TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Almayacak Kadar Zengin Olmamak

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Almayacak Kadar Zengin Olmamak

Mesaj MelihGS » 26 Oca 2015, 02:01

Evet doğru okudunuz. "Rolex almayacak kadar zengin değilim" diye düşündüm bugün. Bir tek bütçem var ve ikinci elde en az değer kaybedecek olan Rolex. Başkaca bir marka aldığımda sermayemden harcamış oluyorum. Ancak Rolex alırsam sermayemi önemli ölçüde korumuş oluyorum. Doğru mu?

Dolayısıyla paramı Rolex dışında bir saate harcayacak kadar zengin değilim.

Doğru bir düşünce mi sizce? :D
Kullanıcı avatarı
MelihGS

Re: Rolex almayacak kadar zengin olmamak

Mesaj Aleksey » 26 Oca 2015, 02:06

Belki Panerai de bu güvenli tercih mevzusuna girebilir. Tabii ki bir rolex olamaz. Ama bence doğru bir bakış açısı.
Kullanıcı avatarı
Aleksey

Mesaj Cct » 26 Oca 2015, 02:09

Bence değil. Zaten Rolex sahibi olmakta çok mühim bir şey değil.

Almadığınızda göre o kadar istememişsiniz demektir, yoksa bütçenizin olduğunu söylüyorsunuz. Ayrıca zenginlik saate ayrılan bütçeyle değil nasıl yaşadığınızla alakalıdır :thumbup:

Bir şeyi satın almadan önce satmayı düşünmekte bizim milletimize has bir durum heralde :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Aleksey » 26 Oca 2015, 03:03

Cct yazdı:Bence değil. Zaten Rolex sahibi olmakta çok mühim bir şey değil.

Almadığınızda göre o kadar istememişsiniz demektir, yoksa bütçenizin olduğunu söylüyorsunuz. Ayrıca zenginlik saate ayrılan bütçeyle değil nasıl yaşadığınızla alakalıdır :thumbup:

Bir şeyi satın almadan önce satmayı düşünmekte bizim milletimize has bir durum heralde :D

Satmak olarak değil, olası bir ihtiyaç durumunda veya hevesini alıp sıkıldığında tekrar elden çıkarma durumunda kolay nakde dönüşmesini kastediyor arkadaş anladığım kadarıyla. Az zarar etmek istemekte bir yanlış görmüyorum. Yabancı forumlarda da, hatta burada bile safe bet saatler yerine daha niş daha butik saatler alırken resale value bir çok üyenin kafasında soru işareti oluyor. Aklıma gelen örnekleri Breguet, Blancpain FF, F.P Journe vs. Arkadaş da 50 bin liraya saat alıp canım sıkıldığında 20 bin liraya elden çıkaracak kadar zengin görmüyorum kendimi demek istemiş gibi anlıyorum ben mesela. Rolex örneğini ele alırsak bu kapsamda Rolex bir saati 20 bin liraya alırsın, 18bin liraya elden çıkarırsın.

Elindeki parayla en iyisini, en az zarar edecek şekilde almak sanmıyorum bir tek milletimize has olsun.

Not: Fiyatlar, rakamlar gece gece farazidir.
Kullanıcı avatarı
Aleksey

Re: Rolex Almayacak Kadar Zengin Olmamak

Mesaj Cct » 26 Oca 2015, 03:19

Bu değer hususu gayrimenkul gibi hayatı direkt etkileyecek konularda önemli olabilir fakat saat bir zevktir, lükstür, çokta lazım değildir.

Bu 500 lirada olsa aynı 50000 lira olsa da.

Satarken değer kaybetmeyi bu kadar düşünmek hobiyi, zevki öldüren bir unsur. Bence bir saate 20K ve benzeri rakamları verebilen birisi için kaybedilecek 5 - 10 K bu kadar önemli olmamalı. Eğer bu rakamlar bu kadar sarsıcı oluyorsa da öncelikler sorgulanmalı.. Birde değer kaybı konuşulurken nasıl bir değer kaybından bahsediliyor? Malum ikinci el satıcıların biçtiği değer mi? Satmayı bilen farklı mecralarda her türlü az kayıpla satışını yapar.

En iyisi göreceli bir kavram. En iyi saat satarken değerini en çok koruyan değildir. Arsa alır gibi saat mi alınır :) Gerçi bu sadece saatle sınırlı kalmıyor. Sokaklar beyaz Golf'lerle C sınıfı Mercedes'lerle dolu.

Kar etmek isteyenlere Çatalca ve Tekirdağ'dan tarla almalarını önerebilirim, zor durumda elden çıkartmak bir yana her hafta en az 1 emlakçı arıyor :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Caner1983 » 26 Oca 2015, 08:04

ben katılıyorum zenginde değilim ve rolexden başka bir modelde aklımda yok tam bütceyi biriktirdik derken frangın azizliğine geldik orasıda ayrı bir konuda sonuç olarak insanın değer kaybetmeyen bir marka almak istemesi kadar doğalı yok. tabiki bide rolex sadece para kaybetmemek için tercihim değil onu istiyorum başkasını istemiyorum kıymetlimisssss..............:)
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Jazz » 26 Oca 2015, 09:55

Yeterli sabırla bir çok saat markası söylenilen ve yaşanılan kayıplardan çok daha az kayıpla satılabilir diye düşünüyorum. biz millet olarak aceleci bir milletiz. İlanı koyduğumuz an gitmesini bekliyoruz. Araba, arsa, ev... Ne olursa olsun tavrımız bu.. Ayrıca sonuçta saat bir tüketim malı.. Değer kaybı kaçınılmaz..bunu en aza indirmek de sabır ve doğru fiyat belirlemek ile ilgili bence..
Kullanıcı avatarı
Jazz

Mesaj manil » 26 Oca 2015, 10:15

Kendi adıma şöyle ifade edeyim, sürekli al-sat yapılarak uğranılan zarara katlanmak yerine bir kez alıp en iyisini almak (ki bu Rolex olur, Panerai olur, kişinin kafasındaki saat her neyse o olur) bu tür alış satış zararlarından kurtulmanın en makul yolu bence de.

Bende kendi bütçemi hafiften zorlayıp Rolex sahibi oldum ve büyük bir aksilik olmazsa elden çıkartmayı ya da "sıfır saat" olarak başka bir saate kaynak aktarmayı v.s. düşünmüyorum. Dolayısıyla, "bir gün nasılsa alırım" mantığı ile sürekli erteleyip orta sınıf saatleri kısa süreli al-sat yapmaya son verdim. Ha, sonuçta bu hobidir, v.s. ama kişi için çok önem taşıyorsa, bence bir kez alıp en iyisini almak ve sonrasında defteri kapamak en ekonomik çözüm olabilir.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kogan ve 226 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners