TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1500 TL Bütçeli İlk Otomatik Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

1500 TL Bütçeli İlk Otomatik Önerisi

Mesaj ckahraman » 28 Oca 2015, 12:56

Merhabalar,
Moda saat bakarken otomatik saatlere yöneldim. Forumda okudukça da moda saatlerden soğudum.
Orient, bulova gibi ulaşılabilir fiyattaki saatlere bakmaya başladım.
Bu arada bir de moda saatlerden emporio armaninin otomatiğine denk geldim. Mekanizmasının ne olduğunu dahi öğrenemedim ama saat hoşuma gitti. Bu saatle ilgili yorumunuza da merak ediyorum.
Beğendiğim saatler genellikle mekanizmanın gözüktüğü "open heart" ya da "skeleton" saatler.
Düz klasik saatleri çok beğenemiyorum yaşıma ağır kaçtığını düşünüyorum (27 yaşındayım) , bu yüzden Tissot le locle gibi saatlere hiç ısınamadım. Bu fiyata kadar olan benzer tarz önerileriniz olursa sevinirim. Ya da yanlış yoldaysam nasıl bir ilk otomatik alınmalı anlamında da önerilere açığım.(ikinci ele mi yönelmeliyim ? Ya da mekanizmanın gözükmesi hoşuma gidiyor ama bu durumda da çeşitlilik azalıyor ve fiyat artıyor gibi bir durum da var, bu takıntıdan vaz mı geçmeliyim ?)

Aşağıda beğendiğim saatlerden birkaç örnek;

Emporio Armani AR1414
https://www.campanolashop.com/saat/Emporio-Armani/AR1414/PD

Bulova 98a118
http://www.istanbulbilisim.com.tr/98a118-bulova-erkek-kol-saati-en-ucuz-fiyatlari,65476.html#ProductTechnicalProperties

Orient FFT01001W0 Otomatik
http://www.ozensaat.com/p-13733-Orient-Orient-FFT01001W0-Tam-Otomatik-Kurmali-Safir-Cam-Kol-Saati-OZENSAAT-IZMIR-.html

Bir de İstanbul'da Orient veya Bulova marka saatleri canlı görebileceğim ve nakite daha uygun fiyata satın alabileceğim mağaza önerebilir misiniz, Üsküdar Fazıl Usta varmış bildiğim kadarıyla, bunun dışında öneriniz olursa sevinirim.

Yardımlarınız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ckahraman

Re: 1500 TL Bütçeli İlk Otomatik Önerisi

Mesaj Tgm » 28 Oca 2015, 15:20

Hamilton Jazzmaster Open Heart olabilir mi?

Resim
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj ckahraman » 28 Oca 2015, 15:46

Hamilton Jazzmaster Open Heart'ı ben de çok beğenmiştim ama sıfırını bulamadım, 2. eli de forumda daha yeni satılmış bir daha denk gelir mi bilemedim. Hamilton'ın diğer otomatikleri de belirlediğim tutarın epey üstünde.

Bunun dışında başka bir sorum var, anladığım kadarıyla İsviçre markaları (özellikle otomatiklerde) hep tercih sebebi, benzer fiyat aralığındaki (1000-2000 diyelim) daha modern (niyeyse kronograflılar daha modern geliyor gözüme) Orient ya da Seiko yerine basit tasarımlı bir İsviçre otomatiği (Certina, Tissot vb.) mi tercih edilmelidir ?
Kullanıcı avatarı
ckahraman

Mesaj ermansire » 28 Oca 2015, 16:43

Frederique Constant'lara bakın.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj raven » 29 Oca 2015, 00:49

Bulova ve orient çok şık görünüyor. kalite ve dayanıklığı ile sizi üzmez. frederique costant saatler narin saatlerdir fakat prestijli ve şık saatlerdir.
Sirkeciye giderseniz bu markaları kolunuzda deneyebilirsiniz :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj nicholaihel » 29 Oca 2015, 03:04

@raven fc narin derken dayanıksızlık mi kastediyoruz? Beğendiğim modelleri var da, bilinen bir problemi mi var markanın sormak istedim.
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Mesaj raven » 29 Oca 2015, 03:16

dayanıksız değil narin yani bir diver gibi değil. kullanırken ona göre kullanmak lazım. çok iyi saatlerdir :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj ckahraman » 29 Oca 2015, 10:26

Tahmin ettiğim gibi emporio armaninin esamesi okunmadı :)
Orientleri epey beğendim çok da çeşit var, beğendiğim modeller bulunursa kararım Orient olacak galiba.
Forumdaki bir yazıdan mekanizmasını kendi imal ettiğini de öğrenince daha da bir hayran oldum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
ckahraman

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 62 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners