TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dört Büyük Komplikasyon

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dört Büyük Komplikasyon

Mesaj Cct » 26 Oca 2015, 02:19

afl yazdı:
Cct yazdı:AP Grande Complication'ı eklemiştim ki Torubillion olmadığını hatırladım :(

Evet ben de ilk AP, PP, AL&S, Breguet ve JLC nin Grande Complication larına bakmıştım. Sonra Greubel Forsey, Girard Perregaux gibi markalara da baktım. 3 komplikasyonu kullanmışlar ama dörtlü bulamadım. Galiba Franck amcam bunu deneyen tek çılgın.

Bencede, zaten fiyata da yansıtmış :lol:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj afl » 26 Oca 2015, 02:32

Cct yazdı:
afl yazdı:
Cct yazdı:AP Grande Complication'ı eklemiştim ki Torubillion olmadığını hatırladım :(

Evet ben de ilk AP, PP, AL&S, Breguet ve JLC nin Grande Complication larına bakmıştım. Sonra Greubel Forsey, Girard Perregaux gibi markalara da baktım. 3 komplikasyonu kullanmışlar ama dörtlü bulamadım. Galiba Franck amcam bunu deneyen tek çılgın.

Bencede, zaten fiyata da yansıtmış :lol:

Cct teşekkür ederim. Sorumun ilk bölümüne deva oldunuz. Böyle bir saat yapılmış.
Fakat neden başkaları, özellikle de büyük markalar bunu denememiş ve denemiyorlar bu merakım hala gitmedi.
Sebebin fiyat olduğunu düşünmem, 2014'te Patek de 5175 e o fiyatları koydu. Başka örnekler de var zaten.
Tolgi06 nın dediği gibi acaba teknik olarak aksaklık mı çıkıyor. Patek gibi meydan okuyucular veya AL&S gibi mükemmeliyetçiler niye bu işe bulaşmamış bir sebebi olmalı.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Cct » 26 Oca 2015, 02:56

Saati takılmaz derecede büyüteceğinden olabililir :roll:

Zaten bu kadar komplikasyon mevcutken birde tourbillion kafesi için yer açmak büyük bir tasarım zorluğu olmalı.

Saatin nadirliğinden dolayı doğru düzgün bir fotoğraf bulamadım fakat bu örneğe bakacak olursak takılacak gibi değil.

Resim
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: Dört büyük komplikasyon

Mesaj Jazz » 26 Oca 2015, 10:09

Cct yazdı:Franck Muller Aeternitas Mega 4 var :D

Resim

Saydıklarınızla beraber bünyesinde tam 36 komplikasyon barındırıyor. Liste fiyatına Afrika'da ülke satın alınabilir sanırım :roll:

$2.7M :o

Arkadaş bu kadar karmaşık bir kadranda saati nasıl okuyoruz? Ben çözemedim :lol:
Kullanıcı avatarı
Jazz

Mesaj BarisFB » 26 Oca 2015, 10:43

afl, siz söyleyince merak ettim bende gerçekten de büyük markalarda yok...ilginç :shock:
Ben sanki Audemars Piguet'nin Jules Audemars ve Tradition serilerinde var gibi hatırlıyordum ama ya Repeater / Chrono / Tourbillion ya da Repeater / Chrono / Perpetual Calendar şeklinde

Patek 5208'de de tourbillon var diye hatırlıyodum - o da yokmuş :lol: Orda da ya 5208'de Repeater / Chrono / Perpetual Calendar ya da 5207'deki gibi Repeater / Perpetual Calendar / Tourbillon şeklinde :shock:

Yani parayı denkleştirdim alıcam desen bulamıyosun şöyle bi saat :lol: :lol: :lol:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj afl » 26 Oca 2015, 11:28

BarisFB yazdı:Yani parayı denkleştirdim alıcam desen bulamıyosun şöyle bi saat :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

Yok yok, parayla da saadet olmuyormuş işte gördük :D :D
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Clk » 28 Oca 2015, 16:06

Frank Muller'in ortaya cikarttigi eser saat sanati adina cok önemli ama...

Repeater ile Chronograph'in ayni kasa icerisinde olmasinin gerkliligini yada mantigini kim aciklayabilir? Bu iki komplikasyonun hitap ettigi kitle bastan zit! Chronograph isteyen yada ihtiyac duyan repeater'a ihtiyac duymaz repeater'a ihtiyaci olan ise chronograph'i durduruncaya kadar zaten bir dakika gececegi icin yaptigi ölcümün anlami kalmaz :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 28 Oca 2015, 16:08

ya hepsini gectim, saati okumak bile imkansiz...

bir de az daha kassa buyukluk olarak big ben e rakip olabilirmis...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 28 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners