TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

Mesaj coparan » 22 Oca 2015, 19:27

Yazd覺klar覺n覺z覺 okudum, peki gelir seviyesine g繹re saat al覺m覺n覺 s覺n覺rlamayla ilgili ne d羹羹n羹yorsunuz? Ayl覺k geliri 10000 olan birisinin AP chrono almas覺 israfm覺d覺r sizce? yada 5000 geliri olan覺n rolex takmas覺 繹zentiye g繹sterie girermi?
Kullan覺c覺 avatar覺
coparan

Ya: 48
Kay覺t: 24 ub 2011, 19:24

Mesaj Architecte » 22 Oca 2015, 19:38

Fiyat覺 y羹ksek saat kullanman覺n gelir seviyesi ile bir ilgisinin olduunu d羹羹nm羹yorum. Dier konularda olduu gibi, saat kullanmak fark覺ndal覺kla ilgilidir. u anda kolumda fiyat覺覺 olduk癟a d羹羹k vintage orient var. Bunun yan覺nda pahal覺 say覺labilecek saatim de var lakin kullanmak istemiyorum. Salt pahal覺 diye saat alanlar da var, ama saat kullanma k羹lt羹rleri pek yoktur.

Konu d覺覺 olacak ama, nas覺l ki, g羹zel yaamak, tatil yapmak, doal davranmak bir k羹lt羹rse saat kullanmak da bir k羹lt羹rd羹r bana kal覺rsa. Hen羹z tatil yapmam覺 geliri y羹ksek 癟ok aile biliyorum. Bunun yan覺nda bizim gibi geliri d羹羹k fakirlerin her sene tatil yapmas覺n覺n izah覺 ne olabilir, gelir seviyesi mi elbette hay覺r! Tatile para verilir mi, bu karda k覺ta Uludaa 癟覺k覺l覺r m覺, ne gerei var' diyen geliri y羹ksek kimselerin kolunda 癟ok pahal覺 saat olmas覺n覺n bir anlam覺 da yoktur zannedersem. Biz saat izofrenleri saate pahal覺 m覺 deil mi diye bakm覺yoruz ger癟i de...) Markas覺 modeli nedir, otomatik mi quartz m覺 diye bak覺yoruz yan覺lm覺覺yorsam ;) yle deil mi?
Tecr羹be, hayatta yediimiz kaz覺klar覺n toplam覺d覺r'
Kullan覺c覺 avatar覺
Architecte

Ya: 52
Kay覺t: 11 Nis 2014, 00:56

Mesaj kilimanjaro » 22 Oca 2015, 19:44

memojan tebrikler ... d羹羹ncelerimi okurcas覺na yazd覺n.Konu imdi daha anlaml覺 olmaya balad覺. :thumbup:
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj raven » 22 Oca 2015, 19:51

alpkop yazd覺:Bu konuya forumda rastlayamad覺m yada g繹remedim, kendi aram覺zda, m羹terilerimle yada arkadalar覺mla bazen bu konu a癟覺l覺r, ayl覺k gelire g繹remi saat tak覺l覺r yoksa bir zevktir g羹c羹n yettiince en iyisini markalas覺n覺 takabilirsin gibi bir polemik s羹r羹p gidiyor aram覺zda, sizlerinde fikrini almak isterim, yaad覺覺n覺z ehir yada 癟al覺t覺覺n覺z ortam l羹ks marka takmaya m羹sade ediyormu? Yoksa mahalle bask覺s覺na maruz kal覺yormusunuz? :-)

Aya覺n覺 yorgan覺na g繹re uzat da saat markas覺 olduu s羹rece hangi markay覺 takarsan tak :thumbup:
D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
Kullan覺c覺 avatar覺
raven

Ya: 54
Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31

Mesaj Clk » 22 Oca 2015, 20:33

Bir cok farkli fiyat klasmanindan saate sahip birisi olarak bu soru bana "Neden Mizah?" sorusunu cagiristirdi! :thumbup:

Her sahis kendine 繹zel 繹nceliklere sahiptir. Bu 繹ncelikler kisinin harcamalarina y繹n verir. Alinan 羹r羹n yada yapilan yatirim ne olursa olsun "bedelini elden aldim" tarzinda tuvalet kagidi 羹zerine yazilmis ve imzalanmis bir abs羹rtl羹k olmadigi s羹rece kimseyi ilgilendirmez.

Gelir durumu tabii ki bu noktada belirleyici bir unsur. rnek asgari 羹cretli birinin kalkipta FP Journe almasi gibi bir durum s繹z konusu olamaz ama g繹nl羹nde mekanik bir saat yatiyorsa (benim de cok sevdigim) Seiko 5 neden olmasin?

Bir de olaya diger taraftan bakin! Gelir durumu yeterli olmasina ragmen sevdigi saati (metal alerjisi v.s.) arabayi (cocuk, k繹pek v.s.) alamayan insanlar da mevcut. zetle : Para 繹nemli bir etken ama belirleyici tek unsur degildir.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Bg17 » 22 Oca 2015, 22:00

Bu bir hobi ve zevk meselesi.

Alinabilecek en ust saate dogru yola cikmak bence dogru degil, kisisel olarak tatmin eden karakterini yansitan, takani mutlu edecek bir saat olmasi onemli.

Ben luks olarak degerlendirdigim icin, tamamen ihtiyac fazlasi, hic bir yasama gereksinimini eksik birakmaycak bir tutari harcamak gerekiyor. Yatirim, deger kazanacak gibi dusunceler tamamen insanin kendini kandirmasi.

Ayrica su ana kadar aldigim en pahali saatler en mutlu etti gibi bir dusunce tamamen yanlis.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj coparan » 22 Oca 2015, 22:10

garip bir durum var, panerai'den 繹rnek vereyim, bu marka malum bir rolex gibi pop羹ler ve yayg覺n bir bilinirlilie sahip deil T羹rkiyede. rolex her gelir seviyesi kesimin bildii ve gerektiinde bir stat羹 belirtmek i癟in kulland覺覺 marka...

Panerai tak覺pta gittiim ortamdaki zatlar, zaten bu markan覺n varl覺覺ndan haberdar olanlar genelde. Bu nedenle '癟akmam覺' sorusuna maruz kalmayabiliyorum, ama yine ayn覺 gelir seviyesine sahip bir baka grup, 癟akmam覺 diye sorabiliyor. bu grupta panerai'nin varl覺覺ndan haberdar. bahsettiim mahalle bask覺s覺 bu asl覺nda. bunun 繹n羹ne ge癟mek u an zor. 癟羹nk羹 bu saat k羹lt羹r羹 bizde yeni geliiyor, daha dorusu markal覺 羹st segment saat k羹lt羹r羹 diyelim.

Bu nedenle konuyu a癟t覺m beyin f覺rt覺nas覺 olsun diye, cevaplar覺n覺 bilip bilmemem 繹nemli deil, herkesin g繹r羹羹 癟ok 繹nemli.
toplumun bak覺 a癟覺s覺n覺 ve deerlendirme kriterlerini merak ediyorum, rahat癟a ve 癟akmam覺 gibi can s覺k覺c覺 ithamlara maruz kalmadan saat takmak i癟in ne yapmak gerekir?
Kullan覺c覺 avatar覺
coparan

Ya: 48
Kay覺t: 24 ub 2011, 19:24

Mesaj MaLi » 22 Oca 2015, 22:21

Cct yazd覺:Bence odak noktas覺 s羹rekli en iyisine ulamak deil genel bir saat sevgisi olmal覺. Nihayetinde bu bir hobi, gereklilik deil. Bir 羹st seviyeye ge癟eceim diye h覺rslanman覺n pek bir manas覺 yok. Zaten saat d羹nyas覺n覺n 癟okta i癟inde olmayan insanlar saatlerinizi farketmeyecektir bile

Bence b羹t羹n sorunuzun cevab覺 u c羹mlede yat覺yor. Kendimden 繹rnek verecek olursam bi saati almam i癟in 癟ok sevmem laz覺m 100lirada olsa takar覺m 100k lira olsada. Ama sevmiyorsam 100lirada olsa takmam 100k'de. u g繹r羹羹 savunanlar覺 癟okta iyi anl覺yorum, aksesuar (saat, kalem, kol d羹mesi, kravat inesi v.b.) stat羹 simgesidir. Ben Kayseri gibi ticaretin youn d繹nd羹羹 bir ehirde ticaretle ura覺yorum ve neler g繹r羹yorum, insanlar art覺k arabas覺yla, saatiyle, giyim kuam覺yla i bal覺yorlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
MaLi

Ya: 40
Kay覺t: 03 Kas 2010, 22:17

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: csgoz ve 198 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners