite hissi veriyor. Tabi bu noktada hen羹z k覺yaslama yapabilecek saat g繹rg羹s羹ne sahip deilim o ayr覺 :) Starlarda ise bir iskelet modeli var mesela san覺r覺m gam覺n en pahal覺 par癟as覺, bence iskelet olarak o da gayet ho bir saat ki iskelet ii zor zanaat.
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Ya: 40
Kay覺t: 07 Oca 2015, 10:33

Mesaj zgnclskn » 02 ub 2015, 01:03

Bir de orient markas覺na yabanc覺 birini bulmak biraz zor gibi. Yani saat t羹rkiye piyasas覺nda uygun fiyatl覺 politikas覺yla da bayaca yer edinmi. Belki bu durumun da genel manada olumsuz bir alg覺s覺 vard覺r, pek kaale al覺nm覺yor gibi geliyor bana. ou insan覺n bir ilk izlenimi var ve pek y羹ksek puanl覺 bir izlenim deil gibi, oysa tan覺y覺p incelendik癟e daha 癟ok 覺s覺n覺lan bir marka gibi duruyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 02 ub 2015, 01:15

Raven 羹stad覺m, hem otomatik hem kurmal覺 mekanizmalar覺n kullan覺lmaya balayaca覺ndan bahsetmisiniz yukar覺larda, var m覺 halihaz覺rda b繹yle bir 羹r羹nleri ya da ne zaman devreye alacaklarm覺 bu yeni mekanizmalar覺?
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Mesaj MaLi » 03 ub 2015, 20:49

hem otomatik hem kurmal覺 uanda kullan覺l覺yor bendeki mforce beast 繹yle. 40N5A second hack ve manuel kurulabiliyor
Kullan覺c覺 avatar覺
MaLi

Kay覺t: 03 Kas 2010, 22:17

Mesaj zgnclskn » 04 ub 2015, 01:31

H覺mm o zaman kurma ve hackin 羹r羹n gam覺na daha da yayg覺nlat覺r覺laca覺ndan m覺 bahsediyoruz acaba, incelemedim ama starlarda da halihaz覺rda b繹yle olsa gerek
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Mesaj raven » 04 ub 2015, 01:54

zgnclskn yazd覺:Raven 羹stad覺m, hem otomatik hem kurmal覺 mekanizmalar覺n kullan覺lmaya balayaca覺ndan bahsetmisiniz yukar覺larda, var m覺 halihaz覺rda b繹yle bir 羹r羹nleri ya da ne zaman devreye alacaklarm覺 bu yeni mekanizmalar覺?

bu sene getireceklermi. :thumbup:
D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
Kullan覺c覺 avatar覺
raven

Ya: 54
Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: delay, Mtn ve 272 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners